Είναι η παραλία του Μύρτου η μόνη παραδεισένια παραλία της Κεφαλονιάς;

Η παραλία του Μύρτου είναι σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς και ξεχωρίζει ως μία από τις καλύτερες, εντυπωσιακές και πιο ιδιαίτερες παραλίες στην Ελλάδα. Αυτή η παραλία είναι τόσο δημοφιλής, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει φωτογραφίες της σε κάποια ταξιδιωτική ιστοσελίδα ή στα social media. Η καταπληκτική θέα των τιρκουάζ νερών, σε συνδυασμό με δέντρα και θάμνους πάνω σε λόφους, προσθέτει κάτι παραπάνω στην ασυναγώνιστη ομορφιά του Μύρτου. Είναι η τέλεια παραλία για όσους θέλουν να απολαύσουν μια χαλαρή μέρα δίπλα στη θάλασσα, να πιούν ένα ποτό, να παίξουν ρακέτες ή οτιδήποτε άλλο τραβά η ψυχή τους.

Αξίζει, ωστόσο, να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να ανακαλύψεις και τις υπόλοιπες παραλίες της Κεφαλονιάς, οι οποίες είναι εξίσου όμορφες, αλλά δεν έχουν την ίδια αναγνώριση.

Παραλία Τραπεζάκι

Ξεκινάμε από το Τραπεζάκι. Βρίσκεται περίπου 13χλμ. από το Αργοστόλι (τη χώρα της Κεφαλονιάς) και προσφέρει κάτι παραπάνω από απλή χαλάρωση. Είναι μια όμορφη και πολύ καθαρή παραλία και, αναμφίβολα, η πιο ήσυχη παραλία στο νησί, λόγω του ότι δεν την επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι, αφού δεν βλέπουν τον μικρό δρόμο που οδηγεί σε αυτήν. Άμα, όμως, πάρεις αυτόν τον δρόμο, αυτό που σε περιμένει είναι καταπληκτικό! Διαθέτει μόνο μερικές ξαπλώστρες και ένα μικρό μπαρ με τα βασικά ποτά και σνακ. Τα νερά, εκτός από καθαρά και καταγάλανα, είναι επίσης αρκετά ρηχά, ιδανικά και για μικρά παιδιά. Επιπλέον, είναι το κατάλληλο μέρος για να περπατήσεις και να βγάλεις αξέχαστες φωτογραφίες. Αφού περάσεις την ημέρα στην παραλία, αναζήτησε στην τοπική ταβέρνα «Ντένις» τα εξαιρετικά τοπικά της θαλασσινά και κρασί, το τέλειο συνοδευτικό σε σένα που θα απολαμβάνεις τον ήχο της θάλασσας.

Παραλία Μακρύς Γιαλός

Αυτή η παραλία είναι η κοντινότερη στο Αργοστόλι (μόλις 4 χλμ) και ανήκει στις πιο όμορφες οργανωμένες παραλίες του νησιού. Η χρυσή αμμουδιά και οι γαλαζοπράσινες αποχρώσεις της θάλασσας κάνουν αυτήν την παραλία μοναδική! Η πανοραμική θέα, αλλά κι αυτή που αντικρίζεις μόλις φτάσεις στην αμμουδιά, είναι φανταστική και, φυσικά, αξίζει πολλές φωτογραφίες! Κάθε παραλία έχει συνήθως κάτι που την χαρακτηρίζει. Για παράδειγμα, στο Μύρτο μπορείς να πετάξεις με ανεμόπτερο. Στον Μακρύ Γιαλό, από την άλλη, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα θαλάσσια σπορ και beach volley. Ο Μακρύς Γιαλός, επομένως, είναι ιδανικός γι’ αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν, αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν λίγο. Εκτός από beach bar, υπάρχουν παντού καφετέριες και ταβέρνες δίπλα στην παραλία, λόγω της μικρής απόστασης με το Αργοστόλι που έχει τα περισσότερα μαγαζιά, μπαρ κτλ.

Παραλία Αντίσαμος

Η Αντίσαμος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στο μικρό λιμάνι της Σάμης, και απέχει περίπου 30 χλμ. από το Αργοστόλι. Αυτή η παραλία έχει περίπου την ίδια μαγική θέα με το Μύρτο. Ωστόσο, η Αντίσαμος φημίζεται για τα λευκά βότσαλα και τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά της, πράγμα που σημαίνει ότι η κολύμβηση με μάσκα κι αναπνευστήρα είναι must! Η θάλασσα βαθαίνει πολύ γρήγορα, αλλά η εμπειρία της κολύμβησης σε γαλαζοπράσινα νερά περικυκλωμένος από θάμνους είναι πραγματικά μοναδική. Η παραλία διαθέτει μεγάλο χώρο για parking και είναι οργανωμένη με πολύ άνετες ξαπλώστρες σε φυσιολογικές τιμές. Η Αντίσαμος επιλέχθηκε και για τα γυρίσματα της ταινίας «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» (2001), οπότε, εάν είσαι άνθρωπος του cinema, έχεις έναν παραπάνω λόγο να την επισκεφτείς.

Παραλία Άσσος

Τοποθετημένη 36 χλμ. βόρεια από το Αργοστόλι, η παραλία της Άσσου είναι η πιο μακρινή, αλλά και η πιο ιδιαίτερη απ’ όλες. Μπορεί να είναι μικρή, αλλά, όταν κολυμπάς, έχεις θέα τα πεύκα που έχουν ξεφυτρώσει στα μεγάλα βράχια. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα στο τοπικό λιμάνι της Άσσου, η θάλασσα είναι πάρα πολύ καθαρή. Αντίθετα με άλλες παραλίες της Κεφαλονιάς, η παραλία της Άσσου βρίσκεται στη χώρα της, η οποία φημίζεται για την ομορφιά της. Τα μικρά σπίτια της είναι όλα βαμμένα με διαφορετικά χρώματα, δημιουργώντας μια αίσθηση χωριού από τουβλάκια Lego.

Η παραλία έχει λίγες ξαπλώστρες, αλλά είναι ανοργάνωτη και δεν έχει κάποιο beach bar. Διάφορες καφετέριες και ταβέρνες δίπλα στην παραλία είναι, όμως, ανοιχτές όλη μέρα, σερβίροντας παραδοσιακά φαγητά του νησιού. Αυτή η παραλία είναι μοναδική, λόγω της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του χωριού, που δεν έχει αλλάξει αφ’ ότου ανακατασκευάστηκε μετά τον σεισμό του 1953.

Παραλία Ξι
© Δημήτρης Γιαννούλης, voyagingtheworld.com

Η τελευταία παραλία λέγεται Ξι και βρίσκεται κοντά στο Ληξούρι. Η κόκκινη σκούρα άμμος της την κάνει να διαφέρει από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού. Αυτό, σε συνδυασμό με τα  υπέροχα γαλάζια της νερά, αρκεί για να σε πείσει να την επισκεφτείς. Βεβαίως, η παραλία αυτή διαθέτει beach bar, που σερβίρει στην ξαπλώστρα σου τα ποτά και φαγητά που θα επιλέξεις. Στην παραλία Ξι θα βρεις γκρι πηλό στα βράχια, ο οποίος χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία σώματος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πασαλείψεις το πηλό πάνω στο σώμα σου και αυτός θα ενεργήσει σύντομα ως καθαριστικό, αποτοξινώνοντας το δέρμα. Άμα υπάρχει κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις, είναι σίγουρα αυτό!

Όπως αντιλαμβάνεσαι κι εσύ, η απίστευτα όμορφη παραλία του Μύρτου αποτελεί έναν σημαντικό λόγο να επισκεφτείς την Κεφαλονιά. Ωστόσο, οι άλλες πέντε παραλίες προσφέρουν κάτι παραπάνω από απλή ομορφιά. Προσφέρουν ένα μοναδικό συναίσθημα, μαγικά τοπία και δυνατότητες για διάφορες δραστηριότητες. Όταν πας στην Κεφαλονιά, βεβαιώσου ότι θα αφιερώσεις αρκετό χρόνο, για να δεις και να κολυμπήσεις σε αυτές τις μαγευτικές παραλίες!

Από τον Δημήτρη Γιαννούλη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version