Voyaging The World
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Άρθρα
    • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
    • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
  • Travel Deals
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ TRAVEL DEALS
    • ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
    • ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
    • ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ
  • Προορισμοί
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Ελληνικά
  • English
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
Voyaging The World
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Άρθρα
    • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
    • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
  • Travel Deals
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ TRAVEL DEALS
    • ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
    • ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
    • ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ
  • Προορισμοί
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Ελληνικά
  • English
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
Voyaging The World
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
Αρχική Ευρώπη

Πράγα: 4 ημέρες στη χιονισμένη τσέχικη πρωτεύουσα!

10/01/2022
Σε Ευρώπη, Πράγα, Τσεχία
Share on FacebookShare on TwitterShare on Pinterest

Πρώτη φορά στην Πράγα και μάλιστα μήνα Δεκέμβριο ήταν τελικά η ιδανική επιλογή για μία ολοκληρωμένη γεύση της τσέχικης πρωτεύουσας. Η Πράγα, μία μεσαιωνική πόλη που την διασχίζει ο ποταμός Μολδάβας και με ένα από τα ομορφότερα ιστορικά κέντρα παγκοσμίως, είναι σίγουρα μία πόλη που αξίζει να ζήσεις τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρά της, τις παραδόσεις της κι ό,τι άλλο έχει να σου προσφέρει απλόχερα την γιορτινή περίοδο!

1η μέρα: Μία απογευματινή βόλτα στα must see της Πράγας!
Γέφυρα του Καρόλου Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Φτάνοντας απόγευμα στην Πράγα η καλύτερη επιλογή για να μην μείνεις απλά στο κατάλυμά σου είναι να επισκεφθείς τα must see του ιστορικού κέντρου. Στο ιστορικό κέντρο της Πράγας, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι και τον Ναό της Παναγίας του Τυν.  Η Πλατεία είναι πάντα γεμάτη από επισκέπτες που θαυμάζουν τόσο το εξακοσίων ετών μεσαιωνικό Αστρονομικό Ρολόι, το οποίο κοσμείται από αγάλματα των 12 Αποστόλων και εμφανίζονται στο χτύπημα κάθε ώρας, όσο και την γοτθική εκκλησία του 14ου αιώνα της Παναγίας του Τυν. Όλα αυτά τα αξιοθέατα κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου συνοδεύονται από τους αστραφτερούς χριστουγεννιάτικους στολισμούς, καθώς και από την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη αγορά, που βέβαια λόγω κορωνοιού ήταν αισθητά περιορισμένη.

χριστούγεννα στην Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Παρ’ όλα αυτά, το χριστουγεννιάτικο mood δεν περιορίζεται μόνο στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης καθώς μπορείς να συναντήσεις διάσπαρτες γνωστές, αλλά και πιο ήσυχες Christmas markets, όπως αυτή στο Kampa Island. Μπορεί να είναι αρκετά μικρή, αλλά μπορείς να την συνδυάσεις με ένα ευχάριστο πέρασμα στην απέναντι πλευρά της Πόλης, την λεγόμενη περιοχή της Mala Strana, διασχίζοντας την διάσημη Charles Bridge. Στην αγορά του Kampa Island – όπως και στις περισσότερες εορταστικές αγορές- μπορείς να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις στο χέρι και να ζεσταθείς με ένα ποτήρι svarak (= ζεστό κρασί) διαφορετικών αρωμάτων.

Χριστουγεννιάτικη πλατεία στην Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Από την αγορά του Kampa Island σε απόσταση 3 λεπτών, θα βρεις τον διάσημο Τοίχο του Λένον, μία πιο εναλλακτική πλευρά της Πράγας. Ο Τοίχος ξεκίνησε σαν ένα σημείο μνείας προς τον καλλιτέχνη των Beatles μετά τον θάνατό του το 1980, ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε σημείο πολιτικής ευαισθητοποίησης κατά την κομμουνιστική περίοδο που βίωσε η χώρα.

γράφιτι Λένον
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Κι αν αυτή η βόλτα σου άνοιξε την όρεξη για τσέχικες γεύσεις, το Pork’s είναι το μέρος για να κλείσει η 1η μέρα. Εκεί θα φας παραδοσιακές συνταγές, όπως χοιρινό κότσι και ζουμερό χοιρινό σνίτσελ, ενώ σίγουρα εάν είσαι φίλος της μπύρας, η Τσεχία είναι η ιδανική χώρα για εσένα, όπου η μπύρα ρέει άφθονη και κυμαίνεται σε ουτοπικά χαμηλές τιμές.

Fun Fact: Ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία διαθέτουν την πρωτιά στην κατανάλωση μπύρας, η Τσεχία είναι εδώ για να τους διαψεύσει, καθώς κατέχει με διαφορά την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας διεθνώς με 188.6 λίτρα/χρόνο! (στοιχεία 2019).

2η Μέρα: Όλα τα παραμύθια έχουν το κάστρο τους!

Είναι γεγονός ότι τα κάστρα αποπνέουν μία ρομαντική διάθεση, μία αίσθηση ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία της Disney και σίγουρα όλα αυτά θα τα νιώσεις και στο Κάστρο της Πράγας. Όποια εποχή κι αν το επισκεφθείς θα ενθουσιαστείς από την αριστοκρατική του όψη, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του καθώς και από τα ιστορικά του στοιχεία. Κτισμένο τον 9ο αιώνα και αναγνωρισμένο από το βιβλίο Guinness ως το μεγαλύτερο ιστορικά κάστρο παγκοσμίως είναι ένα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα μέρη που έχει να προσφέρει η πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Μέσα από τα τείχη της καστροπολιτείας θα βρεις αριθμό εκκλησιών με σημαντικότερες τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου (St. Vitus Cathedral) και την Βασιλική του Αγίου Γεωργίου (St. George’s Basilica), η οποία είναι η παλαιότερη εκκλησία που έχει διατηρηθεί εντός του Κάστρου της Πράγας.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βίτου
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
Βασιλική του Αγίου Γεωργίου
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Εκτός από τους ιδιαίτερους ναούς, στο Κάστρο έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο (Old Royal Palace) και να θαυμάσεις το εντυπωσιακό εσωτερικό του και την Golden Lane, η οποία ουσιαστικά είναι μία «γειτονιά» στην οποία άλλοτε κατοικούσαν υπερασπιστές του Κάστρου όπως υπηρέτες, χρυσοχόοι και σκοπευτές.

Golden Lane
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Η Golden Lane κατοικούνταν μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι σήμερα έχει διατηρήσει τη γραφικότητά της, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι στο Νούμερο 22 έμεινε, από το 1916 μέχρι το 1917, ο διάσημος συγγραφέας Franz Kafka. Το Κάστρο κοσμούν και υπέροχοι κήποι, οι οποίοι όμως είναι ανοιχτοί προς το κοινό από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελεί ο κήπος Garden on the Bastion στην δυτική πλευρά του Κάστρου, ο οποίος είναι ανοιχτός προς τους επισκέπτες όλο το χρόνο.

Info: Το εισιτήριο για τα σημεία ενδιαφέροντος του Κάστρου είναι ιδιαίτερα οικονομικό (250 CZK/10 ευρώ πλήρες εισιτήριο, 125 CZK/5 ευρώ μειωμένο εισιτήριο, 500 CZK/20 ευρώ οικογενειακό) και συμπεριλαμβάνει την είσοδο στα παρακάτω: St. Vitus Cathedral, St. George’s Basilica, Golden Lane και Old Royal Palace (Prague Castle Circuit Ticket). Στο εν λόγω εισιτήριο δεν συμπεριλαμβάνεται ο Νότιος Πύργος του Καθεδρικού. Παρόλο που το Κάστρο είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Πράγας, η αγορά εισιτηρίου επί τόπου – ειδικά εάν φτάσεις νωρίς το πρωί- δεν είναι καθόλου χρονοβόρα διαδικασία.

Αφήνοντας πίσω το Κάστρο του παραμυθιού σου, όλες οι κατευθύνσεις δείχνουν τον Petrin Hill και τον Petrin Lookout Tower. Αφού βγεις από την καστροπολιτεία και καταλήξεις στα γραφικά σκαλοπάτια Zámecké schody, η απόσταση για να φτάσεις στον Petrin Lookout Tower είναι 25 λεπτά. Μπορεί η ανάβαση να σε κουράσει, αλλά η ατμόσφαιρα του πάρκου καθώς και η θέα από τον πύργο θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Ο Petrin Tower χτίστηκε το 1891, έχει ύψος 58.70 μέτρα και 299 σκαλοπάτια καταλήγουν στην κορυφή του. Εμπνευσμένος σημαντικά από τον Παριζιάνικο Πύργο του Eiffel, ο πύργος του Petrin Hill είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Πράγας για να θαυμάσεις όλη την πόλη διακρίνοντας εύκολα το μεγαλοπρεπές Κάστρο, την Charles Bridge και πολλά άλλα αξιοθέατα. Οπότε εάν δεν έχεις πρόβλημα με τα ύψη, μην παραβλέψεις να τον επισκεφθείς!  

Petrin tower Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
Petrin Tower
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Info: Η είσοδος στον Petrin Lookout Tower είναι αρκετά οικονομική (150 CZK/6 ευρώ πλήρες εισιτήριο, 100 CZK/4 ευρώ μειωμένο εισιτήριο, 350 CZK/14 ευρώ οικογενειακό πακέτο).

Τελευταίος προορισμός για την ημέρα είναι το Dancing House. Είναι ένα αντισυμβατικό αρχιτεκτονικά κτήριο, σχεδιασμένο από τον Κροάτη-Τσέχο αρχιτέκτονα Vlado Milunić και τον Καναδοαμερικανό αρχιτέκτονα Frank Gehry. To έργο ολοκληρώθηκε το 1996, ενώ από το 2016 στο κτήριο θα βρεις ξενοδοχειακά δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο στον 7ο όροφο, «γυάλινο» μπαρ στον 8ο όροφο καθώς επίσης μέσα στο κτήριο στεγάζεται και art gallery. Παρόλη την κριτική που δέχθηκε το αρχιτεκτόνημα ως κάτι παράταιρο σε σχέση με την παραδοσιακή και κλασική όψη της Πράγας, είναι άξιο θαυμασμού και φωτογράφισης.

Dancing house Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
3η Μέρα: Συνδυασμός κλασικού και σύγχρονου! 

Η Πράγα μπορεί να αποτελεί μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονικά πρωτεύουσα, αλλά όπως είναι φυσικό κρύβει και πιο σύγχρονα σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με το κλασικό της ύφος. Πρώτη βόλτα της ημέρας είναι ανάμεσα στα στενά της «Μικρής Βενετίας» της Πράγας. Βρίσκεται στην πλευρά Lesser Town της Charles Bridge και αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία της πόλης, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις και βαρκάδα με πλοιάριο, ακόμα και με γόνδολα.

Lesser Town, η μικρή Βενετία της Πράγας
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
κανάλια στην Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Συνεχίζοντας τη βόλτα προς το καλύτερο μέρος για πρωινό, θα φτάσεις στο Kampa Park και θα αντικρίσεις ένα αρκετά περίεργο υπαίθριο έργο τέχνης, αυτό των Crawling Babies του Τσέχου γλύπτη David Cerny. Αυτά τα γιγάντια μπρούτζινα αγάλματα μωρών, των οποίων τα πρόσωπα έχουν αντικατασταθεί από barcodes, είναι σίγουρα άξια θαυμασμού.

Γλυπτά Crawling Babies
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Διασχίζοντας το υπόλοιπο πάρκο θα φτάσεις στο καλύτερο σημείο για το πρωινό σου, αναγκαίο για να πάρεις δυνάμεις για την ημέρα που έρχεται, κι αυτό το μέρος δεν είναι άλλο από το Café Savoy. Ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin, αλλά με απόλυτα προσιτές τιμές για την ποιότητά του, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για όλα τα γεύματα της ημέρας. Αν το προτιμήσεις για πρωινό, δοκίμασε τον Café au Lait Savoy, ενώ οι αλμυρές ή/και οι γλυκές επιλογές του, σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσουν.

Παρόλο που η μέρα ξεκίνησε από την πλευρά της περιοχής της Mala Strana, η υπόλοιπη μέρα θα αφιερωθεί στην απέναντι όχθη του Μολδάβα ξεκινώντας με την διάσχιση της Charles Bridge και την επίσκεψη στο Μουσείο της Charles Bridge. Το μουσείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Πύργο της Παλιάς Πόλης και είναι αφιερωμένο στην εξέλιξη της παλαιότερης γέφυρας που διασχίζει τον Μολδάβα ποταμό (1402). Ιστορικά, η γέφυρα αυτή συνέδεε το Κάστρο της Πράγας με την Παλιά Πόλη. Η επίσκεψη στο μουσείο είναι σύντομη και συγχρόνως ενδιαφέρουσα για την πορεία ενός από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Πράγας.

Tip: Η είσοδος στο μουσείο είναι οικονομική (ενήλικες: 170 CZK/6.85 ευρώ, παιδιά και υπερήλικες: 70 CZK/2.82 ευρώ, οικογενειακή προσφορά για δύο ενήλικες και δύο παιδιά μέχρι 15 ετών: 320 CZK/12.90 ευρώ), ενώ η είσοδος είναι δωρεάν εάν έχεις ήδη επισκεφθεί το Κάστρο κι έχεις επιλέξει το Prague Castle Circuit Ticket.

Συνεχίζοντας τη βόλτα στην Παλιά Πόλη, περνώντας από την συνεχώς ζωντανή Old Town Square θα κατευθυνθείς προς τον The Powder Tower. Ο εν λόγω γοτθικού τύπου πύργος, αποτελεί μία από τις 13 αυθεντικές πύλες της πόλης και σήμερα αποτελεί την είσοδο προς τη Νέα Πόλη. Τον 17ο αιώνα ο Πύργος λειτουργούσε κι ως αποθήκη πυρίτιδας (gunpowder) κι έτσι προέκυψε και το όνομά του. Κι αφού ο Powder Tower είναι η είσοδος προς τη Νέα Πόλη είναι και το σημείο που αρχίζουν οι αντιθέσεις και οι συνδυασμοί του κλασικού και του σύγχρονου.

powder tower
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Ένα σημείο ενδιαφέροντος που αποδεικνύει αυτήν την εναλλαγή είναι το γλυπτό του διάσημου συγγραφέα Franz Kafka. Το λεγόμενο Franz Kafka’s Rotating Head αποτελεί κι αυτό έργο του David Cerny και αποτελείται από 42 περιστρεφόμενα πάνελ από ανοξείδωτο ατσάλι, τα οποία κινούνται αυτοβούλως, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ενώ στην αρχή η συγκεκριμένη απόδοση μίας τόσο σημαντικής προσωπικότητας, κατά αυτόν τον τρόπο, φαντάζει περίεργη, τελικά είναι πολύ καλά μελετημένη αποδίδοντας περιγραφικά την ψυχοσύνθεση του συγγραφέα, ο οποίος χαρακτηριστικά προσπαθούσε να καταλάβει τον εαυτό του μέσα στον κόσμο και στις νόρμες του.

γλυπτό Franz Kafka
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Κι αν αυτή η σύγχρονη ματιά της πόλης σου φαίνεται κάπως απότομη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κατευθυνθείς προς την Charles Square (Κarlovo Namesti), μία μεσαιωνική πλατεία-πάρκο στην οποία φιλοξενείται το 14ου αιώνα Δημαρχείο της Νέας Πόλης, καθώς και η μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Ιγνατίου, η οποία είναι εντυπωσιακή τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Αφού κάνεις τη βόλτα σου στο πάρκο, σειρά έχει η 2η διασημότερη πλατεία της Πράγας: η Wenceslas Square. Η Wenceslas Square αποτελεί ένα πιο εμπορικό κομμάτι της πόλης, με καταστήματα να την περιβάλλουν, συνδυάζοντας το χαρακτηριστικό ύφος της Πράγας με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Κατά την εορταστική περίοδο, στην πλατεία θα βρεις μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές με stands με τοπικές λιχουδιές, ζεστά ροφήματα καθώς και ιδανικά αναμνηστικά δώρα.

Διασχίζοντας τη μεγαλοπρεπή Wenceslas Square δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις το επιβλητικό κτήριο στο τέλος του δρόμου. Πρόκειται για το Εθνικό Μουσείο της Πράγας (Narordni Muzeum), το οποίο εάν μία φορά σε εντυπωσιάσει η εξωτερική του όψη, το εσωτερικό του θα σε αφήσει άφωνο. Εντυπωσιακές τοιχογραφίες, μαρμάρινες σκάλες, χρυσές λεπτομέρειες και μια ιδιαίτερη γυάλινη οροφή σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες εκθέσεις που φιλοξενούνται στο μουσείο είναι ο κορυφαίος προορισμός της ημέρας. Οι εκθέσεις δεν είναι μόνιμες, ενώ ποικίλλουν τα αντικείμενα ενδιαφέροντος, από φυσική ιστορία και εξέλιξη μέχρι αφιέρωμα σε Τσέχους συνθέτες και την τσέχικη ιστορία του 20ου αιώνα.

Εθνικό Μουσείο της Πράγας (Narordni Muzeum)
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
εσωτερικό του Εθνικού Μουσείου της Πράγας (Narordni Muzeum)
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Info: Το αντίτιμο για την είσοδο στο μουσείο είναι προσιτό (ενήλικες: 250 CZK/10.08 ευρώ, μειωμένο: 150 CZK/6.05 ευρώ, παιδιά μέχρι 15 ετών δωρεάν), ενώ σε περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου, το εισιτήριο είναι ενεργό για 30 ημέρες μετά από την αγορά του. Προς διευκόλυνση των ταξιδιωτών, το μουσείο διαθέτει γκαρνταρόμπα και ερμάρια για την αποθήκευση των προσωπικών αντικειμένων.

Μία μέρα δεν γίνεται να κλείσει χωρίς βραδινό και τι καλύτερο από παραδοσιακές τσέχικες γεύσεις; Στο U Mecenase θα γευτείς παραδοσιακά πιάτα, όπως Svíčková και Goulash, φυσικά συνοδευόμενα με παγωμένη τσέχικη μπύρα.

4η μέρα: «Γράφοντας» τα τελευταία χιλιόμετρα!

Ξυπνώντας στην Πράγα κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι απίθανο να αντικρίσεις ένα πανέμορφο χιονισμένο τοπίο. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτρεπτικός παράγοντας για να κάνεις όσα είχες προσθέσει στο πρόγραμμά σου, ίσα ίσα το χιόνι τα κάνει αυτομάτως πιο παιχνιδιάρικα και ρομαντικά συγχρόνως. Και τι πιο ωραίο να ξεκινήσεις μια χιονισμένη μέρα στην Πράγα με μία επίσκεψη στο Letna Park;

βόλτα στο χιονισμένο Letna Park
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Το Letna Park βρίσκεται στον Letna Hill και προσφέρει ειδυλλιακή θέα προς τον Μολδάβα και την Παλιά Πόλη. Μέσα στο πάρκο υπάρχουν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως ο Μετρονόμος της Πράγας, ο οποίος αντικατέστησε ένα άγαλμα του Στάλιν το οποίο καταστράφηκε το 1962, το Hanavský Pavilion ένα ιδιαίτερο κτήριο το οποίο λειτουργεί ως εστιατόριο και αποτελεί το ιδανικό σημείο για φωτογραφίες με θέα την πόλη καθώς και το παλαιότερο καρουζέλ της Ευρώπης.

θέα από το Letna Park στην Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Αφού κάνεις τη βόλτα σου στο πάρκο, στα 5 λεπτά θα βρεις το Café Letka, ένα ιδιαίτερο και pet-friendly café για να απολαύσεις το ζεστό σου καφέ και σίγουρα να δοκιμάσεις κάποια από τα πεντανόστιμα γλυκά και αλμυρά πιάτα του.

Έχοντας πάρει την απαραίτητη δόση καφεΐνης, φαγητού και φυσικά ζεστασιάς, σειρά έχει η εξερεύνηση της Εβραϊκής Συνοικίας (Josefov) της τσέχικης πρωτεύουσας. Το άλλοτε εβραϊκό γκέτο της Πράγας, σήμερα αποτελεί μία καλοδιατηρημένη συνοικία με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Εβραϊκό Μουσείο της Πράγας, η Ισπανική Συναγωγή, το Socha Franze Kafky –άλλο ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Franz Kafka, καθώς ο γνωστός συγγραφέας γεννήθηκε σε αυτήν τη συνοικία-, το Εβραϊκό Δημαρχείο, το Παλιό Εβραϊκό Κοιμητήριο (15ος -18ος αιώνας) το οποίο αποτελεί το παλαιότερο διατηρηθέν εβραϊκό νεκροταφείο, η Old-New Συναγωγή, που είναι το παλαιότερο μνημείο της Συνοικίας και παράλληλα η πιο παλιά και ακόμα ενεργή συναγωγή στην Ευρώπη και πολλά άλλα. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης Εβραϊκής Συνοικίας είναι ότι κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Συνοικία διατηρήθηκε υπό τις διαταγές του Χίτλερ, έτσι ώστε να αποτελεί «Μουσείο μίας Εξαφανισμένης Φυλής» και για αυτό το λόγο μεταφέρθηκαν και πολλά άλλα εβραϊκά τεχνουργήματα από όλη την Ευρώπη.

Εβραϊκή συναγωγή Πράγας
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Info: H περιπλάνηση στην Εβραϊκή Συνοικία είναι μία must εμπειρία κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στην Πράγα και μπορεί να γίνει υπό την μορφή απλής βόλτας είτε με την είσοδο σε σημεία ενδιαφέροντος αντί αντιτίμου, τα οποία μπορείς να βρεις εδώ.

Κι ενώ κάποιος θα περίμενε όλα τα αρχιτεκτονήματα και στοιχεία της εβραϊκής κουλτούρας να είναι συγκεντρωμένα στην Εβραϊκή Συνοικία, αυτό δεν αποτελεί πραγματικότητα στην Πράγα, καθώς η Jubilee Synagogue –αλλιώς γνωστή και ως Jerusalem Synagogue λόγω της θέση της στην οδό Ιερουσαλήμ- απέχει 17 λεπτά από την Συνοικία. Με σκοπό να προσεγγίσεις την Συναγωγή, θα διασχίσεις την οδό Parizska, έναν δρόμο αφιερωμένο στους ακριβούς οίκους μόδας και τις ευφάνταστες και ακριβές βιτρίνες. Φτάνοντας στη Jubilee Synagogue, η οποία είναι κτισμένη στις αρχές του 20ου αιώνα με έκδηλα art nouveau και πιο ανατολίτικα στοιχεία, θα σαστίσεις από το μέγεθος του κτηρίου, τα απρόσμενα χρώματα και το αρχιτεκτονικό του ενδιαφέρον σε σχέση με το ύφος των υπόλοιπων κτηρίων της γειτονιάς.

συναγωγή Jubilee
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Το υπόλοιπο της ημέρας σου θα μπορούσες να το αφιερώσεις σε ψώνια για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, κάνοντας μία βόλτα στην Wenceslas Square και τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί και προς την Παλιά Πόλη. Αν τα ψώνια σου είναι πιο γρήγορη υπόθεση και έχεις αφήσει ανολοκλήρωτη την επίσκεψη σου στο Narodni Muzeum, μπορείς με το ίδιο εισιτήριο να συνεχίσεις με τις υπόλοιπες εκθέσεις που θες να δεις.

εσωτερικό του Εθνικού Μουσείου της Πράγας (Narordni Muzeum)
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Τελευταίο βράδυ στην Πράγα και φυσικά πρέπει να κλείσεις το ταξίδι σωστά, με τσέχικες γεύσεις και τσέχικη μπύρα. Το Lokal U Bile Kuzelky είναι το ιδανικό εστιατόριο για να απολαύσεις παραδοσιακό τσέχικο φαγητό κι ενώ η αναμονή από παρέες μπορεί να φαντάζει αποτρεπτική, η ουρά προχωράει γρήγορα και θα τρως πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζεσαι.  

φαγητό στην Πράγα
© Πολυξένη Πολύζου, voyagingtheworld.com

Season Tip: Χειμερινή απόδραση σημαίνει και μικρή μέρα. Μπορεί κάτι τέτοιο στην αρχή να μην ενθουσιάσει πολλούς ταξιδιώτες, αλλά τελικά είναι κάτι διαχειρίσιμο, ειδικά εάν υπάρχει καλός προγραμματισμός.

Η Πράγα είναι ένας ιδανικός προορισμός για κάθε είδους ταξιδιώτη, με ιδιαίτερες στιγμές, γεύσεις και εμπειρίες να προσφέρει, που σίγουρα θα μείνουν καλά χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδιά! Εάν λοιπόν δεν έχεις καταλήξει ποιος θα είναι ο επόμενος χειμερινός – κι όχι μόνο- προορισμός που θα επισκεφτείς, νομίζω το ταξίδι στην Πράγα πλέον φαντάζει μονόδρομος!

Από την Πολυξένη Πολύζου

Διαβάστε επίσης:

  • 5+1 «άγνωστα» μέρη της Πράγας!
  • Γευόμαστε την Πράγα!
  • 3 ημέρες στην παραμυθένια Πράγα!
ΚοινοποίησηTweetPin
Προηγούμενο Άρθρο

Dubai: 4 μέρες από 151€ (μεταφορικά και διαμονή)

Επόμενο Άρθρο

Πόζναν: 5 μέρες από 100€ (μεταφορικά και διαμονή)

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία

Must-visit πόλεις και κάστρα της νότιας Γερμανίας που θυμίζουν άλλη… εποχή!

02/12/2022
24ώρες στη Ρώμη!
Ευρώπη

24ώρες στη Ρώμη!

26/10/2022
Επόμενο Άρθρο

Πόζναν: 5 μέρες από 100€ (μεταφορικά και διαμονή)

Ryanair: πτήσεις από 5 ευρώ τον Ιούλιο!

Ryanair: πτήσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου από 5€!

Απάντηση Ακύρωση απάντησης

Αναζήτησε τον επόμενο προορισμό σου

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων

Τελευταία travel deals

Ταξίδι στη Βουδαπέστη: 4 μέρες από 154€ (αεροπορικά και διαμονή)

22/03/2023
Βουκουρέστι: 5 μέρες από 103€ (αεροπορικά και διαμονή)

Ταξίδι στο Βουκουρέστι: 3 μέρες από 73€ (αεροπορικά και διαμονή)

22/03/2023
Κατάνια (Σικελία): 5 μέρες από 99€ (αεροπορικά και διαμονή)

Ταξίδι στην Κατάνια: 5 μέρες από 176€ (αεροπορικά και διαμονή)

22/03/2023
Ryanair: πτήσεις Ιανουαρίου από 13€!

Ryanair: πτήσεις Απριλίου από 15€!

22/03/2023

Ταξίδι στο Μιλάνο: 3 μέρες από 146€ (αεροπορικά και διαμονή)

21/03/2023
Voyaging The World

  • Σχετικά με εμάς
  • Travel deals Q&A
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

Copyright © 2022 - Voyaging The World - All rights reserved - Powered by DigiLab

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Αποτελεσμάτων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Άρθρα
    • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ
    • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
  • Travel Deals
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ TRAVEL DEALS
    • ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
    • ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
    • ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ
  • Προορισμοί
  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Ελληνικά
  • English

Copyright © 2022 - Voyaging The World - All rights reserved / Powered by DigiLab