Ίος: αιγαιοπελαγίτικος ήλιος και ατελείωτα party!

Οι πανελλήνιες τελείωσαν, οι εξεταστικές τελειώνουν, οι άδειες αρχίζουν και το καλοκαίρι ξεκινά! Τι καλύτερο λοιπόν από το να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου και να ταξιδέψεις σε ένα υπέροχο νησί των Κυκλάδων, την Ίο!

 Πώς θα φτάσεις στην Ίο

Ο πιο εύκολος και σύνηθες τρόπος για να φτάσεις στο νησί είναι με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά ή και της Ραφήνας. Το ταξίδι διαρκεί είτε 3-4 ώρες είτε 11-12 ανάλογα με τον τύπο πλοίου που θα διαλέξει ο καθένας. Εναλλακτικά, μπορείς να φτάσεις και από τα λιμάνια της Σαντορίνης, της Μυκόνου και του Ηρακλείου.

Παραλίες της Ίου

Η Ίος είναι ένα νησί με 32 χιλιόμετρα ακτογραμμή με μια μεγάλη ποικιλία από αμμουδιές και παραλίες. Κάποιες οργανωμένες, με αμμουδιά και γαλανά νερά και άλλες πιο απομονωμένες και ήρεμες, αλλά περισσότερο βραχώδεις. Οι διασημότερες παραλίες είναι η Κουμπάρα, ο Καλάμος και πιο απομονωμένη, η παραλία του Παππά. Για εύκολη πρόσβαση από το κέντρο του νησιού υπάρχουν οι παραλίες Βαλμά και Κολιτσάνοι με υπέροχα νερά παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στη χώρα της Ίου. Για κάποιον που αναζητά κυρίως χαλάρωση και ηρεμία ιδανική είναι η παραλία της Ψάθης.

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο, περίπου 3 χλμ, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός του Μυλοπότα με τα καταγάλανα νερά, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Είναι από τις πολυσύχναστες και κοσμοπολίτικες παραλίες και σου δίνει την δυνατότητα μετά τις βουτιές να απολαύσεις το κοκτέιλ σου στο beach bar “Far Out”!

Η νυχτερινή ζωή της Ίου

Η Ίος δε φημίζεται τυχαία για τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει στον επισκέπτη αφού το πάρτι και η διασκέδαση ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα και τελειώνει νωρίς το πρωί! Από τα πιο γνωστά μαγαζιά που συνδυάζουν χορό, μουσική και διασκέδαση είναι το  beach bar στο Μυλοπότα που διαθέτει πισίνα στο κέντρο του μαγαζιού και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την παραλία. Ένα ακόμη πολύ διαφορετικό beach bar είναι το Pathos. Είναι ένα ιδιαίτερο και πανέμορφο μαγαζί που είναι η καλύτερη επιλογή για να πιείς το ποτό σου δίπλα από την πισίνα απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πριν την έναρξη του πάρτι.

© Γεωργία Καπετανάκη, voyagingtheworld.com
© Γεωργία Καπετανάκη, voyagingtheworld.com

Στην συνέχεια της βραδιάς αν θες κάτι χαλαρό η ταράτσα του «Βράχου» με όμορφη θέα είναι ότι αναζητάς. Αργότερα, αν θελήσεις μπορείς να κατέβεις στον κάτω όροφο που γίνεται κλαμπ ή να κάνεις μια στάση στο «Shooter’s” που στην είσοδο έχει έναν Ισπανό φορώντας πολύχρωμες περούκες σε συνδυασμό με άλλα αξεσουάρ. Για ξέφρενο πάρτι μπες στο «Disco 69» με τις μεγάλες οθόνες και τον πανικό από τον κόσμο που το προτιμά.

Προς το τέλος της βραδιάς δηλαδή τις πρωινές ώρες, μην παραλείψεις να μπεις στο ελληνάδικο του νησιού, το «Bulldog», το γνωστό μαγαζί που κλείνει περίπου στις 8 το πρωί. Εάν πάλι προτιμάς την ξένη μουσική υπάρχει και η επιλογή του «Scorpion» και του «Irish» που παραμένουν ανοιχτά μέχρι τη λήξη της βραδιάς. Η δυνατότητα να επισκεφτείς πολλά μαγαζιά το ίδιο βράδυ βασίζεται στο γεγονός ότι προς τα ξημερώματα τα περισσότερα κλαμπ δεν έχουν είσοδο για λόγους μάρκετινγκ.

Αξιοθέατα της Ίου

Το βασικότερο αξιοθέατο της Ίου είναι η Χώρα, τα στενάκια και φυσικά οι ανεμόμυλοι και οι εκκλησίες απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα όλου του νησιού από ψηλά. Οι βόλτες στα στενά δρομάκια που περιβάλλονται από τα όμορφα λουλούδια και τα ολόλευκα σπιτάκια των κατοίκων με τα μπλε παράθυρα που αναδεικνύουν την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, είναι απαραίτητες. Τέλος, μην ξεχάσεις να ανέβεις το μονοπάτι με τα σκαλιά που ξεκινάει κοντά στο λιμάνι και φτάνει ως τη Χώρα.

© Γεωργία Καπετανάκη, voyagingtheworld.com
© Γεωργία Καπετανάκη, voyagingtheworld.com
© Γεωργία Καπετανάκη, voyagingtheworld.com

Η Ίος είναι ένα νησί που προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση μέχρι πρωίας, πολύ χορό και πάρτι αλλά και όμορφες, απολαυστικές παραλίες και ρομαντικά αξιοθέατα. Ίσως, θα μπορούσε να αποτελέσει τον επόμενο προορισμό σου αυτό το καλοκαίρι!

Από την Γεωργία Καπετανάκη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version