Ταξίδι στην Ιαπωνία μέσα σε σουίτα τρένου!

Είναι γεγονός πως ένα ταξίδι στην Ασία φαντάζει αρκετά μακρινό για τους Ευρωπαίους, όμως και ποιος δεν έχει σκεφτεί πως θα ήθελε να επισκεφθεί την Κίνα ή την Ιαπωνία για να γνωρίσει μία τελείως διαφορετική κουλτούρα;

Έτσι, ανακαλύψαμε ένα ξεχωριστό κι όμορφο κατάλυμα που στην πραγματικότητα είναι ένα μέσο μεταφοράς. Το τρένο Shiki-shima δημιουργήθηκε το 2017 από την εταιρεία Kawasaki Heavy Industries & την J-TREC που χρησιμοποίησαν αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα αντίστοιχα. Το τρένο αποτελείται από δέκα μεγάλα βαγόνια από τα οποία τα έξι είναι σουίτες. Η πιο άνετη σουίτα του τρένου είναι δίπατη και εναρμονισμένη με την Ιαπωνική κουλτούρα. Στο πρώτο επίπεδο μπορείς να θαυμάσεις το μοντέρνο στυλ με μίνιμαλ χρώματα, γεωμετρικά σχέδια και χαμηλό φωτισμό, ενώ στο δεύτερο επίπεδο μπορείς να νιώσεις ντόπιος Ιάπωνας με Tatami χαλιά, Kotatsu τραπέζι (τραπέζι με θέρμανση που νιώθεις στα κάτω σου άκρα καθώς γευματίζεις) και το παραδοσιακό μπάνιο από ξύλο κυπαρισσιού με πλούσια αρώματα και έλαια. Εννοείται πως σε όλη τη σουίτα υπάρχουν παράθυρα έτσι ώστε να θαυμάζεις έξω καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

©pinterest.com
©The Guardian, pinterest.com
©Japan Travel, pinterest.com

Το τρένο πραγματοποιεί διήμερες ή τετραήμερες περιηγήσεις από την άνοιξη έως το φθινόπωρο ή τριήμερες εκδρομές κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι διαθέσιμες εκδρομές έχουν δημιουργηθεί με βάση την εποχή, έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να απολαύσουν, εκτός από τη διαμονή τους, την εξωτερική θέα στη βέλτιστη εκδοχή.

©Paras Luthra, pinterest.com

Οι στάσεις του τρένου γίνονται σε πολύ κομβικά σημεία, έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι να περπατήσουν και να εξερευνήσουν πολύ κοντινές περιοχές. Αυτές οι στάσεις περιλαμβάνουν μουσεία, οινοποιεία ή ξενοδοχεία. Φυσικά, στο κόστος διαμονής περιλαμβάνονται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό από καταξιωμένους σεφ της Ιαπωνίας σε Ασιατική και Γαλλική κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε σταθμό ένας σεφ έρχεται στο τρένο και δημιουργεί το δικό του μενού.

©Uncrate, pinterest.com
©Robb Report, pinterest.com
©wordlessTech, pinterest.com

Οι αιτήσεις για ένα ταξίδι μέσα στο Train Suite Shiki-shima έχουν ανοίξει και το πρώτο ταξίδι προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2023.

Το ελάχιστο κόστος για ένα ταξίδι (διαμονή και διατροφή) στο Train Suite Shiki-shima ανέρχεται στα 2.500€, αλλά πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια εμπειρία ζωής!

Από την Σερεμετάκη Άννα-Μαρία

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version