Σκιάθος: 6 μοναδικές παραλίες της βασίλισσας των Σποράδων!

Το καλοκαίρι επιτέλους έφθασε. Και παρόλες τις συνθήκες χρωστάμε όλοι μας στον εαυτό μας λίγες στιγμές χαλάρωσης, βόλτες στα ασβεστωμένα σοκάκια και βουτιές σε ονειρεμένες παραλίες. Το ιδανικό μέρος για τα παραπάνω δεν είναι άλλο από το πιο όμορφο νησί των Σποράδων, τη Σκιάθο. Η Σκιάθος είναι ένα ζωντανό νησί με πλούσια φύση και φανταστικές παραλίες. Ορισμένες από αυτές θα βρείτε παρακάτω.

Λαλάρια

Είναι η πιο γνωστή παραλία της Σκιάθου και κάθε μέρα την επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες. Είναι μία απόκοσμη παραλία στην οποία έχετε πρόσβαση μόνο με ένα από τα καραβάκια που υπάρχουν στο λιμάνι του νησιού. Τα γαλανά νερά της πάνω στα κατάλευκα βότσαλα δημιουργούν παραμυθένιο σκηνικό. Η ομορφιά συναντά την απόλυτη ηρεμία και η απλότητα  θα σας συναρπάσει.

Κάστρο

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού και παρέμεινε το κέντρο του κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. Εκτεταμένες αναφορές φαίνεται να έχει κάνει και ο Παπαδιαμάντης στα έργα του. Περιηγητές αναφέρουν ότι υπήρχαν 400 σπίτια, ενώ ο πληθυσμός κυμαινόταν από 500 έως 1500 άτομα. Εσείς, μπορείτε να κάνετε βουτιές στα πεντακάθαρα νερά και να πραγματοποιήσετε και μία επίσκεψη στην παλιά πόλη του Κάστρου, απολαμβάνοντας τη θέα. Σε ένα παραδοσιακό καφενείο μπορείτε να πιείτε το ουζάκι σας και να δροσιστείτε κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.

Κουκουναριές

Λέγεται αλλιώς και «Χρυσή Άμμος». Μία παραλία με πολύ ψιλή άμμο που φαίνεται να γυαλίζει κάτω από το φως του ήλιου. Η παραλία συνορεύει με τον υδροβιότοπο της προστατευόμενης περιοχής της λιμνοθάλασσας Στροφυλιάς, όπου υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο μέρος για τα ζώα. Είναι οργανωμένη παραλία και θα μπορέσετε να κάνετε διάφορα θαλάσσια σπορ. Επίσης, υπάρχει και camping για τους πιο «τολμηρούς» ταξιδιώτες.

Ασέληνος

Μία πανδαισία φύσης και χρωμάτων. Το πολύ ψιλό βότσαλο σε συνδυασμό με τη χοντρή και καυτή άμμο φτιάχνουν το απόλυτο καλοκαιρινό τοπίο. Στον Ασέληνο μπορείτε να πάτε είτε οδικώς είτε με πλοιάριο. Αφού κάνετε το μπάνιο σας μπορείτε να απολαύσετε τους μεζέδες σας στην ταβερνούλα και να βρεθείτε σε μία από τις ελληνικές βραδιές.

Βρωμόλιμνος

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας. Το όνομά της οφείλετε σε μια μικρή λίμνη με ρηχά νερά που τώρα πλέον είναι ένα αποξηραμένο έλος. Δίπλα στο κύμα υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες, γήπεδο beach volley και αρκετές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Ξάνεμος

Καλύπτεται από χοντρό βότσαλο και φημίζεται για τα καταγάλανα, δροσερά και βαθιά της νερά. Το ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεται δίπλα από το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας χαζεύοντας τα αεροπλάνα να περνούν κυριολεκτικά «πάνω από το κεφάλι σας».

Αναμφισβήτητα, η Σκιάθος είναι από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά και από τα πιο «ζωντανά». Σίγουρα, αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία για να περιπλανηθείτε στα γραφικά της σοκάκια και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της.

Από την Ειρήνη Παντελή

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version