Αντίπαρος: ο μικρός παράδεισος των Κυκλάδων!

Αντίπαρος Antiparos

Τα τελευταία χρόνια, η Αντίπαρος έχει αρχίσει και γίνεται ο αγαπημένος προορισμός πολλών ανθρώπων διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα νησί που μπορείς να το ζήσεις είτε ως high-class προορισμό είτε σαν νοσταλγός της φύσης και εραστής του camping.

Πώς θα φτάσεις στην Αντίπαρο

Η Αντίπαρος είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της Πάρου.

Οπότε πρώτα θα φτάσεις στην Πάρο με πλοίο από τον Πειραιά ή με αεροπλάνο. Έπειτα, έχεις τις παρακάτω επιλογές.

Μέσω της Παροικίας: Από το λιμάνι της Πάρου παίρνεις το βαρκάκι που θα σε πάει απέναντι στην Αντίπαρο σε περίπου 30 λεπτά. Το κόστος του είναι 5€.

Μέσω του λιμανιού της Πούντας: Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις το λεωφορείο από το λιμάνι της Πάρου που θα σε πάει στο λιμάνι της Πούντας με 1,80€. Από εκεί θα πάρεις το ferry boat που θα σε περάσει απέναντι στην Αντίπαρο σε μόλις 7 λεπτά με 1,30 €. Αν θες να περάσεις και αυτοκίνητο απέναντι, τότε αυτή είναι η μόνη σου επιλογή. Το κόστος μετακίνησης του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 6,30 €.

Πού να μείνεις στην Αντίπαρο

Αν κι εμείς ζήσαμε την Αντίπαρο από την οπτική του κάμπινγκ, όπου παρεμπιπτόντως ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες μας, την επόμενη φορά, θα μείνουμε σ’ ένα από τα πολλά, με θέα, δωμάτια.

Camping

Η Αντίπαρος διαθέτει μόνο ένα camping, το οποίο βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, στην παραλία του Αγίου Θεολόγου. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα camping των Κυκλάδων, αλλά και από τα πιο διατηρημένα. Είναι απόλυτα οικονομικό, καθώς τιμολογείται μόνο κατά άτομο (low season – 7€/ημέρα και high season – 9€/ημέρα), χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις για θέση σκηνής. Μέσα μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεσαι , αφού διαθέτει mini-market, εστιατόριο και μπαρ. Οι θέσεις για σκηνές είναι για όλα τα γούστα, αφού μπορείς είτε απλά να στήσεις κάτω από ένα δέντρο, είτε να απομονωθείς σε ένα περιφραγμένο τετράγωνο από καλαμιές. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η παραλία του, η οποία είναι για όλα τα γούστα, αφού είναι και γυμνιστών.

Δωμάτιο

Αν προτιμάς να έχεις τον προσωπικό σου χώρο, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η ενοικίαση κάποιου δωματίου τύπου Airbnb. Καθώς η Αντίπαρος τώρα έχει ξεκινήσει και δομείται, τα περισσότερα καταλύματα είναι της φιλοσοφίας μονοκατοικία σε κάποια αραιοκατοικημένη περιοχή και με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Αυτό άλλωστε δεν θεωρείται και καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα; Να μπορείς να αντικρίζεις όποτε θελήσεις τη θάλασσα και τη θέα ενός νησιού.

Η ιδανικότερη περιοχή για τέτοιου είδους διαμονή είναι στον Άγιο Γεώργιο, στο νότιο μέρος του νησιού. Από εκεί θα αντικρίσεις το Δεσποτικό, ένα μικρό νησάκι γεμάτο αρχαία. Αν έχεις πιο ακριβά γούστα, ιδανική είναι η περιοχή της παραλίας του Σωρού στα νοτιοανατολικά του νησιού.

Οι παραλίες στην Αντίπαρο

Οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται στα ανατολικά του νησιού. Αυτές οι παραλίες είναι προστατευμένες από τον άνεμο, το οποίο ευνοεί για μια δροσιστική βουτιά

Υπόλοιπες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε:

© Γιώργος Μπόζνος, voyagingtheworld.com
Παραλία του Camping
© Γιώργος Μπόζνος, voyagingtheworld.com
Παραλία του Αγίου Γεωργίου
Η διασκέδαση στην Αντίπαρο

Η Αντίπαρος είναι το νησί που ότι χαρακτήρας και να είσαι, όπως και να ντύνεσαι, ό,τι budget και να έχεις, θα περάσεις υπέροχα!

Αν είσαι λάτρης των κοκτέιλ, τότε στην πλατεία θα βρεις μαγαζιά τα οποία σου προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από αυτά. Μπορείς να τα απολαύσεις σε κάποια ταράτσα ή σε κάποιο παγκάκι, ανάμεσα σε άλλους χαρούμενους ανθρώπους. Άλλωστε, δεν θα γλιτώσεις τις γνωριμίες και θα κάνεις νέους φίλους σε αυτό το νησί. Κάποια από αυτά τα μαγαζιά είναι το Boogaloo και το Tabula Rasa.

Αν σ’ αρέσει να ακούς κλασσική ροκ μουσική, η επιλογή σου είναι το Doors για μπύρα, που βρίσκεται κι αυτό στην πλατεία.

Extra Tip: Αν έχεις αυτοκίνητο, μπορείς να ανέβεις τον δρόμο που πάει προς το Σπήλαιο. Εκεί το βράδυ μπορείς να διακρίνεις νεφελώματα και αστερισμούς στον ουρανό. Ό,τι πρέπει να το απολαύσεις με την κατάλληλη παρέα!

Ας προχωρήσουμε λίγο στις πιο βραδινές ώρες, όταν τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν και οι επιλογές σου δεν είναι πολλές. Λάθος μας, η επιλογή σου είναι μία και επιβάλλεται να πας για να πεις ότι “Ναι, έχω ζήσει την Αντίπαρο!”. Ας μιλήσουμε για την Disco La Luna. Αν έχεις πάει σε κάποια disco στη ζωή σου, ξέχασε τα όλα αμέσως. Το La Luna θα σου προσφέρει μια μουσική εμπειρία που θα σου θυμίσουν τις εποχές που οι disco κυριαρχούσαν στη βραδινή διασκέδαση. Στην τεράστια πίστα θα χορέψεις μαζί με πολλές άλλες, άγνωστες στην αρχή, παρέες, ενώ στη συνέχεια θα καταλάβεις πως εν τέλει όλοι στο μαγαζί είστε μια παρέα. Θα γνωρίσεις άτομα, θα μιλήσεις μαζί τους, θα χορέψεις και θα πιεις!

Φυσικά, εκεί θα πας με τα πόδια από ένα χωμάτινο σκοτεινό δρόμο, αλλά μην τρομάξεις! Είπαμε, όλοι εκεί θα γίνετε μια παρέα! Αφού πλέον θα κοντεύει να ξημερώσει, η ιδανική συνέχεια για σβήσιμο της βραδιάς είναι να απολαύσεις την ανατολή του ήλιου. Η πιο κοντινή παραλία για να το κάνεις αυτό, είναι η παραλία του camping.

Το φαγητό στο νησί

Μια καλή επιλογή για πρωινό είναι η “Ελιά” στο λιμάνι, όπου θα έχεις αμέτρητες επιλογές για brunch.

Να πας σε νησί όμως και να μην φας το ψάρι σου, δεν γίνεται! Για αυτό λοιπόν αξίζει να πας μέχρι τον Άγιο Γεώργιο και να φας στην ταβέρνα “Πιπίνος”, στο μπαλκόνι που έχει στη θάλασσα, με θέα το νησάκι του Δεσποτικού.

Τώρα που έφαγες το κυρίως γεύμα σου, επιβάλλεται και το επιδόρπιο. Το καλύτερο παγωτό του νησιού θα το βρεις κοντά στη πλατεία, στο “Vicky’s“, όπου θα γευτείς πληθώρα γεύσεων.

Πώς να μετακινηθείς στην Αντίπαρο

Η Αντίπαρος είναι ένα αρκετά μικρό νησί που δεν θα σε δυσκολέψει με τις μετακινήσεις.

Λεωφορείο

Το νησί διαθέτει λεωφορείο από το λιμάνι προς όλες τις παραλίες με δρομολόγια κάθε 1 ώρα. Το πρώτο δρομολόγιο προς τις παραλίες ξεκινάει στις 09.45, ενώ το τελευταίο προς το λιμάνι είναι στις 20.05.

Ενοικίαση Αυτοκινήτου-ATV’s

Αν και μικρό νησί, η Αντίπαρος διαθέτει αρκετά καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων. Το οδικό δίκτυο είναι πολύ μικρό και με πολύ καλό δρόμο. Οι τιμές είναι φυσιολογικές, αφού για ένα αυτοκίνητο 5 θέσεων, η τιμή ξεκινάει από 30€/ ημέρα, όπως αντίστοιχη τιμή έχουν και τα ATV’s. To πλεονέκτημα της ενοικίασης αυτοκινήτου είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείς απομακρυσμένες παραλίες και μέρη, όπου το λεωφορείο του νησιού δεν φτάνει.

Με τα πόδια

Αν είσαι τολμηρός και λάτρης του περπατήματος, τότε η Αντίπαρος είναι ένα νησί που μπορεί να σου το προσφέρει. Μπορείς να κολυμπήσεις σε πολλές παραλίες, μιας και βρίσκονται αρκετά κοντά. Η απόσταση από την βόρεια άκρη του νησιού μέχρι τη νότια είναι 2,5 ώρες με τα πόδια. Ξέρουμε, ακούγεται αρκετό, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που γύρισες ένα ολόκληρο νησί με τα πόδια;

Βάρκα (BONUS)

Ο καπετάν Αντώνης διοργανώνει μονοήμερες εκδρομές με τη βάρκα του, στις οποίες θα δεις πολλές παραλίες του νησιού, κρυμμένες και μη. Θα σταματήσετε σε κολπίσκους, όπου μπορείτε να κάνετε τη βουτιά σας, θα ακούσετε μουσική, θα πιείτε το ποτό σας και θα κάνετε στάση για μπάρμπεκιου στο νησάκι Δεσποτικό.

Ελπίζουμε να δεις την Αντίπαρο όπως την είδαμε εμείς. Τότε, να είσαι σίγουρος ότι οι στιγμές που θα περάσεις θα είναι μαγικές!

Από τον Γιώργο Μπόζνο

Δείτε επίσης:

Exit mobile version