5 σταθμοί μετρό βγαλμένοι από παραμύθι!

Συνήθως, όταν ακούμε για σταθμούς μετρό έχουμε στο μυαλό μας μέρη σκοτεινά, ενδεχομένως μη ασφαλή και γενικότερα μέρη από τα οποία βιαζόμαστε να φύγουμε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι σταθμοί τόσο όμορφοι που ενδεχομένως να χάσετε και το βαγόνι σας όταν βρεθείτε εκεί! Πάμε λοιπόν να τους δούμε!

5. Komsomolskaya Station – Μόσχα

Εμπνευσμένος από έναν λόγο του Στάλιν κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π., άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1952. Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως “Παλάτι για το Λαό”, λόγω της χλιδής του για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.

4. São Bento Station – Πόρτο

Αν και πρόκειται για σιδηροδρομικό σταθμό, κι όχι μετρό, είναι τόσο ιδιαίτερος που δεν μπορούμε να τον προσπεράσουμε! Οι τοιχογραφίες του τον έχουν μετατρέψει σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, αφού πολλοί τον επισκέπτονται χωρίς να έχουν σκοπό να ταξιδέψουν! Έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως “Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς”.

3. Toledo Station – Νάπολη

Πρόκειται για έναν από τους πιο κεντρικούς σταθμούς στη Νάπολη. Άνοιξε τις πύλες του το 2012, ενώ βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων!

2. Tunnelbana – Στοκχόλμη

Το μετρό της Στοκχόλμη έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως “το πιο όμορφο μετρό της Ευρώπης”. Κάθε σταθμός του είναι ένα ξεχωριστό έργο τέχνης. Εγκαινιάστηκε το 1950 και έχει μήκος 110χλμ..

Tunnelbana, μετρό Στοκχόλμης, Σουηδία
© Ioannis Ioannidis, pixabay.com
1. Formosa Boulevard Station, Ταϊβάν

Γνωστός και ως ο “Ναός του Φωτός” (Dome of Light), αυτός ο σταθμός είναι σίγουρα ο πιο σαγηνευτικός απ’ όλους! Ο πολύχρωμος γυάλινος “ουρανός” έχει διάμετρο 30m και καλύπτει μια έκταση 2.180 τετραγωνικών μέτρων! Μάλιστα, καθημερινά γίνονται εκεί χιλιάδες προτάσεις γάμου λόγω του εντυπωσιακού σκηνικού!

Related Posts