Σαντορίνη: η πριγκίπισσα των Κυκλάδων σε 24 ώρες!

Η Σαντορίνη, χτισμένη στο Νότιο άκρο του συμπλέγματος των Κυκλάδων, με την αύρα της να φέρνει πηγαία μυρωδιές και αρώματα από Αιγαίο πέλαγος, με πλακόστρωτα σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια με θόλους και καμάρες, γραφικές εκκλησίες και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, με άρτια νυχτερινή ζωή και γαστρονομία, ήταν, είναι και θα παραμείνει το νησί που θα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά.

Με πτήση από Αθήνα νωρίς το πρωί, μετά από περίπου 45 λεπτά, θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όπου από την πρώτη στιγμή, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται μπροστά σας το κάδρο του απέραντου μπλε με άσπρο φόντο. Φροντίστε, σε περίπτωση που αποφασίσετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, να κάνετε κράτηση αρκετές μέρες νωρίτερα για κάποιο μεταφορικό μέσο, ώστε να εξερευνήσετε το εντυπωσιακό αυτό νησί με την άνεσή σας.

9 π.μ.  Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα, σας εγγυόμαι με απόλυτη σιγουριά πως ένα πρωινό με θέα το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας θα σας δώσει τα απαραίτητα ενεργειακά και ψυχικά εφόδια για το υπόλοιπο της ημέρας. Ξεκινήστε λοιπόν την ημέρα σας σε ένα από τα πολλά αξιόλογα Brunch Restaurants, είτε στα Φηρά είτε στο Ημεροβίγλι και πάρτε δυνάμεις για το υπόλοιπο της ημέρας.

11 π.μ: Για το πρωινό σας μπάνιο, αρχικά μπορείτε να ξεκινήσετε από την όμορφη παραλία της Περίσσας, που απλώνεται στο νοτιανατολικό τμήμα του νησιού. Η παραλία της Περίσσας είναι ένα παραθαλάσσιο οργανωμένο θέρετρο με μεγάλη τουριστική κίνηση, γνωστή για την ψιλή μαύρη άμμο της.

1 μ.μ: Επόμενη στάση: Κόκκινη παραλία. Η γοητευτική αυτή παραλία θα σας σαγηνεύσει με την άγρια ομορφιά που διαθέτει.Τα μαύρα βότσαλα και τα άγρια βράχια σε συνδυασμό με την κόκκινη άμμο συνθέτουν ένα τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς υπενθυμίζοντας σας πως αυτό το νησί δημιουργήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την εξίσου όμορφη παραλία στο Καμάρι, που αποτελεί ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, όπου η πλατιά αμμουδιά αποτελεί το κύριο και όμορφο χαρακτηριστικό της.

3 μ.μ: Ώρα για φαγητό! Μεσημεριανό στον Πύργο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό, πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, χτισμένο αμφιθεατρικά σε λόφο, με εκπληκτική θέα. Η περιοχή διαθέτει αρκετά εστιατόρια ή ταβέρνες για να επιλέξετε και οι τιμές είναι προσιτές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε Φάβα Σαντορίνης, ντοματοκεφτέδες, σκορδομακαρονάδα και άσπρες μελιτζάνες. Αξιοσημείωτη είναι η παράδοση της Σαντορίνης στην οινοποιία, γι’ αυτό φροντίστε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με κάποιο παραδοσιακό οίνο.

5 μ.μ.: Περιπλανηθείτε στην πρωτεύουσα του Νησιού, στα Φηρά. Απλώνεται στο χείλος της Καλντέρας, προσφέροντας μαγευτική θέα στην Νέα και την παλιά Καμένη. Τα γραφικά σοκάκια της περιοχής, οι λευκές εκκλησίες με τον μπλε τρούλο που συνυπάρχουν αρμονικά στο τοπίο και τα παραδοσιακά σπίτια με τους θόλους και τις καμάρες συνθέτουν ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στολίδι που προκαλούν το θαυμασμό κάθε επισκέπτη. Η περιοχή των Φηρών διαθέτει πολυάριθμες επιχειρήσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τα γούστα του πιο απαιτητικού πελάτη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε και να αφήσετε τα πολυάριθμα σοκάκια να σας περιπλανήσουν στην πανέμορφη Καλντέρα.

Στη συνέχεια, αν περπατήσετε περίπου 10 λεπτά με τα πόδια ακολουθώντας το «φρύδι» της Καλντέρας θα βρεθείτε αρχικά στο Φηροστεφάνι και στη συνέχεια στο Ημεροβίγλι. Πρόκειται για δύο από τα ομορφότερα φυσικά «μπαλκόνια» του νησιού, με τα λευκά σπίτια με την ιδιαίτερη θηραϊκή αρχιτεκτονική να είναι χτισμένα αμφιθεατρικά, πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού, και να προσδίδουν ένα ξεχωριστό τόνο στον καμβά που ονομάζεται Σαντορίνη.

8 μ.μ.: Και κάπου εδώ πλησιάζει το χιλιοϋμνημένο και πολυσυζητημένο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στην όψη ενός τέτοιου θεάματος και το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι πως το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους επισκέπτες και ολοκληρώνει με εμφατικό τόνο την φυσική ομορφιά του κυκλαδίτικου νησιού.

Κατευθυνθείτε στο βορειοδυτικό άκρο της Σαντορίνης όπου βρίσκεται η πανέμορφη και ξακουστή Οία και πιο συγκεκριμένα στο Κάστρο όπου θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία του ηλιοβασιλέματος. Αν, μάλιστα, είστε από τους τυχερούς που έχουν το χρόνο, τη δυνατότητα και τα χρήματα να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, τότε η εμπειρία θα είναι άκρως μοναδική, μιας και τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των τουριστών στο συγκεκριμένο σημείο είναι τόσο μεγάλος που ίσως δυσχεραίνουν την ρομαντική ατμόσφαιρα.   

Το σίγουρο είναι πως με κοσμοσυρροή ή χωρίς το αποτέλεσμα είναι και πάλι το ίδιο. Καθώς ο ήλιος πέφτει στο Αιγαίο, ξεκινάει να εμφανίζεται στον ουρανό ένα πανδαιμόνιο χρωμάτων που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει. Το πορτοκαλί, το μοβ, το κόκκινο και το κίτρινο συνθέτουν μια πολύχρωμη παλέτα στον ουρανό που σε συνδυασμό με το ηφαιστειακό σκηνικό μετατρέπουν τη Σαντορίνη σ’ ένα έργο τέχνης που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια καλλιτέχνες και μη ανά τον κόσμο!  

9.30 μ.μ. Για το κλείσιμο της ημέρας, οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές μιας και η Σαντορίνη αποτελεί κοσμοπολίτικο νησί με ιδιαίτερα έντονη νυχτερινή ζωή. Αρχικά, για το δείπνο σας μπορείτε να επιλέξετε παραδοσιακές ταβέρνες ή γκουρμέ εστιατόρια που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλο το ηλικιακό φάσμα. Στη συνέχεια, όσο αρχίζει και βραδιάζει, υπάρχουν πολλές επιλογές για την νυχτερινή σας διασκέδαση από ρομαντικά μπαράκια με επιλεγμένο μουσικό είδος (τζαζ, μπλουζ, έθνικ κλπ), μέχρι Cocktail Bar με απίστευτη θέα την Καλντέρα, χτισμένα κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να απολαύσετε το αγαπημένο σας Cocktail ή ποτό.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η Σαντορίνη είναι το μέρος όπου βρισκόταν η «Χαμένη Ατλαντίδα», η οποία υποτίθεται ότι καταβυθίστηκε πριν περίπου 9.500 χρόνια. Μετά το πέρας της ημέρας σας στη Σαντορίνη, ίσως πειστείτε και εσείς με τα λεγόμενα του Πλάτωνα, μιας και η θηραϊκή γη αποπνέει όλη αυτήν τη μαγεία και κρύβει θαύματα που την κάνουν τον ιδανικό προορισμό για να αποτελέσει το κλειδί στη λύση του αινίγματος της «Χαμένης Ατλαντίδας».

Από τον Βασίλη Γιαννακόπουλο

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version