Μικρή Βίγλα: η παραλία της Νάξου που πρέπει να επισκεφτείς!

Καταγάλανα νερά, χρυσή αμμουδιά, δροσερός αέρας και εξωτικό τοπίο είναι αυτά που χαρακτηρίζουν αυτήν την παραλία που βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο. Μόλις τέσσερις ώρες ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει κάποιος σε αυτό το ηλιόλουστο μαγεμένο νησί με τις καταπληκτικές παραλίες!

Η Μικρή Βίγλα

© BremecR, gettyimages.com

Η Μικρή Βίγλα (μικρό παρατηρητήριο), η μαγευτική αυτή παραλία, βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Nάξου, 17 περίπου χλμ. από τη Xώρα. Το όνομα της το πήρε από το βραχώδη λόφο που βρίσκεται εκεί, καθώς οι ντόπιοι το χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήριο για τους πειρατές. Είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου! Τα νερά της είναι γαλάζια και καθαρά και βαθαίνουν διαδοχικά. Η παραλία είναι αμμώδης. Την προτιμούν για την οργανωμένη παραλία της, αφού διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

© Ιωάννα Καραγιάννη, voyagingtheworld.com

Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες και για αυτούς που χρειάζονται ξεκούραση, κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Ο λόφος που βρίσκεται στην άκρη της, δημιουργεί μια φυσική μικρή βραχώδη παραλία που ελκύει πολλούς ανθρώπους για να τη φωτογραφίσουν. Ένας επίγειος παράδεισος θα χαρακτηριζόταν από τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

© BremecR, gettyimages.com

Στην βόρεια πλευρά της Μικρής Βίγλας βρίσκεται η παραλία Παρθένος, ένας μικρός κόλπος κατάλληλος για αυτούς που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ! Οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι ευνοούν τους φίλους του kite surfing και του wind surfing

Η πρόσβαση στη Μικρή Βίγλα

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και υπάρχουν δύο διαδρομές. Αν θελήσει κανείς να νοικιάσει αμάξι θα ήταν καλύτερα να προτιμήσει τον περιφερειακό δρόμο του νησιού, καθώς ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού δρόμου είναι βατός χωματόδρομος. Επίσης, υπάρχει γραμμή λεωφορείων καθημερινά από και προς τις παραλίες μέχρι και αργά το απόγευμα και το κόστος των εισιτηρίων είναι μικρό. Η διαδρομή του λεωφορείου ξεκινάει από τη στάση κοντά στο γενικό νοσοκομείο του νησιού, κατευθύνεται στον παραλιακό δρόμο και περνάει από διάφορες εξίσου ωραίες παραλίες, τον Άγιο Προκόπιο, την Άγια Άννα και την Πλάκα. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από το mini market που βρίσκεται απέναντι από τη στάση ή απευθείας από τον οδηγό.

Αξίζει να κάνετε αυτήν τη διαδρομή και να γνωρίσετε έτσι τα υπόλοιπα μαγευτικά τοπία αυτού του νησιού!

© borchee, gettyimages.com

Από την Ιωάννα Καραγιάννη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version