Άνδρος: ένα μοναδικό Κυκλαδίτικο νησί!

Ταξιδεύοντας γενικά σε πολλά Ελληνικά νησιά είχα καταλήξει ότι το καθένα έχει μία ιδιαίτερη ομορφιά, η οποία αποτελεί το λόγο που αρκετοί ξένοι διαλέγουν τη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εγώ όμως θέλω να αναφερθώ σε ένα νησί το οποίο βρίσκεται μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και αποτελεί σταθμό για πολλούς τουρίστες. Σήμερα, θα ταξιδέψουμε στην Άνδρο, ένα υπέροχο νησί των Κυκλάδων, το οποίο πρέπει να αποτελέσει πιθανό προορισμό στην επόμενη αναζήτησή σας για τις θερινές σας διακοπές.

© Βαλέρια Καλογρίδη, voyagingtheworld.com

Το σημείο της Άνδρου που εγώ έμενα δεν βρισκόταν μέσα στο κέντρο, δηλαδή στα πολυσύχναστα σημεία της, αλλά σε ένα πιο ιδιαίτερο και ήρεμο μέρος που ονομάζεται «Όρμος Κορθίου». Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή στους επισκέπτες του νησιού για την υπέροχη παραλία «Της γριάς το πήδημα». Τα καταγάλανα νερά  και η ιδιόμορφη ομορφιά της θα έλεγε κανείς αποτελεί το λόγο που η συγκεκριμένη παραλία είναι τόσο γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Το σημείο που βρίσκεται είναι αρκετά κατηφορικό και μπορεί να δυσκολευτείτε να φτάσετε ως εκεί, αλλά το τοπίο που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει. Σε περίπτωση που βρεθείτε στο συγκεκριμένο μέρος σας προτείνω ανεπιφύλακτα να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα εξαίσιο φαγητό στο εστιατόριο «Sea Satin». Οι εκλεπτυσμένες γεύσεις και η εξυπηρέτηση του προσωπικού θα σας εντυπωσιάσουν.

Μία ακόμη παραλία με καταπράσινα νερά είναι το «Κυπρί». Βρίσκεται αρκετά κοντά στο Μπατσί, που είναι από τις πιο γνωστές περιοχές της Άνδρου. Η παραλία είναι ανοργάνωτη, οπότε καλύτερα να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα πριν την επισκεφτείτε. Αν σας αρέσουν αυτού του τύπου παραλίες χωρίς πολύ κόσμο και με πολύ ηρεμία, ιδανική επιλογή αποτελεί κι ο Μύλος, ιδιαίτερα για τις οικογένειες, αφού η παραλία έχει μεγάλη έκταση και αποτελείται μόνο από άμμο.

Σε περίπτωση που βρεθείτε στην Άνδρο σίγουρα πρέπει να αφιερώσετε μία μέρα για να περπατήσετε στη Χώρα. Τα όμορφα άσπρα σπίτια με την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική και τις ιδιαίτερες πόρτες τους θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ενώ η θέα στη θάλασσα θα σας μαγέψει. Όσο κάνετε τη βόλτα σας στο κέντρο, θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε το άγαλμα του αφανή ναύτη. Αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού αφού όπως είναι γνωστό, η Άνδρος ήταν ένα νησί με πολλούς ναυτικούς. Το άγαλμα λοιπόν είναι αφιερωμένο σε όλους τους ναύτες που χάθηκαν στη θάλασσα και δε γύρισαν ποτέ, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Άνδρου.

Ένα ακόμα μέρος που είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε είναι το Μπατσί. Είναι πολύ γραφικό και έχει όμορφα μαγαζιά για φαγητό και ποτό. Θα σας πρότεινα αν βρεθείτε στο συγκεκριμένο μέρος πρωί να επισκεφτείτε το «Αλς». Βρίσκεται πάνω στο κύμα, ιδανικό για έναν ωραίο πρωινό καφέ σε συνδυασμό με οποιοδήποτε φαγητό της επιλογής σας. Σε περίπτωση όμως που θελήσετε να γευματίσετε σε αυτό το μαγευτικό μέρος, σας έχω λύση και για αυτό. Η υπέροχη ταβέρνα «Μη σε μέλει- Θέμελος» θα σας καταπλήξει με τις υπέροχες γεύσεις της, το εξυπηρετικό προσωπικό της, αλλά και την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που προσφέρει με την τοποθεσία της. Τέλος, το Μπατσί μπορεί να αποτελέσει υπέροχο προορισμό και για μία νυχτερινή έξοδο, αφού μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσιστικό κοκτέιλ στο «capriccio bar» με θέα τη θάλασσα και ωραία μουσική.

Μη σε μέλει- Θέμελος
© Βαλέρια Καλογρίδη, voyagingtheworld.com
Αλς
© Βαλέρια Καλογρίδη, voyagingtheworld.com

Η Άνδρος είναι ένας κοντινός προορισμός, ιδανικός για μία νησιώτικη απόδραση. Θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές χαλάρωσης με την παρέα σας και σίγουρα θα θελήσετε να το επισκεφθείτε ξανά.

Από την Βαλέρια Καλογρίδη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version