Το «μπλε» της Ρόδου!

Παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στη Ρόδο

Η Ρόδος είναι νησί των Δωδεκανήσων και δέχεται ετησίως χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Ένας από τους βασικούς λόγους που επισκέπτεται κανείς τη Ρόδο είναι για να κολυμπήσει σε μία από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Παρακάτω θα σας ταξιδέψουμε στις ομορφότερες παραλίες της Ρόδου. Είτε ταξιδεύετε με παρέα, με οικογένεια, μόνοι σας ή για να βρείτε κάτι το διαφορετικό, η Ρόδος θα σας αφήσει με τις καλύτερες εμπειρίες.

Έλλη: Θεωρείται ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Είναι μία αμμουδερή παραλία με καθαρά νερά. Διαθέτει όλα τα είδη διασκέδασης και μπορούν να την επισκεφτούν οικογένειες μέχρι και νέοι έτσι ώστε να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή. Είναι μια οργανωμένη παραλία και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ο επισκέπτης μπορεί να την επισκεφτεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Φαληράκι: Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες παγκοσμίως. Πρόκειται για αμμουδερή παραλία και συνήθως είναι αρκετά θορυβώδης καθώς την επισκέπτονται οικογένειες, νέοι αλλά και ζευγάρια. Είναι μια οργανωμένη παραλία και σε πολύ μικρή απόσταση με τα πόδια μπορεί να βρει κανείς ταβέρνες, αλλά και μπαρ για διασκέδαση μέχρι το πρωί. Η παραλία διαθέτει επίσης water sports και τα δρομολόγια από και προς το κέντρο της Ρόδου εκτελούνται μέχρι αργά το βράδυ.

Τραγανού ή Τραουνού: Βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το Φαληράκι και είναι γνωστή κυρίως για τη σπηλιά που υπάρχει στη μία της πλευρά. Δεν είναι πλήρως οργανωμένη, αλλά ο επισκέπτης μπορεί να βρει ομπρέλες ξαπλώστρες αλλά και μία καντίνα. TIP: Η παραλία έχει βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία» γεγονός που επιβεβαιώνει τα εκθαμβωτικά της νερά.

Άντονι Κουίν: Πρόκειται για μία πανέμορφη παραλία η οποία περιβάλλεται από βράχια και έχει κρυστάλλινα νερά. Διαθέτει ένα απίθανο φυσικό τοπίο και η παραλία είναι οργανωμένη.

TIP: Το μήνα Αύγουστο η παραλία δέχεται του περισσότερους επισκέπτες, οπότε η εύρεση πάρκινγκ και ξαπλώστρας είναι πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό το λόγο προτιμήστε να πάτε το νωρίς το πρωί.

Αφάντου: Πρόκειται για μία παραλία με μεγάλη έκταση και εκεί δεν θα ενοχληθεί κανείς από την πολυκοσμία. Ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει όπου επιθυμεί και η παραλία διαθέτει πολλές καντίνες, έτσι ώστε να προμηθευτεί κανείς νερό, καφέ ή φαγητό. Αν ωστόσο ταξιδεύετε με μικρά παιδιά καλό θα ήταν να αποφύγετε την επίσκεψη σε αυτήν την παραλία καθώς τα νερά βαθαίνουν απότομα. Κι αυτή η παραλία έχει βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία».

Παραλία Αγάθη: Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ρόδου έχει άμμο και είναι ιδανική για μικρά παιδία. Η παραλία είναι οργανωμένη και έχει ζεστά κρυστάλλινα νερά. Είναι ρηχή και επίσης διαθέτει ξαπλώστρες και μαγαζιά εστίασης.

Παραλία Πρασονήσι: Είναι μία παραλία που χαρακτηρίζεται από δυνατούς ανέμους, σε σημείο που μπορούν να παρασύρουν μέχρι και τις ξαπλώστρες. Αν είστε λάτρεις των αθλημάτων που συνδυάζουν θάλασσα και αέρα, όπως το wind surfing ή το kite surfing τότε αυτό είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Αν ωστόσο δεν ασχολείστε τόσο πολύ με αυτά τα αθλήματα, τότε η παραλία μπορεί να σας προσφέρει υπέροχη θέα, αλλά και να σας εκπλήξει το πώς χωρίζεται η θάλασσα στα δύο.

Παραλία Γυμνιστών Μαντώματα: Για αυτούς που προτιμούν το γυμνισμό, η παραλία αυτή είναι ιδανική. Εύκολα προσβάσιμη και οργανωμένη. Εκεί υπάρχει και μία καντίνα με φαγητό, αν και πολλοί την θεωρούν ακριβή. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε ποτά και τρόφιμα από κάποιο μίνι μάρκετ και να τα πάρετε μαζί σας.

Από τον Αναστάση Δένη

Exit mobile version