Αθήνα: 5 vegan επιλογές για φαγητό!

Οι περισσότεροι έχουμε κοντινούς ανθρώπους vegan ή vegetarian. Παρακάτω θα βρείτε 5 εστιατόρια που είτε είναι μόνο για χορτοφάγους είτε υπάρχουν επιλογές και για αυτούς. Πιστεύω ότι είναι καλό να δοκιμάζουμε καινούργιες γεύσεις και πιάτα για να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα!

Avocado

Προσωπικά λατρεύω το αβοκάντο! Στην ιστοσελίδα του μαγαζιού έχει πάρα πολλές κατηγορίες όπως ορεκτικά, σούπες, σαλάτες, πίτσες, σάντουιτς, burgers, μακαρόνια και φυσικά περιλαμβάνονται και γλυκά. Καλύπτει σίγουρα όλες τις επιθυμίες που μπορεί να έχετε. Εάν έπρεπε να διαλέξω ένα κυρίως πιάτο και ένα γλυκό αυτά θα ήταν το Eat Pray Love, που είναι ένα πιάτο με αβοκάντο, σάλτσα πέστο με βασιλικό, κουκουνάρι και η τάρτα από αβοκάντο!

Τοποθεσία: Νίκης 30, Πλάκα

Veganaki

Χαζεύοντας το κατάλογο αυτού του μαγαζιού θα βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις! Κάποιες από αυτές είναι:

Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο μαγαζί έχει μέχρι και vegan παστίτσιο, μουσακά, φαλάφελ, πίτσα και σάντουιτς.

Τοποθεσία: Αθανασίου Διάκου 38, Κέντρο

La cantina street food

Η καντίνα αυτή φημίζεται για τις σούπες της. Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε την κολοκυθόσουπα ή την μανιταρόπιτα μιας και έρχεται ο χειμώνας. Φυσικά διαθέτουν και τα κλασσικά φαλάφελ.

Τοποθεσία: Ζωοδόχου Πηγής 24, Εξάρχεια

Wagamama

Το Wagamama είναι ασιατικό εστιατόριο. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε έχει πολλές vegan επιλογές στο menu. Προσωπικά, θα σας πρότεινα το Yasai Katchu Karry. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποια vegan sushi.

Τοποθεσία: Κασαβέτη 3, Κηφισιά και Λεωφόρος Κηφισίας 37, Golden Hall

Γη 

Θεωρείται ως το πρώτο μαγαζί vegan-raw της Αθήνας. Σε αυτό το μαγαζί πραγματικά έχετε πλήθος επιλογών. Μπορείτε να πάτε εκεί να απολαύσετε πρωινό, brunch ή και βραδινό γεύμα. Έχουν αρκετές ποικιλίες από καφέ, smoothies, χυμούς και τσάι. Ας συνεχίσω με τα φαγητά και τα γλυκά. Δεν μπορώ να σας πω ότι ξεχωρίζω κάποιο! Μου φαίνονται όλα υπέροχα. Ωστόσο, μου έκανε εντύπωση η Curry σούπα, γιατί προσωπικά δεν έχω ξανά φάει κάτι αντίστοιχο. Να προσθέσω ότι στο προσωπικό ανήκει και ένας ζαχαροπλάστης! Εάν και δεν είμαι πολύ φαν των σύκων, βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία θέλω πλέον να δοκιμάσω αυτό το πιάτο!

Τοποθεσία: Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα

Κλείνοντας, εάν όχι όλα αυτά τα μαγαζιά, σίγουρα κάποια από αυτά, διαθέτουν delivery. Συνεπώς, εάν δεν μπορείτε να επισκεφτείτε αυτά τα μαγαζιά, μπορείτε να παραγγείλετε εύκολα και γρήγορα!

Από την Εβελίνα Μπραΐμη

Exit mobile version