Παξοί-Αντίπαξοι: τα νησιά με τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας!

Πλησιάζει το καλοκαίρι και ετοιμάζεσαι για διακοπές, αλλά δεν ξέρεις που θες να πας φέτος. Googlάρεις ”οι καλύτερες/ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας” και οι πρώτοι προορισμοί που εμφανίζονται, είναι αυτά τα δύο μικρά χαριτωμένα νησάκια του Ιονίου, Παξοί- Αντίπαξοι, και ανακαλύπτεις ότι η μία παραλία είναι καλύτερη από την άλλη. Παράδεισος, σκέφτεσαι.

Πράγματι, οι παραλίες του Ιονίου φημίζονται για την άγρια ομορφιά τους και για τα κρυστάλλινα νερά. Οι παραλίες στα δύο αυτά νησιά έχουν κάτι το μοναδικό. Εδώ μιλάμε κυριολεκτικά για παράδεισο, για ένα δώρο που δίνεται έτσι απλόχερα, να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία της γαλάζιας λίμνης. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ποσειδώνας απέσπασε αυτά τα δύο κομμάτια από την Κέρκυρα για να τα κάνει ερωτικό καταφύγιο για τον ίδιο και την Αμφιτρίτη. Γραφικότατο τοπίο, με μαγικές θαλάσσιες σπηλιές και τιρκουάζ χρώμα. Πώς γίνεται να είναι αληθινό αυτό το τοπίο, σκέφτεσαι βλέποντας τις φωτογραφίες στο ίντερνετ!

© Callisto Schmidt, Pixabay.com

Οι παραλίες αυτές θα σε εντυπωσιάσουν ακόμα περισσότερο από κοντά. Τότε είναι που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Στους Παξούς υπάρχουν πολλές παραλίες τις οποίες μπορείς να επισκεφτείς κι οδικώς. Μπορεί το οδικό δίκτυο να μην είναι το καλύτερο και να έχεις να αντιμετωπίσεις χίλιους γκρεμούς, αλλά σίγουρα οι περισσότερες παραλίες είναι προσβάσιμες. Τι γίνεται όμως με τους Αντίπαξους; Δεν υπάρχει δυνατότητα διαμονής, καθώς το νησί δεν κατοικείται. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με τουριστικά ταχύπλοα ταξί από το λιμάνι του Γάιου που βρίσκεται στους Παξούς. Η διαδρομή είναι πολύ ευχάριστη και όμορφη. Το κόστος είναι περίπου στα 10 ευρώ το άτομο και υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής οποιαδήποτε ώρα επιθυμείς.

Μία από τις καλύτερες παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς βρίσκεται στους Αντίπαξους και ονομάζεται Βουτούμι. Είμαι μία μαγική ακτή με γαλαζοπράσινα νερά. Ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, την κατέταξε μέσα στις δέκα καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2015. Η άμμος είναι απαλή και χρυσαφένια και τα νερά κρυστάλλινα. Κάθε καλοκαίρι προσελκύει χιλιάδες τουρίστες για να απολαύσουν το εξωτικό τοπίο και τα διάφανα γαλανά νερά. Δεν έχει οργανωμένη παραλία, αλλά υπάρχουν δύο ταβέρνες που μπορείς να εξυπηρετηθείς, για φαγητό ή καφέ. Το Bella Vista βρίσκεται στην κορυφή και σου προσφέρει φαγητό, καφέ και μία καταπληκτική θέα της παραλίας από ψηλά που σου κόβει την ανάσα.

Ότι και να πούμε είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα αντικρίσεις μόνος σου σε αυτά τα νησιά. Ετοίμασε τα ρούχα σου, το μαγιό σου, την φωτογραφική σου και φύγαμε!

Από την Ιωάννα Καραγιάννη

Διάβασε επίσης:

Exit mobile version