CopenHill- Κοπεγχάγη: ο πιο οικολογικός τόπος διασκέδασης!

Το CopenHill, πριν γίνει χώρος για mountain sports για μικρούς και μεγάλους, ήταν ένας χώρος όπου πετούσαν οι Δανοί τα απόβλητά τους. Ωστόσο, η θέληση της τοπικής κυβέρνησης να μετατραπεί η Κοπεγχάγη στην πρώτη πόλη που δεν θα χρησιμοποιεί καθόλου διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το 2025, σε συνδυασμό με τη θέληση για δημιουργία κάτι μοναδικού και ταυτόχρονα οικολογικού, οδήγησε το 2013 στην κατασκευή αυτού του χώρου. Το CopenHill άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2019.

Πώς έγινε όμως οικολογική αυτή η κατασκευή; Τα 2/3 του δαπέδου κατασκευάστηκαν από την καύση των “τοπικών” σκουπιδιών. Παρομοίως μάλιστα παράγεται και η ενέργεια που καταναλώνεται εκεί, η οποία όχι μόνο αρκεί για να τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις, αλλά τροφοδοτεί και 150.000 σπίτια ετησίως!

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες όσον αναφορά τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εκεί και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Είναι κατάλληλο μέρος μόνο για έμπειρους skiers;

Στο Copenhill μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτές όπου διδάσκουν στους αρχάριους όσα πρέπει να γνωρίζουν για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας εξοπλισμό, αφού μπορείτε να τον νοικιάσετε από εκεί!

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στο Copenhill πέρα από σκι;

Άμα δεν σου αρέσει το σκι μπορείς να κάνεις άλλες δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να κάνεις snowboard, πεζοπορία στο χιόνι κι αναρρίχηση. Ακόμα, διοργανώνουν ομιλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε με ποικίλη θεματολογία, μεταξύ των οποίων και η οικολογία προφανώς. Μάλιστα, μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ στη στέγη με θέα όλη την Κοπεγχάγη.

Υπάρχει κάποιο εστιατόριο ή μπαρ;

Υπάρχει και εστιατόριο και μπαρ και μάλιστα με πολύ ωραία θέα. Οπότε, άμα κουραστείτε με τις δραστηριότητες, μπορείτε να απολαύσετε εκεί το γεύμα σας και το ποτό σας.

Υπάρχει κόστος εισόδου στο CopenHill;

Η ορειβασία, η πεζοπορία και η αναρρίχηση είναι δωρεάν. Ωστόσο, το σκι είναι επί πληρωμή. Υπάρχουν όμως εκπτώσεις για ειδικές κατηγορίες, όπως για παιδιά κάτω των 10 ετών και για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Πότε μπορείτε να το επισκεφτείτε;

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Δεν χρειάζεται να έχει φυσικό χιόνι, αφού είναι τεχνητό το δάπεδο. Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας, εάν θέλετε τα επισκεφθείτε αυτό το μέρος θα πρέπει να κάνετε κράτηση.

Το CopenHill, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, πρέπει να βρίσκεται στα αξιοθέατα που θα δείτε στην Κοπεγχάγη, αν φυσικά έχετε τον απαραίτητο χρόνο.

Από την Εβελίνα Μπραΐμη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version