3 ημέρες στην παραμυθένια Πράγα!

Ταξιδεύοντας στην Τσεχία κάνουμε μία στάση στην πρωτεύουσα. Την Πράγα! Η Πράγα είναι μία πόλη μεσαιωνικού στυλ και κοσμοπολίτικης κουλτούρας. Μία βόλτα στους γραφικούς πλακόστρωτους δρόμους της και την πανέμορφη μικρή Πλατεία της Παλιάς Πόλης θα μαγέψει τον ταξιδιώτη που την επιλέγει για πρώτη φορά. Άλλωστε, όσοι την έχουν επισκεφθεί για δεύτερη ή τρίτη φορά γνωρίζουν τις ομορφιές της, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν αποτελεί ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Πρώτη ημέρα
Κάστρο της Πράγας
© Charlie Gallant , unsplash.com

Την πρώτη μέρα κάνουμε μία στάση στο σπουδαίο Κάστρο της Πράγας. Ένα μαγευτικό φρούριο πάνω σε λόφο. Πρόκειται για μνημείο της UNESCO, όπου κάποτε, πριν από πολλούς αιώνες, δέσποζε η Αυστριακή Αυτοκρατορία. Εκεί συναντάμε και το ναό του Αγίου Βίτου που τραβάει το βλέμμα μας.

Γέφυρα του Καρόλου, Πράγα, Τσεχία
© Duernsteiner , pixabay.com

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Πράγας είναι η Γέφυρα του Καρόλου. Αυτή είναι που συνδέει τη Νέα Πόλη με την Παλιά. Συνεχίζοντας, μετά τη Γέφυρα και τον ποταμό Μολδάβα, συναντάμε, εκτός από το Κάστρο και το ναό του Αγίου Βίτου, το Αστρονομικό Ρολόι! Το Αστρονομικό Ρολόι, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα όλης της Ευρώπης, είναι το “στολίδι” του Παλαιού Δημαρχείου στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης. Διακοσμημένο με πίνακες του Ζοζέφ Μανέ και αγάλματα του Μεσαίωνα φαίνεται ότι κατέχει θέση στις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν της Πράγας.

Αστρονομικό Ρολόι, Πράγα, Τσεχία
© Peter Kraayvanger , pixabay.com

Μην παραλείψετε να δείτε και το ναό της Παναγίας του Τύν με τα δίδυμα καμπαναριά, ένα χαρακτηριστικό σημείο όπου ο ταξιδιώτης κάνοντας τις βόλτες του στην Πράγα, μπορεί να απολαύσει μαλλί της γριάς από πλανόδιους πωλητές γλυκισμάτων. Για τα παιδιά υπάρχουν μαγαζιά όπου μπορεί κανείς να βρει λιχουδιές. Υπάρχουν επίσης μαγαζιά με μαριονέτες (μάγισσες, μπαλαρίνες, καλικάτζαρους και πολλές άλλες) για μικρούς και μεγάλους.

Δεύτερη ημέρα
βιβλιοθήκη Klementinum, Πράγα, Τσεχία
© Izoca , pixabay.com

Ένα must see αξιοθέατο, που πολλοί δε γνωρίζουν για την Πράγα, είναι η βιβλιοθήκη Klementinum. Στη βιβλιοθήκη υπάρχουν πάνω από 20.000 βιβλία και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολυετές αριστούργημα μπαρόκ ύφους και αρχιτεκτονικής. Τη δεύτερη μέρα, λοιπόν ήρθε η στιγμή να επισκεφθούμε όχι μόνο τη βιβλιοθήκη, αλλά και το “Μαύρο Θέατρο” της Πράγας, όπου οι ηθοποιοί ντυμένοι στα μαύρα με την εκπληκτική τεχνική τους στη σκηνή παίζουν με το φως “στα σκοτεινά”!

Τρίτη ημέρα
Τσέχικη μπύρα
© Erzsébet Apostol , pixabay.com

Την τρίτη μέρα στην Πράγα προτείνεται μία βόλτα στις μπυραρίες της πόλης. Οι μπύρες που παράγονται στην περιοχή, όπως οι Pilsner, Krusovice και Kozel, είναι πολύ γευστικές, ακόμα και για αυτούς που δεν είναι fun της μπύρας.Η νυχτερινή ζωή της Πράγας είναι φανερή καθώς οι μπυραρίες και τα μπαρ ξεπροβάλλουν σε σημεία που μοιάζουν εξωτερικά με σπίτια.

Τέλος, τα κρύσταλλα Βοημίας της Πράγας είναι η πιο ελκυστική πρόταση αγοράς και θα τα βρείτε άφθονα, κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων που ανοίγει η διάσημη αγορά της Πράγας.

Αντί επιλόγου

Σε γενικές γραμμές, η Πράγα είναι ο προορισμός που συνδυάζει τόσο τις επισκέψεις σε αξιοθέατα και μαγαζάκια όσο και τη διασκέδαση με απώτερο σκοπό να δώσει στον επισκέπτη μία όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία. Αν υπάρχει χρόνος φυσικά υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα προς εξερεύνηση, όπως “Το σπίτι που χορεύει” και “Ο τοίχος του Τζον Λένον”. Ωστόσο, να έχετε μαζί σας πάντα ένα travel map που βοηθάει στις επιλογές σας.

Από την Αναστασία Μωραΐτη

Διαβάστε επίσης:

Related Posts