Πρωτοχρονιάτικες διακοπές στο Λονδίνο!

Ψάχνετε έναν ξεχωριστό μέρος για να περάσετε την Πρωτοχρονιά; Σας αρέσουν οι ατελείωτες βόλτες στο χιόνι και δεν βλέπετε την ώρα να παίξετε χιονοπόλεμο σαν μικρά παιδιά; Τότε το Λονδίνο είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Χιλιάδες στολίδια και λαμπιόνια, υπέροχες μυρωδιές και αμέτρητες βιτρίνες. Η βρετανική πρωτεύουσα φόρεσε τα καλά της και ανοίγει τις πόρτες της για να σας ξεναγήσει και να σας χαρίσει μια μοναδική Πρωτοχρονιά.

Το Λονδίνο τις γιορτές είναι γεμάτο εκπλήξεις. Υπάρχουν ποικίλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αλλά και μια πληθώρα αξιοθέατων που θα σας μαγέψουν! Ας ανακαλύψουμε τι μπορεί να κάνει κανείς στο Λονδίνο την ομορφότερη περίοδο του χρόνου.

Χριστουγεννιάτικες αγορές του Λονδίνου

Η βρετανική πρωτεύουσα είναι γεμάτη χριστουγεννιάτικες αγορές διαφόρων ειδών και για όλα τα γούστα. Ας δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς.

Χριστούγεννα δίπλα στο ποτάμι: Όμορφα ξύλινα σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμες γιρλάντες και φωτάκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε από χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα μέχρι κάθε λογής λιχουδιά. Η αγορά βρίσκεται ανάμεσα από την Tower Bridge και τη London Bridge με καταπληκτική θέα στον Τάμεση.

Χριστουγεννιάτικη αγορά καλών τεχνών: προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με καλλιτέχνες ή ανεξάρτητους εκδότες και να αγοράσουν μια ευρεία συλλογή έργων τέχνης σε προσιτές τιμές. Εδώ θα βρείτε κεραμικά, ανεξάρτητες εκδόσεις, πρωτότυπα κόμικς, περίτεχνα μπλουζάκια και τσάντες, ριζογραφία, κοσμήματα και βιβλία καλλιτεχνών. Η είσοδος στην αγορά κοστίζει μόλις 1 λίρα!

Χριστουγεννιάτικη αγορά του Greenwich: Αφιερώστε χρόνο για να ανακαλύψετε την καλύτερη συλλογή Βρετανών κατασκευαστών σχεδιαστών που παρουσιάζονται στην ιστορική αγορά Greenwich, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Βρείτε χειροποίητες ιδέες δώρων, από χειροτεχνίες έως οικιακά είδη και αξεσουάρ. Απολαύστε νόστιμα φαγητά του δρόμου που καλύπτουν κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, με επιλογές vegan και λιχουδιές χωρίς γλουτένη. Περιτριγυρισμένη από ανεξάρτητα καταστήματα, μπαρ και καφετέριες, αυτή η σκεπαστή αγορά είναι ιδανική για μια ξεχωριστή απόδραση. Ταξιδέψτε στο Greenwich με ποταμόπλοιο ή πάρτε το τρένο από τη Γέφυρα του Λονδίνου για ένα σύντομο ταξίδι, το οποίο διαρκεί μόλις οκτώ λεπτά.

Πρωτοχρονιάτικο απογευματινό τσάι

Το απογευματινό τσάι στο Λονδίνο είναι must όλον το χρόνο. Είναι αλήθεια ότι πουθενά το απογευματινό τσάι δεν μοιάζει με αυτό του Λονδίνου, ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών. Φυσικά, μπορείτε να πάτε για ένα εορταστικό απογευματινό τσάι στο The Ritz, ένα άκρως εορταστικό μέρος με επιβλητική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Το διάσημο Ritz Palm Court φοράει τα γιορτινά του, και μετατρέπεται σε χειμερινή χώρα των θαυμάτων – καθώς το τσάι συνοδεύεται από ψιλοκομμένα σάντουιτς, φρεσκοψημένα ψωμάκια με κρέμα και μαρμελάδα φράουλας, καθώς και μια γευστική σειρά από υπέροχα αρτοσκευάσματα και βουτήματα. Εκτός από τους 18 διαφορετικούς τύπους τσαγιού που προσφέρονται, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε εξαιρετικής ποιότητας αφρώδεις οίνους, προσδίδοντας ακόμη πιο γιορτινή αίσθηση στο απογευματινό σας τσάι.

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα του Λονδίνου

Από τα αστραφτερά χριστουγεννιάτικα φώτα της Oxford Street έως τα όμορφα στολίδια που κοσμούν το Covent Garden και τα πνεύματα που σπινθηροβολούν στην Regent Street, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τα παγκοσμίου φήμης Χριστουγεννιάτικα φώτα του Λονδίνου καθώς η πόλη είναι υπέροχα διακοσμημένη για τις γιορτές.

Χριστούγεννα στο Kew: Εξερευνήστε ένα αστραφτερό μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στα Χριστούγεννα στο Kew. Θαυμάστε τις εκθαμβωτικά συναρπαστικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας σήραγγας κουδουνιών και δέντρων, λουσμένα στο φως. Ολοκληρώστε τη μαγευτική εμπειρία με ζεστό κρασί και παραδοσιακές πίτες με κιμά.

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην Oxford Street: Θα εκπλαγείτε με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα φώτα στο Λονδίνο. Η φετινή οθόνη των Χριστουγεννιάτικων φώτων της Oxford Street φέρνει 27 εκθαμβωτικές κουρτίνες φωτός που αποτελούνται από περισσότερους από 200.000 λαμπτήρες, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό ποίημα για να γιορτάσουν τους ήρωες του έθνους και να δείξουν ευγνωμοσύνη για την υπηρεσία τους όλο το χρόνο.

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην Regent Street: Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων καθώς τα όμορφα χριστουγεννιάτικα φώτα στην Regent Street ανάβουν προσδίδοντας ανυπέρβλητη λάμψη στην οδό. Δείτε την επιστροφή των πνευμάτων των Χριστουγέννων, που λάμπει πάνω από όλο το μήκος της Regent Street και των γύρω δρόμων, ενώ χαζεύετε τις βιτρίνες πολυτελείας και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Carnaby Street: Χαμογελάστε σε κάθε βήμα που κάνετε σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του Λονδίνου, καθώς λάμπει με ροζ φώτα για τα φετινά Χριστούγεννα. Φωτεινά θετικά μηνύματα που κρέμονται πάνω από την οδό Carnaby, η οποία είναι γεμάτη με ανεξάρτητες μπουτίκ και ένα ειδικό εορταστικό κατάστημα Select Love (συλλέγοντας αγάπη).

Επίσκεψη στο Big Ben

Τι είναι το Big Ben;

Πρόκειται για το Κοινοβούλιο και τον Πύργο της Ελισάβετ. Είναι από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Λονδίνου, που πρέπει να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας στη βρετανική πρωτεύουσα. Τεχνικά, Big Ben είναι το όνομα που δίνεται στο τεράστιο κουδούνι μέσα στον πύργο του ρολογιού, το οποίο ζυγίζει πάνω από 13 τόνους. Ο πύργος του ρολογιού φαίνεται ακόμη πιο επιβλητικός τη νύχτα όταν φωτίζονται οι τέσσερις όψεις του ρολογιού.

Πού οφείλει το Big Ben το όνομά του;

Η προέλευση του ονόματος Big Ben δεν είναι ευρέως γνωστή, αν και υπάρχουν δύο διαφορετικές θεωρίες. Σύμφωνα με την πρώτη, πήρε το όνομά του από τον Sir Benjamin Hall, τον πρώτο επίτροπο έργων, ένα μεγάλο άντρα που ήταν γνωστός στο σπίτι ως Big Ben”. Η δεύτερη θεωρία υποστηρίζει ότι πήρε το όνομά του από έναν πρωταθλητή πυγμαχίας  της εποχής, τον Benjamin Caunt επίσης γνωστός ως “Big Ben”.

Μεγάλες αλήθειες για το Big Ben:

The London Eye

Το London Eye, πρώην περιστρεφόμενος τροχός παρατήρησης του Λονδίνου, βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση στο δήμο του Lambeth. Έχει ύψος 135 μέτρα, ενώ υπήρξε ο ψηλότερος τροχός στον κόσμο από το 1999, όταν χτίστηκε, μέχρι το 2006, όταν τον ξεπέρασε το αστέρι του Ναντσάνγκ της Κίνας. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1998 και ο τροχός ενώθηκε πάνω από τον ποταμό, σε οριζόντια θέση, πριν τοποθετηθεί σε όρθια θέση. Το London Eye, άνοιξε τις πόρτες του με τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ στις 31 Δεκεμβρίου 1999, αλλά δέχθηκε τον πρώτο επισκέπτη επί πληρωμή στις 9 Μαρτίου 2000. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να αποσυναρμολογηθεί μετά από πέντε χρόνια, παρόλα αυτά διατηρήθηκε στη θέση του λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς του. Το 2006 εγκαταστάθηκε ένα διακοσμητικό σύστημα φωτισμού LED για να κάνει τον τροχό πιο ορατό τη νύχτα.

Αν λοιπόν έχετε την τύχη να περάσετε την Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο, μην χάσετε την ευκαιρία να αδράξετε τη μέρα και να επισκεφτείτε όλα αυτά τα μαγευτικά μέρη, που θα σας κάνουν να νιώσετε σίγουρα τη ζεστασιά και τη μαγεία των ημερών!

Από την Μαριελένα Παναγάκου

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version