Σχετικά με τα travel deals (Q&A)

Τι είναι τα travel deals;

Ακούμε συχνά ότι τα ταξίδια είναι ένα ακριβό χόμπι και δεν είναι για όλους!

Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι!

Με την κατάλληλη οργάνωση και με τις σωστές κρατήσεις, τα ταξίδια μπορούν να είναι, αν όχι οικονομικό, τουλάχιστον προσιτό χόμπι!

Και είμαστε εδώ για να σας το αποδείξουμε!

Τα travel deals αφορούν ταξίδια που μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας, χωρίς κανέναν ενδιάμεσο, χωρίς κανένα ταξιδιωτικό γραφείο, αυτό που συχνά λέμε ατομικά ταξίδια.

Βασίζονται στη λογική ότι ταξιδεύουν 2 άτομα και η συνολική τιμή διαιρείται δια του 2, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε περισσότερα άτομα, απλά στην περίπτωση αυτήν θα χρειαστείτε διαφορετικό δωμάτιο, όπως τρίκλινο ή 2 δίκλινα.

Τα travel deals περιέχουν τον basic αεροπορικό ναύλο για 2 άτομα με επιστροφή, τη συνολική διαμονή 2 ατόμων σε ένα προτεινόμενο ξενοδοχείο με καλή σχέση ποιότητας-τιμής κι ορισμένες φορές τρένο/λεωφορείο από/προς κάποιον άλλον προορισμό.

Σίγουρα, το ταξίδι μπορεί να κοστίσει περισσότερο ή και λιγότερο, αν επιλεχθεί άλλο ξενοδοχείο, αν προστεθούν περισσότερες αποσκευές από αυτές που καλύπτει ο ναύλος, αν νοικιάσετε αυτοκίνητο κοκ. Τα travel deals αναφέρονται σε μια βασική τιμή, που καλύπτει τις αναγκαίες παροχές για ένα ευχάριστο κι αξέχαστο ταξίδι.

Έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και αποτελούν πρόταση για το επόμενο ταξίδι σας. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κάνετε και μόνοι σας μια μικρή έρευνα, ώστε να προσαρμόσετε το ταξίδι στις δικές σας ανάγκες.

Η τιμή ενός travel deal μπορεί να “κρατήσει” για μερικές ώρες ή και μέρες από τη δημοσίευσή του, αναλόγως της ζήτησης των αεροπορικών εισιτηρίων. Γενικά, όταν γίνονται κρατήσεις, οι τιμές τους ανεβαίνουν, όπως και στα ξενοδοχεία.

Όπως καταλαβαίνετε, εφόσον δεν είμαστε ταξιδιωτικό γραφείο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να “κρατάμε” τιμές, γι’ αυτό όταν εντοπίζετε ένα travel deal για τον προορισμό που σας ενδιαφέρει, καλό θα ήταν να μην καθυστερήσετε να κάνετε τις σχετικές κρατήσεις!

“Πώς γίνεται να είναι τόσο οικονομικά;”

Όταν κλείνετε κάποιο “πακέτο” από ταξιδιωτικό γραφείο περιλαμβάνονται αρκετές παροχές, όπως επισκέψεις σε μουσεία, ξεναγήσεις κοκ. Φυσικά, περιλαμβάνεται το κέρδος και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης.

Αντιθέτως, όταν κλείνετε ένα ατομικό ταξίδι, περιλαμβάνονται μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια και το κόστος διαμονής. Από εκεί και πέρα, αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα extra και να προσαρμόσετε το ταξίδι σας όπως επιθυμείτε. Πρακτικά, μηδενίζεται το κόστος του μεσάζοντα, μαζί με κάποιες μη αναγκαίες παροχές.

“Πού θα μείνουμε;”

Σαν ταξιδιώτες, δεν θα σας προτείναμε κάτι που δεν είναι κατάλληλο για το ταξίδι σας.

Αν και δεν έχουμε μείνει στα ξενοδοχεία που σας προτείνουμε, όλα έχουν πολύ καλές κριτικές από άλλους ταξιδιώτες, ως προς την τοποθεσία, την καθαριότητα, το προσωπικό, τη σχέση ποιότητας-τιμής, την άνεση.

Ενδεικτικά, στην πλατφόρμα της booking, όλα τα καταλύματα που σας προτείνουμε έχουν συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 8/10, ενώ πολλές φορές έχουν +9/10, μέσος όρος που προκύπτει από τουλάχιστον 100 προηγούμενους ταξιδιώτες που έχουν μείνει σε αυτό το κατάλυμα.

Κάποιες φορές είναι ξενοδοχεία 3* ή 4*, άλλες φορές είναι καταλύματα χωρίς πολλές παροχές, αλλά πάντα είναι κατάλληλα για μια σύντομη διαμονή.

“Μπορείτε να κλείσετε το ταξίδι για εμάς;”

Οι κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά από εσάς, πατώντας στις πορτοκαλί λέξεις ή κουτάκια που έχουμε μέσα σε κάθε travel deal.

“Μπορούμε να αλλάξουμε ημερομηνίες;”

Τα travel deals που εντοπίζουμε είναι για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εμπειρικά, όμως, οι κοντινές ημερομηνίες μπορεί να είναι εξίσου οικονομικές. Γι’ αυτόν το λόγο, σας προτείνουμε να κάνετε κι εσείς μια μικρή αναζήτηση στα ίδια sites.

“Μπορούμε να πάμε στα αξιοθέατα με ξεναγό;

Από το Get Your Guide μπορείτε να βρείτε πλήθος οργανωμένων tour στα αξιοθέατα κάθε προορισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία. Επίσης, πολλά διάσημα αξιοθέατα προσφέρουν διάφορες ξεναγήσεις (audio guide, ξενάγηση, πρόσβαση σε αποκλειστικούς χώρους) μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους.

“Αν κλείσουμε το ταξίδι, μπορούμε να το ακυρώσουμε στη συνέχεια;”

Όσον αφορά τη διαμονή, εξαρτάται από την πολιτική κάθε καταλύματος, που αναγράφεται σε κάθε κείμενο.

Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, αυτά δεν ακυρώνονται όταν επιλέγετε το βασικό ναύλο. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετική κατηγορία ναύλου, αλλά το κόστος είναι πάντα αρκετά υψηλότερο.

“Έχετε οργανωμένες εκδρομές;”

Για την ώρα, όχι.

“Μπορείτε να αναζητήσετε για μένα ένα travel deal για συγκεκριμένες ημερομηνίες/προορισμούς;”

Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Ωστόσο, μέσα από τα sites που χρησιμοποιούμε κι εμείς, μπορείτε να βρείτε τη βέλτιστη ευκαιρία για εσάς.

Έχετε κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας;”

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, αφού εμείς δεν εμπλεκόμαστε στη διαδικασία κρατήσεων ή οργάνωσης του ταξιδιού σας. Ωστόσο, για οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρία ή το ξενοδοχείο.

Για να μην χάνετε ταξιδιωτική ευκαιρία μπείτε δωρεάν στο κανάλι μας στο Viber