Προτάσεις από Ελλάδα που θυμίζουν εξωτερικό!

Καλοκαίρι 2020 και ενώ ο covid-19 συνεχίζει να επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο, οι Έλληνες θέλουμε τις καθιερωμένες καλοκαιρινές μας διακοπές! Η Ελλάδα, μία χώρα πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό γίνεται πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Μεγάλο θετικό της χώρας είναι το εύκρατο κλίμα, αλλά και η φιλοξενία των ανθρώπων. Το φετινό καλοκαίρι, λόγω της περιπλοκότητας της μετάδοσης του ιού, για τους περισσότερους έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ταξιδιού στο εξωτερικό, έχει όμως κινητοποιήσει ακόμη περισσότερους να ταξιδέψουν εντός της χώρας και να εξερευνήσουν εκατοντάδες ελληνικά μέρη.

© Gaddafi Rusli , unsplash.com

Γιατί να ταξιδέψεις στην Ελλάδα φέτος;

  1. Θα γνωρίσεις νέα πράγματα. Σε κάθε νέο ελληνικό προορισμό υπάρχει ένας μικρός θησαυρός πολιτισμικής κληρονομιάς είτε είναι ένα κάστρο που δεσπόζει σε ένα βουνό είτε είναι ένα αιωνόβιο δέντρο που κοσμεί την πλατεία του χωριού. Εξερεύνησέ τα!
  2. Θα δοκιμάσεις παραδοσιακά πιάτα. Η Μεσογειακή κουζίνα είναι αποδεδειγμένα από τις πιο ισορροπημένες διατροφές. Κάθε τόπος έχει διαφορετικές κουζίνες παρότι ζούμε όλοι στην ίδια χώρα. Δοκίμασε νέες γεύσεις ή συνταγές που ήδη ξέρεις με τοπικές παραλλαγές!
  3. Μπορείς να συνδυάσεις προορισμούς. Έχοντας για παράδειγμα ως κύριο προορισμό τη Φολέγανδρο, μπορείς να κάνεις μία μονοήμερη εκδρομή στα γειτονικά νησιά (Σίκινο, Μήλο, Κίμωλο, Ίο) τα οποία απέχουν με πλοίο από 40 λεπτά έως 1,5 ώρα από τη Φολέγανδρο. Αντίστοιχα, σε έναν ηπειρωτικό προορισμό, όπως η Καλαμάτα, μπορείς να επισκεφθείς οδικώς την Κορώνη-Μεθώνη, την Πύλο, την Μεσσηνιακή Μάνη, τη Σπάρτη και τη Μάνη που απέχουν 1 με 1,5 ώρα από την πόλη της Καλαμάτας.
  4. Είναι οικονομική λύση σε περίπτωση που έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο. Εάν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, τα εισιτήρια για τα μεταφορικά μέσα (αεροπλάνο, πλοίο, λεωφορείο) θα κόστιζαν περισσότερα χρήματα.
  5. Είναι environmentally-friendly. Οι αποστάσεις είναι μικρές ανά περιοχή. Η μετακίνηση μέσα σε μία πόλη/νησί πραγματοποιείται με αυτοκίνητο ή λεωφορείο ή ποδήλατο. Μην ξεχνάμε ότι τα πλοία και τα αεροπλάνα μολύνουν περισσότερο τα ύδατα και την ατμόσφαιρα με τις εκπομπές τους απ’ ότι το αυτοκίνητο.
  6. Επικοινωνείς στη μητρική σου γλώσσα. Το άγχος για το αν θα προφέρεις σωστά ή αν θα δομήσεις καλά μία πρόταση για να την καταλάβει ο υπάλληλος του αεροδρομίου ή ο σερβιτόρος στο εστιατόριο δεν θα υπάρχει πια! Εκφράσου ελεύθερα.
Ελλάδα vs εξωτερικό;

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα παρότι σε έκταση δεν είναι μεγάλη, κρύβει μεγάλους θησαυρούς. Σε περίπτωση που φέτος είχες αποφασίσει να ταξιδέψει κάπου στο εξωτερικό και λόγω του covid-19 ματαιώθηκε, μην στεναχωριέσαι, η Ελλάδα μπορεί να καλύψει όλες σου τις ανάγκες! Δες τις παρακάτω φωτογραφίες και προγραμμάτισε τις διακοπές σου στην Ελλάδα:

Από την Άννα-Μαρία Σερεμετάκη

Related Posts