fbpx

10+1 κορυφαίες παραλίες της Πάρου!

Τα τελευταία χρόνια, η Πάρος έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην ξεχωριστή νυχτερινή ζωή του νησιού και στη γραφικότητα των χωριών του. Όμως κυνηγώντας τον κόσμο και την καλοπέραση, πολλοί ξεχνούν να δουν την πραγματική ομορφιά του νησιού, τις παραλίες του!

Η Πάρος διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη, τις οποίες είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε, ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το νησί, αλλά κυρίως για να χαλαρώσετε.

Παρακάτω θα διαβάσετε για τις παραλίες της Πάρου που ξεχωρίζουν και σας περιμένουν για να ζήσετε ένα ξεχωριστό καλοκαίρι.

1. Κολυμπήθρες και Μοναστήρι
Η καλύτερη παραλία της Πάρου Κολυμπήθρες, Κυκλάδες
© Andrey Khrobostov, gettyimages.com

Οι Κολυμπήθρες είναι μία από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Πάρου και βρίσκονται στον κόλπο της Νάουσας. Η αλλοίωση που έχουν υποστεί τα βράχια της παραλίας από το θαλασσινό νερό σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Στους μικρούς κολπίσκους θα βρείτε ξαπλώστρες, αλλά και σημεία όπου μπορείτε να χαλαρώσετε χρησιμοποιώντας δικό σας εξοπλισμό. Φυσικά, στις Κολυμπήθρες υπάρχουν ταβέρνες και beach bar.

Βράχοι στην παραλία Κολυμπήθρες Πάρος Κυκλάδες
© Andrey Khrobostov, gettyimages.com
Ηλιοβασίλεμα στις Κολυμπήθρες Πάρος Κυκλάδες
© Constantinos Iliopoulos, gettyimages.com

Μετά τις Κολυμπήθρες βρίσκεται το Μοναστήρι του ΄Αη Γιάννη. Το Μοναστήρι είναι η τελευταία παραλία στην περιοχή, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar. Εκεί θα βρείτε διαμορφωμένα μονοπάτια για πεζοπορία, αλλά και για να απομονωθείτε σε μικρούς απόμερους κολπίσκους, απολαμβάνοντας τη θάλασσα μακριά από την πολυκοσμία.

Παραλία Μοναστήρι Πάρος, πανοραμική φωτογραφία
© pkazmierczak, gettyimages.com
Παραλία Μοναστήρι Πάρος
© pkazmierczak, gettyimages.com

Εκεί εδρεύει το Περιβαλλοντικό Πάρκο της Πάρου, το οποίο έχει ως σκοπό να αναδείξει την περιοχή, την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά της παρουσιάζοντας συχνά όμορφες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (συναυλίες, σινεμά κ.α.). Καλό θα ήταν μόλις φτάσετε στην Πάρο να προμηθευτείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Πρόσβαση: Αμάξι, Λεωφορείο (και κατά περίπτωση αρκετό περπάτημα), Καραβάκι από λιμάνι της Νάουσας

2. Μαρτσέλο – Καμίνια

Το Μαρτσέλο βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Παροικίας. Χωρίζεται σε τέσσερις παραλίες, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλη για άτομα που επιθυμούν να είναι σε οργανωμένη παραλία, αλλά και για άτομα που προτιμούν να πάνε κάπου πιο ήσυχα.

Η πρώτη παραλία του Μαρτσέλο, η μεγαλύτερη σε έκταση, είναι οργανωμένη και στη μέση λειτουργεί ένα beach bar, το οποίο παρέχει ξαπλώστρες. Οι επόμενες τρεις παραλίες (μικρότεροι κολπίσκοι) είναι πιο ερημικές με μερικά θαλασσόδεντρα για σκιά. Από τις τρεις αυτές ξεχωρίζει η τελευταία (τελευταίο Καμίνι).

Πρόσβαση: Αμάξι, βαρκάκι από το λιμάνι της Παροικίας

3. Punda Beach

Η παραλία της Πούντας βρίσκεται κοντά στο γραφικό χωριό της Μάρπησσα και είναι η πιο γνωστή παραλία της Πάρου για διασκέδαση, λόγω του beach bar που βρίσκεται εκεί. Τα νερά είναι πολύ καθαρά κι έχει πάντα κόσμο και μουσική. Εκτός από παραλία στο beach bar θα βρείτε και πισίνα. Απαραίτητος προορισμός για όλους όσους αναζητούν χαλάρωση και ξεφάντωμα.

Πρόσβαση: Αμάξι, Λεωφορείο

4. Φάραγγας

Ο Φάραγγας βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, κοντά στην Αλυκή. Θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη παραλία της Πάρου και τα νερά είναι πραγματικά κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Είναι οργανωμένη, αλλά έχει χώρο για άλλες ομπρέλες.

Πρόσβαση: Αμάξι, Λεωφορείο

5. Χρυσή Ακτή

Είναι η μεγαλύτερη, σε έκταση, παραλία στην Πάρο. Η άμμος είναι χρυσαφένια, γι’ αυτό άλλωστε της δόθηκε αυτό το όνομα. Στη Χρυσή Ακτή μπορείτε να δοκιμάσετε wind surf, sup, ιστιοπλοΐα και beach volley, ενώ ταυτόχρονα έχει πολλά beach bar για να απολαύσετε τον καφέ ή το cocktail σας, αλλά και εστιατόρια.

Πρόσβαση: Αμάξι, Λεωφορείο

6. Καλόγερος

Η παραλία του Καλόγερου είναι μια ερημική παραλία κοντά στη Μάρπησσα, δίπλα στην επίσης όμορφη παραλία του Μώλου. Είναι γνωστή για τον άργιλο που υπάρχει σε αυτήν και οι περισσότεροι την επισκέπτονται για να τον αλείψουν στο σώμα και στο πρόσωπό τους, ώστε να απολαύσουν τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Πρόσβαση: Αμάξι

7. Σάντα Μαρία

Όπως και το Μαρτσέλο, έτσι και η Σάντα Μαρία, που βρίσκεται κοντά στη Νάουσα, αποτελείται από πολλές παραλίες. Στην Αλυκή, την μεγαλύτερη παραλία, στην οποία υπάρχει beach bar και κάμπινγκ, μπορείς να κάνεις wind surf και άλλα θαλάσσια σπορ. Εξίσου όμορφες όμως είναι η Μικρή και η Μεγάλη Σάντα Μαρία με λιγότερο κόσμο.

Πρόσβαση: Αμάξι, Λεωφορείο

8. Μακριά Μύτη- Βουτάκος

Η περιοχή αυτή βρίσκεται κοντά στην Αλυκή. Έχει πολύ όμορφες, απομακρυσμένες και ερημικές παραλίες. Είναι κατάλληλες για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από τον πολιτισμό για λίγες ή και πολλές ώρες.

Πρόσβαση: Αμάξι, Λεωφορείο (και μετά περπάτημα από Αλυκή)

9. Λάγκερη

Η Λάγκερη είναι η πιο γνωστή ερημική παραλία της Πάρου. Είναι κοντά στη Νάουσα, αλλά δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, αφού έχει αρκετή οδήγηση σε χωματόδρομο. Είναι τελείως απομονωμένη από το υπόλοιπο νησί. Δεν βρίσκεται κοντά κανένα μαγαζί, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι αναλόγως. Σε περίπτωση που την επισκεφτείτε, απλά χαλαρώστε, απολαύστε τη φύση και τον ήχο των κυμάτων. Σίγουρα αξίζει την ταλαιπωρία!

Πρόσβαση: Αμάξι

10. Παρασπόρος

Ο Παρασπόρος βρίσκεται κοντά στην Παροικία. Είναι οργανωμένη παραλία, με δύο beach bar – εστιατόρια, όμως είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι απαραίτητο να νοικιάσετε ξαπλώστρες. Όταν δεν φυσάει, τα νερά είναι μαγευτικά, όσο βαθιά κι αν πάτε, θα βλέπετε συνεχώς το βυθό. Όταν όμως φυσάει, τα κύματα που δημιουργούνται είναι τέτοια που πολλοί έρχονται εδώ μόνο γι’ αυτό.

Πρόσβαση: Αμάξι, Λεωφορείο, Περπάτημα από Παροικία

Οι παραπάνω παραλίες είναι οι πιο γνωστές κι αυτές που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε, όταν βρεθείτε στην Πάρο. Εάν όμως έχετε το χρόνο και τη δίψα για εξερεύνηση, σίγουρα θα βρείτε πολλές ακόμα παραλίες που θα σας μαγέψουν!

Από τον Ανδρέα Μυτιληναίο

Διαβάστε επίσης:

Related Posts

Απάντηση