Βελιγράδι: δοκιμάζοντας τη γαστρονομία της «Λευκής Πόλης»!

Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, πέρα από την πλούσια ιστορία της και τα αξιοθέατά της, φημίζεται και για την εξαιρετική βαλκανική κουζίνα της, αλλά και την έντονη νυχτερινή ζωή. Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για καλό φαγητό, αλλά και για χαλαρό ποτό.

1-Manufaktura

Μπορεί να έχει γίνει γνωστό για τον κήπο του με τις κόκκινες ομπρέλες, αλλά είναι επίσης γνωστό για την παραδοσιακή Σέρβικη κουζίνα. Ιδιαίτερα προσεγμένο με μοντέρνο και industrial στυλ εσωτερικά και εξωτερικά. Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας από νωρίς το μεσημέρι και να συνεχίσετε με το ποτό σας το βράδυ. Ορισμένες βραδιές φιλοξενούνται και διάφορες μουσικές μπάντες που θα δώσουν μια άλλη νότα στο ποτό σας.

2-Funk and Soul Pub

Πρόκειται για μία μπυραρία στο κέντρο του Βελιγραδίου. Εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μπύρες και μάλιστα πολύ οικονομικές. Θα απολαύσετε πολύ προσεγμένα μεζεδάκια (κυρίως κρεατικά). Το μαγαζί αυτό, συνδυάζει το ευρωπαϊκό με το αμερικάνικο στυλ. Επίσης, γίνονται εξαιρετικές μουσικές επιλογές σε rock, αλλά και soul ρυθμούς.

3-Departman Lounge Bar

Αποτελεί μέρος του Design Mr. President Hotel και αυτό εξάλλου φαίνεται από την τόσο προσεγμένη διακόσμηση. Πρόκειται για ένα μαγαζί με πολλούς ορόφους, που ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα. Σε αυτό το μέρος θα απολαύσετε πολύ ιδιαίτερο φαγητό και δροσερά κοκτέιλ. Επίσης, σχεδόν κάθε μέρα μπορείτε να ακούσετε υπέροχες μελωδίες από εξαιρετικούς μουσικούς.

4-Monk’s Bar

Πρόκειται για ένα παλιό νεοκλασικό σπίτι με μεγάλη αυλή. Εμπνευσμένο από την jazz μουσική με retro και vintage διακόσμηση θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Άλλωστε μετά από την επίσκεψή σας στο μουσείο του Tesla μπορείτε πολύ εύκολα να βρεθείτε εκεί και να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας μια μπύρα.

5-Mayka

Πολλοί vegans/vegeterians ταλαιπωρούνται στα ταξίδια τους για να βρουν κάποιο μέρος με νόστιμο και ποιοτικό φαγητό. Αυτό το μέρος είναι αποκλειστικά για τους ανθρώπους που δεν προτιμούν τα ζωικά προϊόντα, αλλά αγαπούν το καλό φαγητό. Εδώ θα δοκιμάσετε πολλά ιδιαίτερα και προσεγμένα πιάτα, όπως πεντανόστιμες σούπες και vegan burgers.

6-Lorenzo & Kakalamba

Αρνιά “κρεμασμένα ανάποδα”, καρέκλες με σχήμα γυμνών οπίσθιων, κάθε τραπέζι διαφορετικό. Ένα εκκεντρικό-κιτς εστιατόριο που είναι σίγουρο ότι θα φάτε πολύ καλά. Θα δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα και τοπικά κρασιά. Ιδιαίτερη είναι και η ιταλική κουζίνα του μαγαζιού, καθώς μπορείτε να γευτείτε φρέσκα ζυμαρικά. Αναμφισβήτητα, η επίσκεψη σε αυτό το εστιατόριο αποτελεί μία ταξιδιωτική εμπειρία.

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι στο Βελιγράδι θα φάτε πολύ καλά και θα έρθετε σε επαφή με πολλές διαφορετικές και ιδιαίτερες κουζίνες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η βαλκανική κουζίνα φημίζεται για τα αρώματα και τη νοστιμιά της!

Από την Ειρήνη Παντελή

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version