6 κορυφαίες προτάσεις για γλυκά στην Αθήνα!

Είτε μένετε στην Αθήνα είτε βρίσκεστε εκεί για λίγες μέρες, πρέπει να δοκιμάσετε τα γλυκά της. Υπάρχουν πολλές επιλογές για κάθε γούστο! Πάμε να δούμε τις 6 κορυφαίες επιλογές για γλυκό ή επιδόρπιο στην Αθήνα;

Ellyz

Πιθανότατα έχετε δει φωτογραφίες με τα ροζ λουλούδια του Ellyz στο instagram! Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη. Το περιβάλλον είναι πολύ cozy και το προσωπικό πολύ ευγενικό.

Η δικιά μας πρόταση είναι pancakes με κρέμα Bueno, αλλά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Το Ellyz, εκτός από γλυκά, προσφέρει πολλές επιλογές και για brunch!

Τοποθεσία: Κέντρο Αθήνας : Αγίου Φιλίππου 11

Iceroll

Έχετε δοκιμάσει χειροποίητο παγωτό; Στο IceRoll θα νιώσετε την απόλυτη γευστική εμπειρία. Το παγωτό φτιάχνεται μπροστά σας με φρέσκο γάλα του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια πρόταση από το menu ή να δημιουργήσετε το δικό σας παγωτό με τα υλικά της επιλογής σας! Μάλιστα, στο IceRoll μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του παγωτού γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, δημιουργώντας έτσι πολλές vegan επιλογές!

Τοποθεσίες: 

Cap Cap

Πρόκειται για έναν χώρο με θεματική που συνεχώς ανανεώνεται. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Halloween, το μαγαζί διακοσμείται με κολοκύθες κοκ. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εκεί είχε ως θεματολογία τις ταινίες του Χάρρυ Πότερ!

Στο Cap Cap θα απολαύσετε ροφήματα και θα γευτείτε γλυκά και αλμυρά εδέσματα που συνεχώς ανανεώνονται. Τα ονόματά τους είναι βγαλμένα από παραμύθι, όπως άλλωστε κι ο χώρος! Σίγουρα κι ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος θα λυγίσει στο Cap Cap! 

Τοποθεσίες:

Hans and Gretel

Το Hans and Gretel είναι η χαρά κάθε μικρού και μεγάλου παιδιού! Ζαχαρωτά, καραμέλες, γλειφιτζούρια, παγωτά κι άλλα πολλά θα σας παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι γλυκών γεύσεων. Κορυφαία επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα Chimney Cakes, οι γνωστές σε όλους μας καμινάδες, με προέλευση από την παραμυθένια Πράγα! Πρόκειται για ζυμάρι που ζυμώνεται και ψήνεται μπροστά σας, πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα! Μπορείτε να το δοκιμάσετε είτε σκέτο είτε με παγωτό της επιλογής σας.

Τοποθεσίες:

Jerry’s the Sweet Food Truck

Στην πιο γλυκιά καντίνα-μαγαζί θα βρείτε τα καλύτερα street food γλυκά της Αθήνας. Φημίζεται για τα donuts του, στα οποία μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς γεύσεων μέχρι εκεί που φτάνει η φαντασία σας! Φυσικά, αξίζει να δοκιμάσετε sweet burgers, τα πρώτα…γλυκά burgers στην Ελλάδα, αλλά και τούρτες!

Τοποθεσίες:

Bufala Gelato

Από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσε να λείπει το Bufala Gelato, ένα μαγαζί με ονειρικές γεύσεις φρέσκων παγωτών που φτιάχνονται από βουβαλινό γάλα! Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε πολύχρωμες βάφλες με συνδυασμούς που δεν χωράει ο νους σας, αλλά και pancakes!

Τοποθεσίες:

Υποκαταστήματα των παραπάνω μπορείτε να βρείτε και σε άλλες πόλεις ή νησιά, όπως τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κρήτη. Παρέχουν ακόμα τη δυνατότητα για take away, ωστόσο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα φυσικά καταστήματα, για να ζήσετε ολόκληρο το γλυκό ταξίδι!

Από την Εβελίνα Μπραΐμη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version