5+1 solo travelling αγαπημένα μέρη στη Βαρκελώνη

Be me κάποιο βράδυ Σεπτεμβρίου σε αναζήτηση του επόμενου προορισμού μου. Be η φρικαρισμένη έκφραση των δικών μου, μισή ώρα αργότερα, στην ανακοίνωση “Θα πάω στη Βαρκελώνη μόνη μου”.

Στην πορεία, η πόλη αυτή όχι μόνο σηματοδότησε την αρχή του έρωτά μου με την Ισπανία, αλλά έγινε και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μου.

Στην πραγματικότητα, όσο χρόνο κι αν περάσεις στη Βαρκελώνη δεν πρόκειται να φτάσει αλλά πάντα πρέπει από κάπου ν’ αρχίσεις. Επομένως, είτε ταξιδεύεις μόνος είτε με παρέα, αυτά είναι τα 5+1 πράγματα που εγώ αγάπησα στη Βαρκελώνη και ίσως αγαπήσεις κι εσύ.

1. Πάρκο Ciutadella

Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλοι περίεργοι που πάντα προσθέτουν πάρκα στη λίστα πραγμάτων που θέλουν να δουν όταν ταξιδεύουν ή αν είμαι μόνο εγώ. Ελπίζω να μην είμαι μόνο εγώ. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το πάρκο αξίζει κάθε λεπτό που του αφιερώνει κανείς.

Πρόκειται για έναν τεράστιο πάρκο στο οποίο όσο πιο βαθιά πας, τόσα περισσότερα πράγματα ανακαλύπτεις. Σποτάκια για να αράξεις στο γρασίδι, καλλιτέχνες του δρόμου και το πιο εκλεπτυσμένο συντριβάνι που έχω δει ποτέ, είναι μόνο μερικές από τις γοητευτικές λεπτομέρειες. Αν έχεις χρόνο, πάρε έναν cortado στο χέρι και πήγαινε με το βιβλίο ή τη μουσική σου ή και τα δύο να χαλαρώσεις μέσα στην όμορφη ατμόσφαιρά του.

2. Casa Mila

Τι πρωτότυπη θα μου πεις, Βαρκελώνη και Γκαουντί. Παρ’ όλα αυτά, από τη λίστα μου δε θα μπορούσε να λείπει το συγκεκριμένο αριστούργημα του πασίγνωστου αρχιτέκτονα δεδομένου ότι ήταν μακράν το αγαπημένο μου. Ναι, ίσως δεν είναι η νούμερο ένα επιλογή γιατί Σαγράδα Φαμίλια, αλλά η αίσθηση αυτής της αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με το ότι αν σταθείς στη μέση και κοιτάξεις ψηλά βλέπεις ουρανό, για μένα δίνει άλλη διάσταση στην όλη εμπειρία.

Και φυσικά πρέπει να αναφερθεί το wow factor που δημιουργεί η οροφή και η θέα που έχεις από ‘κει.

3. Γοτθική Συνοικία

Όποια στιγμή της μέρας κι αν πας στη Γοτθική Συνοικία θα λάβεις ένα τελείως διαφορετικό vibe που σίγουρα θα ικανοποιήσει τη χίπστερ ψυχή σου. Το πρωί μπορείς να δεις κάθε όμορφη γωνιά της και να περιπλανηθείς στην ιστορία της ενώ το βράδυ σίγουρα θα σε κερδίσει κάποιο από τα μικρά μπαράκια της -υπαίθρια και μη. Όπως και να χει, θεωρώ ότι η Γοτθική Συνοικία δε μοιάζει με κανένα άλλο κομμάτι της Βαρκελώνης κι αν πας μία φορά, θα ξαναπάς και θα ξαναπάς.

Μια λεπτομέρεια που σίγουρα βελτίωσε τη δική μου εμπειρία εκεί ήταν η επίσκεψη στη Santa Maria del Mar. Μια εκκλησία με εξαιρετική αρχιτεκτονική, αλλά και απίστευτα γαλήνια ατμόσφαιρα για να σε βοηθήσει τη μέρα που ίσως ξύπνησες στραβά.

4. Εθνικό Μουσείο Καταλανικής Τέχνης (MNAC)

Ή αλλιώς Museu Nacional d’Art de Catalunya (εξ’ ου και τα αρχικά). Όπως κάθε διάσημο μουσείο τέχνης που σέβεται τον εαυτό του, το Εθνικό Μουσείο Καταλανικής Τέχνης χρειάζεται 4895835 ώρες πολύ χρόνο για να το δεις. Διαφορετικές αίθουσες και διαφορετικές περίοδοι με αναρίθμητα εκθέματα που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τα γούστα σου και αξίζουν κάθε λεπτό που θα περάσεις μαζί τους.

Κι επειδή θα είμαι πάντα ο άνθρωπος που θα σε βομβαρδίζει με πάρκα και φυσικά τοπία, προτείνω πριν ή μετά το μουσείο να επισκεφθείς το Βοτανικό Κήπο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα είτε σε ενδιαφέρει να μάθεις για τα φυτά που ζουν εκεί είτε θέλεις απλά ένα πανέμορφο μέρος για βόλτα.

5. Barceloneta

Και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσω αυτή τη λίστα από την παραλία της Barceloneta. Γενικότερα τρέφω μια αγάπη για τις Ισπανικές παραλίες και αυτή εδώ σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν είναι καλοκαίρι, είναι μια υπέροχη παραλία για μπάνιο αλλά και αν είναι χειμώνας, είναι μια υπέροχη επιλογή για βόλτα, άραγμα και φωτοσύνθεση. Το σίγουρο είναι πως πάντα θα βρίθει από κόσμο και πάντα θα βρεις κάποιον πλανόδιο σε περίπτωση που έχεις όρεξη για μια μπύρα.

5+1. Satan’s + Sugar

Κάποιο βράδυ, κάποιοι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι καθάριζαν κάποια καρότα για το βραδινό. Κάθε επόμενο βράδυ, το Sugar Bar και οι υπέροχες κοκτεϊλάρες του ήταν η αγαπημένη επιλογή όλων μας. Είναι μικρό, παρεΐστικο, έχει ωραίο ύφος και φοβερή ατμόσφαιρα.

Pro Tip: περιορίσου σε μονοψήφιο αριθμό γύρων Never Have I Ever γιατί την άλλη μέρα έχεις πράγματα να κάνεις, αλλά σε περίπτωση που χρειάζεσαι ένα διπλό εσπρεσσάκι…

Ως λάτρης του καφέ, η καθημερινή μου διάθεση εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του πρώτου καφέ που θα πιω. Το Satan’s Coffee θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο καφέ της πόλης και έχω να πω ότι ο cortado που ήπια εκεί ήταν όντως εξαιρετικός.

Hasta luego!

Από την Αννέτ Τσατσαμπά

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version