Itaewon: η πολυπολιτισμική συνοικία της Σεούλ!

Σεούλ cover

Η συνοικία Ιτεγουόν (Itaewon) βρίσκεται στην περιοχή Itaewon-dong, Yongsan-gu, στην καρδιά της Σεούλ. Είναι ένας διεθνής κόμβος, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών. Η παγκόσμια ιστορία αυτού του ”διεθνούς χωριού” μπορεί να εντοπιστεί πίσω στη δεκαετία του ’70, όταν πολλοί ξένοι εγκαταστάθηκαν κοντά στην Itaewon μετά τη δημιουργία της στρατιωτικής βάσης στη Νότια Κορέα.

Στο παρελθόν, οι περισσότεροι κάτοικοι της Σεούλ απέφευγαν το Itaewon για την κακή φήμη του διότι οριζόταν ως μια κουραστική και άθλια περιοχή, δημοφιλής στους διεθνείς επισκέπτες και κυρίως τους Αμερικανούς στρατιώτες, που αναζητούσαν πάρτι και προκαλούσαν προβλήματα. Την τελευταία δεκαετία όμως, η περιοχή έχει διαφοροποιηθεί, καθαριστεί και πολλές νέες επιχειρήσεις έχουν μετακινηθεί εκεί!

© Steven Roe, unsplash.com
Φαγητό και διασκέδαση

Πολυτελή εστιατόρια, όπως και low-budget εστιατόρια, έχουν μετακινηθεί εκεί, αντικαθιστώντας την κάποτε σποραδική περιοχή. Εξαιτίας αυτού, οι κάτοικοι της περιοχής επέστρεψαν στην περιοχή και πλέον ψωνίζουν από καταστήματα μεσαίας και μεγάλης γκάμας και επιλέγουν να φάνε σε κάποια από τα πολλά διαφορετικά και ”αριστοκρατικά” εστιατόρια!

© Bundo Kim, unsplash.com

Υπάρχει πλήθος επιλογών από καταστήματα, μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια. Τα καταστήματα φέρουν πινακίδες σε πολλές ξένες γλώσσες και συχνά εργάζεται αγγλόφωνο προσωπικό σε αυτά. Το Itaewon είναι γνωστό για το κοσμοπολίτικο φαγητό και τη νυχτερινή του ζωή, με κορεατικά barbecue και πολυτελή bistro, καθώς και καταστήματα κεμπάπ χαμηλών τόνων, που εξυπηρετούν μεγάλο πλήθος αργά το βράδυ. Τα casual μπαρ μπύρας βρίσκονται δίπλα στα κλαμπ χορού, όπου οι DJ παίζουν σχολαστικά hip-hop και house μουσική, μέχρι τα ξημερώματα!

Κάποια από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της περιοχής:

Βεβαίως, για τους λάτρεις άλλων διαφορετικών ξένων κουζινών, υπάρχει επίσης μία τεράστια γκάμα εστιατορίων σε κάθε γωνία του Itaewon!

© Bundo Kim, unsplash.com

Για μία πιο χαλαρή νύχτα, οι επιλογές των pub είναι εξίσου πολλές. Το PROST είναι μία από τις πιο δημοφιλέστερες μπαρ-μπαμπ της περιοχής, διαθέτοντας μία επιβλητική πρόσοψη στο εξωτερικό της και αμέτρητες επιλογές για τον πελάτη.

Εάν προτιμάτε την νυχτερινή ζωή από την άλλη, το Itaewon είναι ο κατάλληλος προορισμός για εσάς, έτσι ώστε να ξεφαντώσετε μέχρι πρωίας, όπως εξάλλου κάνουν και οι νέοι της Σεούλ. Πολλά από αυτά όπως, το Seoul Pub Crawl, το Soap Seoul και πολλά άλλα είναι ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με το πλήθος να ρέει ασταμάτητα.

unsplash.com

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την περιοχή του Itaewon κάποια στιγμή στη ζωή σας, θυμηθείτε πως αυτή η συνοικία δεν κοιμάται ποτέ και το μόνο σίγουρο είναι πως θα κρατήσετε τις καλύτερες και τις πιο τρελές αναμνήσεις.

Από την Νίκη Βαβαΐτη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version