Επιδόματα 150 και 300 ευρώ για διακοπές στην Ελλάδα!

Νέα έκτακτα επιδόματα διακοπών ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και «μοιράζουν» voucher 150 και 300 ευρώ.

Τα δύο νέα προγράμματα θα δώσουν έκτακτα επιδόματα με τη μορφή «Freedom pass» και θα μπορούν να καταναλωθούν σε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά, αλλά για συγκεκριμένους προορισμούς. Παράλληλα, με κλήρωση θα δοθεί και το voucher 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο προγράμματα επιδότησης διακοπών αφορούν είτε 150 ευρώ για διακοπές στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια (δείτε τον ταξιδιωτικό μας οδηγό εδώ) και είτε 300 ευρώ για διακοπές στη σεισμόπληκτη Σάμο. Το πλήρες σχέδιο επιδότησης διακοπών για τις δύο πληγείσες περιοχές θα ανακοινωθεί γύρω στις 20 Ιουνίου, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Τότε, θα ανακοινωθούν επίσημα και τα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι θα είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει.

Ποιοι αποκλείονται από το επίδομα των 150 ή 300 ευρώ

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022, αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το Freedom Pass θα φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300€ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, ενώ τα 150€ για τους Δήμους Ιστιαίας, Αιδηψού και Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας.

Πώς και πού κάνετε αίτηση για το επίδομα

Η αίτηση θα γίνει με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom Pass. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

150 ευρώ και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Voucher 150 ευρώ για διακοπές προβλέπει και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν γύρω στις 20-25 Ιουνίου στο tourism4all.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση επίσης με τους κωδικούς Taxisnet.

Οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια δεν υπάρχουν και μπορούν όλοι να κάνουν αίτηση, αλλά θα επιλεχθούν 200.000 δικαιούχοι με κλήρωση. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το voucher από τις αρχές Ιουλίου.

Κερδίστε 3 δωρεάν all inclusive διανυκτερεύσεις στην Κρήτη!

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή!

Για να μην χάνετε ταξιδιωτική ευκαιρία μπείτε δωρεάν στο κανάλι μας στο Viber

Exit mobile version