Φάε στη Ρόδο σαν ντόπιος!

Κάθε φορά που οργανώνουμε ένα ταξίδι, όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους εξής προβληματισμούς: ποιο εστιατόριο/ταβέρνα να διαλέξω; Να διαλέξω στην τύχη οπτικά καθοδηγούμενος ή να μπω σε αντίστοιχη εφαρμογή και να ελέγξω βαθμολογίες και κριτικές; Και στην τελική, ακόμη και να τα κάνω όλα αυτά, ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα καθίσω σε ένα αμιγώς τουριστικό εστιατόριο; Μην μας ανησυχείτε καθόλου! Φροντίσαμε εμείς για εσάς και σας έχουμε 5 από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια, που επιλέγουν οι Ροδίτες στις εξόδους τους!

1-Makkaroni

Ξεκινώντας το γαστρονομικό μας ταξίδι στο νησί δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το αυθεντικό ιταλικό φαγητό του εστιατορίου αυτού. Το «Makkaroni» βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης. Με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και τις πρώτες ύλες να εισάγονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από την Ιταλία, είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει! Το περιβάλλον είναι πολύ ζεστό και φιλικό, και μάλιστα οι Ιταλοί ιδιοκτήτες φροντίζουν προσωπικά τους πελάτες με ζέση και ευγένεια. Φροντίστε μόνο να πάτε νωρίς ή να κλείσετε τραπέζι, διότι συνήθως δεν υπάρχει διαθέσιμο. Οι τιμές είναι λίγο υψηλές, αλλά αξίζει τον κόπο.

2-Ostria

Τα φρέσκα θαλασσινά, η ποικιλία σε μεζέδες και εδέσματα και η ζεστή και επαγγελματική εξυπηρέτηση είναι οι κύριοι λόγοι για να επισκεφτείτε την ψαροταβέρνα. Βρίσκεται έξω από τη Ρόδο, στην περιοχή «Κάλαθος». Ο χώρος του είναι ειδυλλιακός, εφόσον η ταβέρνα απέχει 100 μέτρα από μια από τις καλύτερες παραλίες της Ρόδου. Τα τραπέζια κοιτάνε προς τη θάλασσα και το beach bar βρίσκεται μόλις 20 μέτρα μακριά. Οι τιμές είναι κανονικές προς λίγο υψηλές, όμως αξίζει να την συμπεριλάβετε σε μια έξοδό σας.

3-Urban Burger Bar

Ένα από τα πιο νόστιμα και προσεγμένα Burger Houses του νησιού και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης! Το Urban Burger Bar προσφέρει μια απίστευτη ποικιλία σε burgers και όχι μόνο. Το μενού τους είναι πλέον κατατοπιστικό, εξηγεί ποια burgers είναι χορτοφαγικά, πόσο πικάντικα είναι, ποια είναι τα δημοφιλέστερα, τι βαθμοί ψησίματος υπάρχουν κ.α. Η εξυπηρέτηση είναι ταχύτατη και επαγγελματική. Ακόμη, το Urban Burger Bar προσφέρει γάντια στον κάθε πελάτη για να μη λερωθεί ενώ απολαμβάνει το γεύμα του. Οι τιμές του είναι κανονικές, για τα δεδομένα του νησιού.

© urbanburgerbar.gr
© urbanburgerbar.gr
4-Ο Μπονιάτης

Χωρίς υπερβολή προσφέρει ένα από τα πιο νόστιμα σουβλάκια στο νησί, αν όχι το καλύτερο. Είναι πασίγνωστος και μόνο μια δοκιμή θα σας πείσει. Εκτός από αυτή τη «σπεσιαλιτέ», τα υπόλοιπα κρέατα σχάρας και οι μεζέδες είναι εξίσου νόστιμα. Η ταβέρνα βρίσκεται στην Κρεμαστή, παρ’ όλα αυτά οι Ροδίτες τον ξέρουν και τον αγαπούν από τα πανηγύρια στα οποία συμμετέχει και πραγματικά, δεν βρίσκεις τραπέζι. Οι τιμές του είναι λογικές.

5-Οι δύο φίλοι

Η ταβέρνα, αν και απλή, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχει να προσφέρει το νησί για πολύ νόστιμα και περιποιημένα ψητά στη σχάρα. Βρίσκεται στην πλατεία της Ιαλυσού και προτιμάται από πλήθος ντόπιων από διάφορες περιοχές του νησιού. Έχει ευχάριστο περιβάλλον και λογικές τιμές.

Από την Κυριακή Κυρατζοπούλου

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version