Bodrum: ο must visit προορισμός της Τουρκίας που θυμίζει ελληνικά νησιά!

Το Bodrum είναι διαμέρισμα και λιμάνι της επαρχίας Μούγλων στην νοτιοδυτική περιφέρεια Αιγαίου της Τουρκίας. Η πόλη ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Αλικαρνασσός και ήταν φημισμένη για το Μαυσωλείο του Μαύσωλου, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Βρίσκεται απέναντι από το νησί της Κω. Μπορείς να πας είτε αεροπορικώς από την Αθήνα στην Κω και μετά με ferry boat από την Κω στο Bodrum, είτε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Σμύρνη και μετά οδικώς στο Bodrum.

Το Bodrum αποτελεί το σύγχρονο πρόσωπο του Τούρκικου τουρισμού και τα τελευταία χρόνια θεωρείται από τους πιο in ταξιδιωτικούς προορισμούς. Δεν έχει άδικα χαρακτηριστεί ως “η Μύκονος της Τουρκίας”. Κάθε χρόνο  το λιμάνι του Bodrum γεμίζει πολυτελή σκάφη και γιοτ με τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου. Είτε θες πολυτελείς διακοπές σε ακριβά ξενοδοχεία και θέρετρα με σουίτες, είτε πιο low cost επιλογές το μέρος καλύπτει όλα τα γούστα.

Φεύγοντας από το λιμάνι και περπατώντας μέσα στα στενά σοκάκια με τα λευκά σπίτια και τις  πολύχρωμες βουκαμβίλιες έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο ελληνικό νησί. Ξεχωρίζει από κάθε άλλο τούρκικο παραθαλάσσιο προορισμό για την μοναδική ομορφιά του. Πολύ ωραίες παραλίες με κρυστάλλινα νερά περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

Το Bodrum είναι ένα μέρος όπου μπορείς να διασκεδάσεις όλες τις μέρες της εβδομάδας και όλο το 24ωρο. Γεμάτο με clubs και νυχτερινά μαγαζιά μπορείς να διασκεδάζεις όλη νύχτα. Υπάρχει επίσης ένα πλωτό club, το Club Catamaran ή αν θέλετε μπορείτε να πάτε σε κάποιο πιο prive party σε κάποιο γιοτ. Αν πάλι δεν είσαι party animal, μπορείς να πας σε κάποιο ήρεμο μπαρ να πιεις το ποτό σου και να κάνεις ναργιλέ.

Από γαστρονομική άποψη, το Bodrum είναι και πάλι ένας μοναδικός προορισμός γεύσεων. Τα εστιατόρια σερβίρουν μια τεράστια ποικιλία διεθνών γεύσεων, αλλά και τούρκικα κεμπάπ και ανατολίτικες συνταγές. Στο Bodrum θα βρεις σε κάθε γωνιά κεμπάπ, αλλά θα σας φανεί πιο νόστιμο αν το φάτε στο παζάρι του Bodrum, έχοντας τελειώσει τα ψώνια σας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το Gozleme, το οποίο είναι φτιαγμένο από μεγάλα, λεπτά και στρογγυλά κομμάτια ειδικής  ζύμης, γεμισμένο με οποιοδήποτε μείγμα τυριών, λαχανικών και κρέατος. Σαν επιδόρπιο θα σας πρότεινα σίγουρα ένα μπακλαβά με φυστίκι ή κάποιο άλλο σιροπιαστό γλυκό.

Πριν φύγετε από το Bodrum μην ξεχάσετε να πάτε μια βόλτα και στους ανεμόμυλους να δείτε την απίστευτη θέα του λιμανιού και της πόλης από ψηλά. Εάν επισκεφθείτε το Bodrum, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αγαπήσετε! Και κάθε φορά που θα το επισκέπτεστε, θα υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να ανακαλύψετε.

Από την Μαρία Χριστοδούλου

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version