fbpx

Τα 5 μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα!

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο φωτεινός μήνας του χρόνου, που μικροί και μεγάλοι περιμένουν. Ανεξαρτήτως θρησκείας, τα Χριστούγεννα είναι πλέον μία χαρούμενη περίοδος που σκορπίζει χαμόγελα με μουσικές, φωτάκια, γλυκά και τοπικά έθιμα! Σε πολλές χώρες από τα μέσα Δεκεμβρίου ξεκινούν οι χειμερινές διακοπές των σχολείων, έτσι τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή και ευκαιρία για μαζώξεις, εκπλήξεις και παιχνίδι.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα 5 μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα του κόσμου.

#1 Europa-Park, Rust, Γερμανία

To Europa-Park είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Γερμανίας. Μέσα σε αυτόν τον τεράστιο χώρο μπορείς να βρεις από τσίρκο μέχρι παιδική σχολή σκι. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι θα δεις 3000 στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα με 10000 στολίδια, λούνα παρκ και θεατρική σκηνή.

χριστούγεννα στη Γερμανία
©wordpress.com
#2 Trivoli Gardens, Κοπεγχάγη, Δανία

Μεταφερόμαστε τώρα στη Σκανδιναβία και στο πάρκο-κήπο αναψυχής, Trivoli Gardens. Είναι το πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο στις Σκανδιναβικές χώρες με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης.

©pinterest.com
#3 LEGOLAND® Windsor Resort, Windsor, Ηνωμένο Βασίλειο

Τα Lego έχουν αντικαταστήσει πολλά παιδικά και μη παιχνίδια. Είναι μία αρκετά δημιουργική απασχόληση και αγαπητή ιδιαίτερα στα παιδιά. Στη Legoland, εκτός του ότι μπορείς να μείνεις στο ξενοδοχείο της Lego οικογενειακώς, θα βρεις χιλιάδες φιγούρες και αντικείμενα σε πραγματικές διαστάσεις από τι άλλο φυσικά; Από Lego. Δέντρα, χιόνι, δώρα, στολίδια, σπίτια, ο Αϊ- Βασίλης, τάρανδοι και πάρα πολλά άλλα φτιαγμένα μόνο από Lego. Φυσικά εκτός από τη βόλτα στο υπέροχο αυτό πάρκο, μπορείς να συμμετάσχεις σε ποικίλες δραστηριότητες με βάση, φυσικά, τα Lego.

©Legoland.co.uk
©Legoland.co.uk
#4 SantaPark – the Home Cavern of Santa Claus, Ροβανιέμι, Φινλανδία

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το άρθρο, η Φινλανδία, η χώρα με τα πιο διαφημισμένα Χριστουγεννιάτικα μέρη. Η Φινλανδία, λόγω του κλίματος της, προσφέρεται για την εποχή των Χριστουγέννων, με το απέραντο άσπρο τοπίο γεμάτο χιόνι, τις σόμπες και φυσικά το σκι. Το SantaPark βρίσκεται στην Λαπωνία της Φινλανδίας και είναι γνωστό ως το σπίτι και το χωριό του Άγιου Βασίλη.

Στους λαούς του Βόρειου Πόλου υπάρχει ως μύθος ότι ο άγιος Βασίλης κατάγεται από την Λαπωνία και για αυτό το λόγο έχει γίνει και τουριστικο αξιοθέατο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται μέσα στο SantaPark είναι πραγματικά αμέτρητες, αλλά και αληθοφανείς, περιλαμβάνοντας φούρνο, ταχυδρομείο, το σπίτι του Άγιου-Βασίλη, τρένο, το εργαστήρι του Άγιου-Βασίλη, σχολή ξωτικών, ακροβατική σκηνή, εστιατόριο, καφετέρια, κατάλυμα και πάρα πολλά ακόμα.

©hotelliaakenus.net
©theelusivefamily.com
©pinterest.com
#5 Grinchmas™ at Universal Orlando Resort, Ορλάντο, Φλόριντα

Το Universal Orlando Resort είναι ένα συγκρότημα θέρετρων ψυχαγωγίας 541 στρεμμάτων, που υποδέχεται επίσης εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το Grinch-mas είναι μια παραλλαγή των Χριστουγεννιάτικων γιορτών βασισμένη στην ταινία «Πώς ο Grinch έκλεψε τα Χριστούγεννα». Η συγκεκριμένη ταινία έχει ως μήνυμα την ευαισθητοποίηση, την αγάπη προς την οικογένεια και τους γύρω μας και τη στοργή. Έτσι, όλο το πάρκο, μεταμφιεσμένο σε χαρακτήρες από την ταινία, ενθαρρύνει όλους τους επισκέπτες να αγαπηθούν τις Χριστουγεννιάτικες αυτές μέρες.

©pinterest.com
©JaMonkey – Meghan Cooper, pinterest.com

Όπως καταλαβαίνεις δεν θα βρεις πληθώρα φωτογραφικού υλικού στο διαδίκτυο από τα παραπάνω Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα μιας και έχουν είσοδο με υψηλό αντίτιμο. Παρ’ όλα αυτά, σε ποιο από τα παραπάνω θεματικά πάρκα θα ήθελες να ταξιδέψεις; Τα ταξίδια είναι τα μόνο πράγματα που αγοράζεις, αλλά σε κάνουν πλουσιότερο.

Α! Και μη στεναχωριέσαι, αν δεν καταφέρεις να τα επισκεφθείς την περίοδο των Χριστουγέννων μερικά από αυτά λειτουργούν όλο το χρόνο με ποικίλα θέματα.

Από την Άννα-Μαρία Σερεμετάκη

Διαβάστε επίσης:

Related Posts

Απάντηση