Ταξίδι στο Βίλνιους και στη Ρίγα: 6 μέρες από 196€ (μεταφορικά και διαμονή)

Ονειρεύεστε ένα ταξίδι στη Βαλτική;

Ταξιδέψτε από Αθήνα στο Βίλνιους κι από εκεί στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας και της Λετονίας αντίστοιχα, για 6 μέρες από 196 ευρώ τελική τιμή (διαμονή και μεταφορικά)!

Οι ημερομηνίες είναι από 07/07 έως 12/07 με Ryanair και διαμονή σε κεντρικές τοποθεσίες!

To Voyaging The World δεν είναι ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσει το ταξίδι για εσάς.

Για να κάνετε κρατήσεις, πατήστε στις κίτρινες λέξεις για να οδηγηθείτε στις μηχανές κρατήσεων των αντίστοιχων sites.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε, μπορείτε να κάνετε απευθείας κράτηση από τα links μας, ώστε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια από αυτά τα sites, χωρίς εσείς φυσικά να πληρώσετε περισσότερο.

Κερδίστε 2 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε σουίτα στη Νάξο με ιδιωτική πισίνα!

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή!

Για να μην χάνετε ταξιδιωτική ευκαιρία μπείτε δωρεάν στο κανάλι μας στο Viber

Το προτεινόμενο πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • 1η μέρα πτήση Αθήνα-Βίλνιους και διαμονή στο Βίλνιους
 • 2η μέρα διαμονή στο Βίλνιους
 • 3η μέρα μετακίνηση με λεωφορείο (περίπου 4 ώρες διαδρομή) από Βίλνιους στη Ρίγα και διαμονή στη Ρίγα
 • 4η μέρα διαμονή στη Ρίγα
 • 5η μέρα μετακίνηση με λεωφορείο (περίπου 4 ώρες διαδρομή) από Ρίγα στο Βίλνιους και διαμονή στο Βίλνιους
 • 6η μέρα πτήση Βίλνιους-Αθήνα
Ταξιδιωτικά έγγραφα Covid-19 για τη Λιθουανία

Εδώ μπορείτε να δείτε τα μέτρα που ισχύουν αυτήν τη στιγμή στην Λιθουανία για τον κορονοϊό. Υπενθυμίζουμε ότι με το green certificate (ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού) δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μετακινήσεις εντός ΕΕ. Για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες απαιτείται αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Η Λιθουανία δέχεται επίσης πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών.

Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι στα αγγλικά.

Ενημερωθείτε από το site ή την εφαρμογή reopen.europa.eu για τυχόν αλλαγές.

Ταξιδιωτικά έγγραφα Covid-19 για τη Λετονία

Για την Λετονία δεν υπάρχει κανένας ταξιδιωτικός περιορισμός ανεξαρτήτως εμβολιασμού.

Σχετικά με τα travel deals
 • Το ταξίδι είναι Do It Yourself (DIY) που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τις κρατήσεις και το πρόγραμμα μόνοι σας, γι’ αυτό άλλωστε βγαίνει τόσο οικονομικά.
 • Η παραπάνω τιμή ισχύει σήμερα (29/04/22) κι ενδέχεται να αλλάξει όσο περνάνε οι ώρες, αφού οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων δεν παραμένουν σταθερές για πολλές ώρες.
 • Η τελική τιμή προκύπτει για κράτηση σε δίκλινο δωμάτιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση για μεγαλύτερα ή περισσότερα δωμάτια, αν είστε περισσότερα άτομα.
Αεροπορικά εισιτήρια για Βίλνιους

Μπείτε στο site της Kiwi κι αναζητήστε τις πτήσεις που φαίνονται στο screenshot:

 • Αθήνα – Βίλνιους 07/07
 • Βίλνιους – Αθήνα 12/07

Η τιμή είναι 84€ ανά άτομο με επιστροφή.

*Στην τιμή περιλαμβάνεται μια τσάντα πλάτης. Αν θέλετε να πάρετε και χειραποσκευή υπάρχει επιπλέον χρέωση.

*Αν χρειάζεστε χειραποσκευή στις σωστές διαστάσεις ή ταξιδιωτική τσάντα πλάτης, ρίξτε μια ματιά στο bagz.gr, ένα ελληνικό eshop με μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές & ποιότητα.

Διαμονή στο Βίλνιους

Για τη διαμονή σας στο Βίλνιους θα χρειαστεί να κάνετε 2 κρατήσεις, η πρώτη για τις ημερομηνίες 07-09 Ιουλίου και η 2η για τις 11-12 Ιουλίου. Σας προτείνουμε το ξενοδοχείο 3* Corner Hotel, που βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη του Βίλνιους. Κοστίζει 78€ για την πρώτη κράτηση και 39€ για την 2η. Η βαθμολογία του είναι 8.7/10.

Τροποποιήστε αντίστοιχα τις ημερομηνίες

Διαμονή στη Ρίγα

Για τη διαμονή σας στη Ρίγα (9-11 Ιουλίου) εντοπίσαμε το Bridge Hotel, που βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη της Ρίγας. Κοστίζει 64€ για δύο βράδια και η βαθμολογία του είναι 8.4/10.

Τροποποιήστε αντίστοιχα τις ημερομηνίες

Καλό θα ήταν να κάνετε και μόνοι σας μια έρευνα για το κατάλυμα που θα επιλέξετε για να βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική και στο budget σας.

Διαβάστε εδώ πώς να επιλέξετε σωστά budget δωμάτιο.

Μετακίνηση Βίλνιους – Ρίγα

Από το Βίλνιους στη Ρίγα θα μετακινηθείτε με λεωφορείο (διάρκεια 4 ώρες περίπου) και κόστος από 22€ με επιστροφή. Υπάρχουν πολλά δρομολόγια, αλλά δεν έχουν όλα το ίδιο κόστος. Επιλέξτε από το site της omio κάποιο από αυτά που φαίνονται στο screenshot.

Εισάγετε ως αφετηρία το Vilnius, προορισμό τη Riga και ημερομηνίες 9/7 – 11/7

Travel hack: πώς θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα στις χώρες που δεν έχουν ευρώ!

Όταν βρίσκεστε σε μια χώρα με διαφορετικό νόμισμα συνήθως έχετε δύο επιλογές.

Η πρώτη επιλογή είναι να μετατρέψετε ευρώ στο τοπικό νόμισμα (μετρητά) σε κάποιο τοπικό ανταλλακτήριο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτήν πάντα χάνετε ένα μέρος της αξίας, που είναι το κέρδος του ανταλλακτηρίου. Το ποσό αυτό εξαρτάται από τις τιμές του ανταλλακτηρίου, συνήθως όσο πιο κεντρική τοποθεσία τόσο χειρότερη είναι και η ισοτιμία. Πολλές φορές, τα ανταλλακτήρια χρεώνουν ένα φιξ ποσό ανά συναλλαγή κι επιπλέον τη διαφορά στην ισοτιμία. Οπότε, αν αποφασίσετε να αλλάξετε νόμισμα σε μετρητά, αναζητήστε ανταλλακτήριο που είναι commission free, ώστε να αποφύγετε τουλάχιστον τη σταθερή προμήθεια και να χάσετε μόνο τη συναλλαγματική διαφορά.

Η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την ελληνική χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή χρεώνεστε ένα επιπλέον ποσοστό ανά συναλλαγή. Το ποσοστό αυτό εξαρτάται από τη χώρα που ταξιδεύετε και την ελληνική τράπεζα που χρησιμοποιείτε, αλλά συνήθως είναι από 3% έως 5%. Η ανάληψη μετρητών εξαρτάται από τους παραπάνω παράγοντες, το ποσό ανάληψης, αλλά και το ΑΤΜ από το οποίο θα γίνει η ανάληψη. Το σίγουρο είναι ότι είναι εξίσου μια ακριβή διαδικασία.

Σημαντικό μειονέκτημα της χρήσης μετρητών σε χώρες χωρίς ευρώ είναι ότι μπορεί να μην ξοδέψετε όλα τα χρήματα που έχετε μετατρέψει, με αποτέλεσμα να πληρώσετε πάλι προμήθειες για τη μετατροπή τους σε ευρώ!

Όμως σας έχουμε πολύ ευχάριστα νέα. Υπάρχει μια τρίτη επιλογή, αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό και λέγεται Revolut.

Η Revolut είναι μια ψηφιακή τράπεζα-εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα για συναλλαγές με διαφορετικά νομίσματα χωρίς προμήθειες και με τη βέλτιστη ισοτιμία (ενδεικτικά θα “χάσετε” σχεδόν 1/1000€ αντί για 3-5/100€). Μπορείτε να εκδώσετε δωρεάν την ψηφιακή κάρτα και να την χρησιμοποιήσετε ανέπαφα μέσω του κινητού σας ή να παραγγείλετε μια φυσική κάρτα, πληρώνοντας μόνο τα μεταφορικά (6-7€). Εμπερικά, το ποσό αυτό γίνεται απόσβεση από την πρώτη μέρα του ταξιδιού σας! Επίσης, με την Revolut μπορείτε να κάνετε ανάληψη 200€/μήνα ή παρόμοιο ποσό σε άλλο νόμισμα χωρίς προμήθεια και στη συνέχεια η προμήθεια είναι 2%. Με οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα θεωρείστε δεδομένη αρκετά μεγαλύτερη προμήθεια για ανάληψη μετρητών.

Η εγγραφή στην Revolut είναι γρήγορη και μπορείτε να μεταφέρετε άμεσα οποιοδήποτε ποσό με μηδενική προμήθεια. Η κάρτα αυτή φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα! Ξεκινήστε την εγγραφή σας πατώντας εδώ.

Bonus: Η μεταφορά χρημάτων από Revolut σε Revolut γίνεται άμεσα και χωρίς προμήθεια, οπότε το μοίρασμα των εξόδων μεταξύ της παρέας γίνεται πανεύκολα και γρήγορα!

Tips
 • Συνδεθείτε μέσω email ή facebook στην booking για να σας εμφανίζονται οι εκπτώσεις Genius (από 10% έως 15%).
 • Σε πολλά καταλύματα για κρατήσεις μέσω της mobile εφαρμογής της booking κερδίζετε επιπλέον έκπτωση 10%.
 • Προτιμήστε κατάλυμα με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης λόγω κορωνοϊού.
Must δραστηριότητα στo Βίλνιους
 • Επίσκεψη στο κάστρο Trakai / δείτε εδώ το προτεινόμενο οργανωμένο tour από 25€/άτομο
Μην ξεχνάμε τα απαραίτητα για κάθε ταξίδι!
Ανάλυση τελικής τιμής

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε, μπορείτε να κάνετε απευθείας κράτηση από τα links μας, ώστε να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια από αυτά τα sites, χωρίς εσείς φυσικά να πληρώσετε περισσότερο.

 • Αεροπορικά εισιτήρια 2 ατόμων με επιστροφή: 2 x 84€ = 168€
 • Διαμονή για 2 άτομα για 5 βράδια από: 78 +39 +64 = 181€
 • Μετακίνηση Βίλνιους – Ρίγα 2 ατόμων με επιστροφή: 2 x 22€ = 44€
 • Σύνολο: 393€ / 2 άτομα = 196.50€ / άτομο

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram για να βλέπετε πρώτοι τα travel deals που ανακαλύπτουμε!

Related Posts