Ταξιδέψτε από Θεσσαλονίκη στη Μπολόνια κι από εκεί στη Φλωρεντία για 4 μέρες από 154 ευρώ τελική τιμή (διαμονή, αεροπορικά, τρένο/λεωφορείο Φλωρεντία-Μπολόνια)!
Οι ημερομηνίες είναι από 09/04 έως 12/04 με Ryanair.
To Voyaging The World δεν είναι ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσει το ταξίδι για εσάς.
Για να κάνετε κρατήσεις, πατήστε στις κίτρινες λέξεις για να οδηγηθείτε στις μηχανές κρατήσεων των αντίστοιχων sites.
Για να μην χάνετε ταξιδιωτική ευκαιρία μπείτε δωρεάν στο κανάλι μας στο Viber
Ταξιδιωτικά έγγραφα Covid-19 για Ιταλία
Εδώ μπορείτε να δείτε τα μέτρα που ισχύουν αυτήν τη στιγμή στην Ιταλία για τον κορονοϊό. Υπενθυμίζουμε ότι με το green certificate (ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού) δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μετακινήσεις εντός ΕΕ. Για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες απαιτείται αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
Η Ιταλία δέχεται επίσης πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών.
Όλοι οι ταξιδιώτες για την είσοδο στην Ιταλία χρειάζονται PLF φόρμα (48 ωρών), την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.
Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι στα αγγλικά.
Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες χρειάζονται μοριακό (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) για την επιστροφή στην Ελλάδα.
Ενημερωθείτε από το site ή την εφαρμογή reopen.europa.eu για τυχόν αλλαγές.
Σχετικά με τα travel deals
- Το ταξίδι είναι Do It Yourself (DIY) που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τις κρατήσεις και το πρόγραμμα μόνοι σας, γι’ αυτό άλλωστε βγαίνει τόσο οικονομικά. Μην ανησυχείτε όμως, έχουμε επισυνάψει τις προτάσεις μας στο τέλος του άρθρου.
- Η παραπάνω τιμή ισχύει σήμερα (11/03/22) κι ενδέχεται να αλλάξει όσο περνάνε οι ώρες, αφού οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων δεν παραμένουν σταθερές για πολλές ώρες.
- Η τελική τιμή προκύπτει για κράτηση σε δίκλινο δωμάτιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση για μεγαλύτερα ή περισσότερα δωμάτια, αν είστε περισσότερα άτομα.
Αεροπορικά εισιτήρια για Μπολόνια
Αναζητήστε τις παρακάτω ημερομηνίες στη μηχανή αναζήτησης κι επιλέξτε αυτήν της Ryanair όπως φαίνεται στο screenshot:
- Θεσσαλονίκη – Μπολόνια 09/04
- Μπολόνια – Θεσσαλονίκη 12/04
Η τιμή που θα δείτε πρέπει να είναι 23€ ανά άτομο.

*Στην τιμή περιλαμβάνεται μια τσάντα πλάτης. Αν θέλετε να πάρετε και χειραποσκευή υπάρχει επιπλέον χρέωση.
*Την ίδια κράτηση μπορείτε να κάνετε απευθείας κι από το site της Ryanair, αλλά η Kiwi προσφέρει δωρεάν check in και δείχνει πιο κατανοητά τις πρόσθετες υπηρεσίες, όπως χειραποσκευή, βαλίτσες για check in κοκ. Ωστόσο, τιμολογεί λίγο ακριβότερα κάποιες υπηρεσίες όπως τις θέσεις, ενώ προσφέρει πολλών ειδών ασφάλειες με ένα πρόσθετο κόστος.
*Αν χρειάζεστε χειραποσκευή στις σωστές διαστάσεις ή ταξιδιωτική τσάντα πλάτης, ρίξτε μια ματιά στο bagz.gr, ένα ελληνικό eshop με μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές & ποιότητα.
Μετακίνηση Μπολόνια-Φλωρεντία
Από το αεροδρόμιο της Μπολόνια στη Φλωρεντία θα μετακινηθείτε με λεωφορείο. Από το site της omio, ξεχωρίσαμε το λεωφορείο στις 15.30 με 8€, ενώ για την επιστροφή στις 12/04 υπάρχουν πολλά δρομολόγια με λεωφορείο 8€ ή τρένο με 9€. Εμείς σας προτείνουμε την τελευταία μέρα να την αφιερώσετε στη Μπολόνια αφού πετάτε αργά.
Δείτε στο site της omio όλα τα δρομολόγια και προσαρμόστε το πρόγραμμα σας όπως επιθυμείτε!
Να θυμάστε ότι τα λεωφορεία και τα τρένα πολλές φορές σας πάνε στην πόλη κι όχι απευθείας στο αεροδρόμιο, οπότε προσέξτε τι θα κλείσετε κι αφήστε το κατάλληλο χρονικό διάστημα!
Η συνολική τιμή είναι 16 ευρώ με επιστροφή ανά άτομο.

Διαμονή στην Φλωρεντία
Για τη διαμονή σας στη Φλωρεντία έχουμε εντοπίσει τα δωμάτια Soggiorno Madrid, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Φλωρεντίας. Η τιμή του για 3 βράδια είναι 230€ χωρίς δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης ή 252€ με δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης έως 4 μέρες πριν το ταξίδι. Η βαθμολογία του είναι 8.9/10.

Καλό θα ήταν να κάνετε και μόνοι σας μια έρευνα για το κατάλυμα που θα επιλέξετε για να βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική και στο budget σας.
Διαβάστε εδώ πώς να επιλέξετε σωστά budget δωμάτιο.
Tips
- Συνδεθείτε μέσω email ή facebook στην booking για να σας εμφανίζονται οι εκπτώσεις Genius (από 10% έως 15%).
- Σε πολλά καταλύματα για κρατήσεις μέσω της mobile εφαρμογής της booking κερδίζετε επιπλέον έκπτωση 10%.
- Προτιμήστε κατάλυμα με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης λόγω κορωνοϊού.
Εξερεύνηση της Τοσκάνης
Το ταξίδι σας στη Φλωρεντία είναι μια καλή ευκαιρία για να εξερευνήσετε περισσότερες περιοχές της Τοσκάνης! Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Σιένα, την Πίζα, την San Gimignano και πολλές ακόμα πανέμορφες πόλεις και χωριουδάκια. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα οργανωμένο tour με ξεναγό που εντοπίσαμε από 60€. Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάσετε αμάξι ή να μετακινηθείτε με τρένο/λεωφορείο. Σίγουρα, σε 4 μέρες δεν θα προλάβετε να δείτε όλη την Τοσκάνη μόνοι σας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε κάποιες ακόμα περιοχές.
Μην ξεχνάμε τα απαραίτητα για κάθε ταξίδι!
Ανάλυση τελικής τιμής
- Αεροπορικά εισιτήρια 2 ατόμων με επιστροφή: 2 x 23€ = 46€
- Εισιτήρια για τρένο και λεωφορείο Μπολόνια-Φλωρεντία 2 ατόμων: 2 x 16€ = 32€
- Διαμονή για 2 άτομα για 3 βράδια από: 230€
- Σύνολο: 308€ / 2 άτομα = 154€ / άτομο
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις προτάσεις μας για την Φλωρεντία: