Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσύ ακόμη αναζητάς τον κατάλληλο προορισμό για διακοπές. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέρη τα οποία μπορείς να επισκεφτείς για να απολαύσεις τις διακοπές σου. Ένα από αυτά είναι η Ρόδος. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και προσφέρει όλα τα είδη διασκέδασης. Είτε λοιπόν ταξιδεύετε με παρέα είτε μόνος η επίσκεψη σε αυτό το νησί θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους.

Πώς θα φτάσετε στη Ρόδο

Αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη δεν έχετε πολλές επιλογές καθώς δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φτάσετε στη Ρόδο μόνο με αεροπλάνο.

TIP: Επιλέξτε να ταξιδέψετε Τρίτη ή Τετάρτη καθώς εκείνες τις μέρες οι τιμές των εισιτηρίων τείνουν να είναι χαμηλότερες.

Αν ωστόσο ταξιδεύετε από την Αθήνα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πλοίου και αεροπλάνου καθώς διατίθενται και οι δύο επιλογές. Μπορεί το ταξίδι με το αεροπλάνο να είναι πιο γρήγορο, αλλά και το ταξίδι με το πλοίο έχει τη δική του ομορφιά. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πώς να μετακινηθείτε στη Ρόδο

Πρόκειται για ένα μεγάλο νησί οπότε προσφέρει και πολλές δυνατότητες μεταφοράς. Παρακάτω θα σας δώσω μία ιδέα για το καθένα.

Αστικά και Υπεραστικά Λεωφορεία: Η Ρόδος διαθέτει ένα πολύ καλό δίκτυο συγκοινωνίας. Υπάρχουν συχνά δρομολόγια από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της πόλης και από εκεί μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλη τη Ρόδο. Οι άνθρωποι στα γκισέ των πληροφοριών είναι εξυπηρετικοί και θα σας δώσουν ότι πληροφορίες χρειαστείτε καθώς και ένα φυλλάδιο με όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται στο νησί. Το κόστος των εισιτηρίων είναι σχετικά χαμηλό, ενώ παράλληλα διατίθενται και μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές ή μαθητές. Περισσότερες πληροφορίες για τα αστικά δρομολόγια μπορείτε να βρείτε εδώ και για τα υπεραστικά εδώ.

Νοικιάστε αυτοκίνητο ή scooter: Η Ρόδος είναι ένα μεγάλο νησί οπότε οι επιλογές για ενοικίαση είναι αρκετές. Αν ταξιδεύετε οικογενειακώς ή με παρέα θεωρώ το αυτοκίνητο την κατάλληλη λύση. TIP: Ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε χώρο στάθμευσης καθώς το νησί «πλημμυρίζει» από τουρίστες οπότε καλό θα ήταν να διαθέτετε πολύ υπομονή. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ταξί: Γενικά υπάρχουν πολλά ταξί στο νησί και πολλοί τα προτιμούν καθώς το κόστος για μία μετακίνηση μέσα στη πόλη δεν ξεπερνάει τα 5-8 ευρώ. Ωστόσο, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το βράδυ καθώς σε κεντρικά σημεία μαζεύεται πολύς κόσμος για να μετακινηθεί. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε σε ουρά της οποίας η αναμονή μπορεί να φτάσει μέχρι και τη μισή ώρα.

TIP: Αν καλέσετε το ταξί από το ξενοδοχείο που μένετε να ξέρετε ότι ανάλογα με τη βαθμολογία του σε αστέρια θα υπάρξει και μία επιπρόσθετη χρέωση. 

Ποδήλατο: Πολλά ξενοδοχεία, αλλά και διάφορα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης σας προσφέρουν την δυνατότητα να ενοικιάσετε ποδήλατο. Μπορείτε να το νοικιάσετε για μία ημέρα όπου το κόστος ανέρχεται στα 8 με 10 ευρώ, αλλά μέχρι και μια εβδομάδα.

TIP: Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποιο είδους κατσαβίδι το οποίο τα πιο πολλά ξενοδοχεία ή μαγαζιά θα σας δώσουν, έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα με την αλυσίδα του ποδηλάτου.

Γνωρίστε τα αξιοθέατα της Ρόδου

Παλιά Πόλη της Ρόδου: Δεν γίνεται να επισκεφτείς τη Ρόδο και να μην περπατήσεις την παλιά πόλη της. Εκεί μπορεί κανείς εκτός από το να απολαύσει τη βόλτα του, να δει το Τζαμί του Σουλεϊμάν όπου κατοίκησε ο Σουλεϊμάν ο Α Μεγαλοπρεπής, αλλά και να θαυμάσει το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε στην οδό των Ιπποτών όπου είναι και το σήμα κατατεθέν της παλιάς πόλης. Μία βόλτα αρκεί για να σας μεταφέρει στις μεσαιωνικές εποχές.

Αρχαιολογικό Μουσείου της Ρόδου: Το αρχαιολογικό μουσείο της Ρόδου ή αλλιώς Νοσοκομείο των Ιπποτών είναι ένας υπέροχος χώρος με όμορφη αρχιτεκτονική και πολλά εκθέματα της Ελληνιστικής Περιόδου. Μέσα στο μουσείο υπάρχει ένας υπέροχος κήπος, πανέμορφα ψηφιδωτά που έχουν διατηρηθεί μέχρι και σήμερα, εντυπωσιακά αγάλματα, αλλά και μία μικρή λίμνη όπου μέσα κολυμπούν χρυσόψαρα. Η είσοδος στο μουσείο είναι 6 ευρώ και το προσωπικό είναι πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες του επισκέπτη.

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου: Πολλοί πιστεύουν ότι είναι το ομορφότερο αξιοθέατο στην πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό παλάτι που ανακαινίσθηκε από τους Ιταλούς που αποικούσαν τότε στη Ρόδο, αλλά και τους Έλληνες που τους διαδέχτηκαν. Είναι άψογα συντηρημένο και ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, αρχικά την εντυπωσιακή είσοδο με τους δύο πύργους και εσωτερικά, τα πολυάριθμα ψηφιδωτά δάπεδα, που μετέφεραν οι Ιταλοί από την Κω, όπως και άλλα είδη όπως παλαιά έπιπλα, πολυελαίους και κάποιους πίνακες. Η επίσκεψη στο παλάτι σε μεταφέρει νοερά στην εποχή των ιπποτών και η είσοδος του μουσείου έχει κόστος 10 ευρώ.

Φρούριο Αγίου Νικολάου – Ανεμόμυλοι: Αδιαμφησβήτητα αξίζει η βόλτα μέχρι εκεί. Πρόκειται για ένα φρούριο μ’ ένα μεγάλο φάρο το οποίο όμως δεν δέχεται επισκέπτες. Μπορείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να απολαύσετε τη βόλτα σας κατά το μήκος της παραλίας, να καθίσετε στα παγκάκια και να ακούσετε τους ήχους της θάλασσας.

TIP: Προτιμήστε να κάνετε τη βόλτα σας το απόγευμα καθώς ο ήλιος δύει έτσι ώστε να μείνετε κατάπληκτοι από το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα του ουρανού και την ομορφιά του νησιού.

Ρόδος ανεμόμυλοι
© manfredrichter, pixabay.com

Πύργος του Ρολογιού: Βρίσκεται μέσα στην παλιά πόλη της Ρόδου και είναι ανάμεσα στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και του Τζαμιού του Σουλεϊμάν. Αξίζει να το επισκεφτείτε έτσι ώστε να απολαύσετε την όμορφη θέα του, αλλά και τον υπέροχο εσωτερικό του χώρο. Η είσοδος για τον πύργο είναι 5 ευρώ και περιλαμβάνει δωρεάν καφέ, χυμό ή ποτό. Το προσωπικό είναι ευγενέστατο, ενώ φεύγοντας σας δίνουν και αναμνηστικές κάρτες.

Ενυδρείο: Βρίσκεται στην παλιά πόλη και πρόκειται για το παλιότερο ενυδρείο της Ελλάδας. Αξίζει να το επισκεφτείτε αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά έτσι ώστε να δούνε από κοντά διάφορα είδη ψαριών. Το προσωπικό είναι πολύ ευγενικό και το εσωτερικό του κτηρίου είναι εντυπωσιακό καθώς έχει πέτρινους διαδρόμους. 

Waterpark: Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του είδους του στην Ευρώπη. Είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες, αλλά και παρέες, προσφέροντας πολλές δραστηριότητες. Μέσα στο πάρκο υπάρχει ένα τρενάκι, το οποίο σε μεταφέρει σε διάφορα σημεία, ενώ παντού υπάρχουν ναυαγοσώστες και άτομα τα οποία είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τον επισκέπτη. Η είσοδος του είναι 24 ευρώ, ενώ η προσθήκη για προσωπικό ντουλαπάκι είναι 2 ευρώ επιπλέον. Η μετακίνηση από το κέντρο της Ρόδου μέχρι το πάρκο είναι δωρεάν.

Κάντε μία βόλτα με υποβρύχιο: Κατά το μήκος της βόλτας σας στο κέντρο της Ρόδου και ειδικά κοντά στο λιμάνι είναι πολύ πιθανό να δείτε μεγάλες ταμπέλες που διαφημίζουν βόλτες με υποβρύχιο. Πρόκειται για μία διαδρομή που διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μπορεί κανείς να δει ψάρια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς να περνούν από δίπλα του. Είναι μία αξέχαστη εμπειρία που θα σε καταπλήξει.

TIP: Προτιμήστε κυρίως ώρες πριν να δύσει ο ήλιος καθώς το βράδυ δεν υπάρχει καλός φωτισμός για δείτε πολλά κάτω στη θάλασσα.

Γενικά, η Ρόδος είναι ένα νησί που προσφέρει όλα τα είδη διασκέδασης ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς. Προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο γεγονός που επιβεβαιώνει την αγάπη για το νησί. Είτε ταξιδεύει κανείς με παρέα είτε μόνος, η Ρόδος σίγουρα θα προσφέρει υπέροχες εμπειρίες.

Από τον Αναστάση Δένη

Related Posts