Ταξίδι στο παραμύθι που λέγεται Λουξεμβούργο!

Το Λουξεμβούργο είναι ένα μικρό κράτος που συνορεύει με τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Είναι τόσο μικρό που μπορείς να το διασχίσεις με το αυτοκίνητο σε μόλις 45 λεπτά! Υπάρχει τοπική διάλεκτος, αλλά οι κύριες γλώσσες είναι τα Γερμανικά και τα Γαλλικά. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για το υψηλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, μιας κι έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα παγκοσμίως!

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη επιλογή για το επόμενο ταξίδι σας, ωστόσο μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή ημερήσια εκδρομή από τη Γαλλία, τη Γερμανία ή το Βέλγιο!

Τι μπορείτε να δείτε στο Λουξεμβούργο
Το Παλάτι του Δούκα

Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές, αλλά και πανέμορφο κτήριο με έντονο αναγεννησιακό ύφος, που χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Εκεί όπως μπορείτε να υποθέσετε είναι η κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Μπορείτε μάλιστα να επισκεφτείτε το εσωτερικό του, εφόσον έχετε κλείσει κάποια ξενάγηση. Στη συνέχεια, περπατήστε στην πλακόστρωτη πλατεία Place Guillaume II, που φιλοξενεί το δημαρχείο της πόλης και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. 

Βράχος Bock

Πρόκειται για το μέρος στο οποίο ξεκινάει η ιστορία του Λουξεμβούργου το 963! Στο σημείο αυτό, ο κόμης Siegfried έχτισε το κάστρο του Lucilinburhuc, προκειμένου να προστατεύσει τη γη του. Τους επόμενους αιώνες, γύρω από αυτό, χτίστηκε η παλιά πόλη του Λουξεμβούργου. Ωστόσο, το 17ο αιώνα ξεκίνησε να παίρνει τη σημερινή του μορφή, κάνοντας το ένα από τα μεγαλύτερα οχυρά της Ευρώπης. Μάλιστα, το εσωτερικό του θυμίζει μια υπόγεια πόλη, στην οποία βρήκαν καταφύγιο πολλοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια πολέμων!

Σήμερα έχουν διασωθεί 17 χλμ τούνελ, επισκέψιμα από το κοινό, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO!

Ο βράχος Bock είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε όσο βρίσκεστε στο Λουξεμβούργο!

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στην γειτονιά του Clausen, μία από τις παλαιότερες του Λουξεμβούργου, όπου επικρατεί το πράσινο. Επίσης, από τη γειτονιά αυτήν μπορείτε να πάρετε το τουριστικό τρενάκι που κάνει το γύρο της πόλης σε 50 λεπτά με κόστος 10 ευρώ.

Τα κάστρα του Λουξεμβούργου

Vianden Castle: Πρόκειται για το πιο δημοφιλή κάστρο του Λουξεμβούργου, που βρίσκεται 25 λεπτά βόρεια της πρωτεύουσας. Προσφέρει μαγική θέα στην ομώνυμη πόλη, την οποία πρέπει να επισκεφτείτε. Λιθόστρωτα δρομάκια, σπίτια βαμμένα σε χρώμα παστέλ, πολλές επιλογές για φαγητό, αλλά και το ιστορικό σπίτι του Βίκτωρ Ουγκώ σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Κάστρο Bourscheid: Πρόκειται για το μεγαλύτερο κάστρο του Λουξεμβούργου, που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα. Προσφέρει μαγική θέα, ενώ το βράδυ φωταγωγείται, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό!

Το Λουξεμβούργο έχει πολλά ακόμη κάστρα, παρά τη μικρή του έκταση. Μην διστάσετε να τα επισκεφτείτε, αν βρεθούνε στο δρόμο σας κι έχετε χρόνο!

Δείτε επίσης “Ένα παραμυθένιο ταξίδι στα κάστρα της Ευρώπης

Philarmonie

Θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα και σύγχρονα Μέγαρα Μουσικής της Ευρώπης κι όχι άδικα! Αξίζει να σημειωθεί ότι το επισκέπτονται περισσότεροι από 150.000 μουσικόφιλοι κάθε χρόνο! Αν έχετε χρόνο μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια από τις παραστάσεις που παίζονται εκεί.

Τα μουσεία του Λουξεμβούργου

Lëtzebuerg City Museum: Βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης κι εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε για την ιστορία της πόλης, η οποία είναι πλούσια και ξεκινάει πριν 1000 χρόνια! Η ιστορία παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο, κάνοντας την προσιτή σε όλες τις ηλικίες. Η είσοδος του μουσείου είναι 5 ευρώ.

MUDAM (Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean): Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο με γυάλινη οροφή στο κέντρο της πόλης. Εντός του μουσείου φιλοξενούνται εκθέματα σύγχρονης τέχνης, γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής. Η είσοδος ανέρχεται στο ποσό των 7 ευρώ.

Το Λουξεμβούργο είναι μια αρκετά μικρή χώρα, όσον αφορά την έκτασή της, αλλά αρκετά μεγάλη για να εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη. Παράλληλα με τις επισκέψεις στα αξιοθέατά της, χαθείτε στα πολύχρωμα στενά της και δοκιμάστε την τοπική κουζίνα, που έχει έντονες γαλλικές και γερμανικές επιρροές.

Από την Εβελίνα Μπραΐμη
Related Posts