Τα amenities που αναζητούμε στα καταλύματα αναψυχής!

Η βιομηχανία του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, το 2020 προσφέρει δεκάδες διαφορετικές υπηρεσίες για μία μεγάλη γκάμα ανθρώπων, από τους λιγότερο μέχρι τους περισσότερο απαιτητικούς!

Έχετε σκεφτεί ποτέ, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε στα καταλύματα αναψυχής που διαμένουμε; Προτιμούμε ένα κατάλυμα που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης με πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς ή ένα με ευρύχωρο δωμάτιο, ίντερνετ και σπα;

Τι είναι τα amenities;

Για τους ξενοδόχους, οι προτιμήσεις μας ορίζονται ως amenities και μπορούν να διαχωριστούν σε:

Τα amenities εντός δωματίου είναι για παράδειγμα: η τηλεόραση, οι πετσέτες, το πιστολάκι μαλλιών, ενώ τα amenities εκτός δωματίου είναι π.χ οι πισίνες, το γυμναστήριο ή τα γήπεδα τένις. Σαν μία γενικότερη έννοια, amenities είναι οι extra δωρεάν υπηρεσίες ή αγαθά που προσφέρει ένα κατάλυμα για να κάνει την διαμονή μας πιο ξεχωριστή!

Είναι φυσικό κάθε άνθρωπος να έχει τις δικές του προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες, όμως εκτός από εμάς που αναζητούμε το καλύτερο κατάλυμα σύμφωνα με το lifestyle μας, την οικονομική μας κατάσταση και τη διάθεση μας, απασχολεί και τους ξενοδόχους. Γνωρίζοντας ένα ξενοδοχείο τις προτιμήσεις των πελατών του, μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε μία όσον το δυνατόν καλύτερη και μοναδική εμπειρία!

1- Βολικά κρεβάτια

Ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό amenity, σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη. Ας μην κοροϊδευόμαστε, σε όλα τα ξενοδοχεία το κρεβάτι είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχουμε αν έχει μαλακό στρώμα, ποικιλία μαξιλαριών και καθαρά, με μυρωδιά φρεσκάδας, σεντόνια. Ακόμη και σε ένα hostel να μείνουμε για ένα βράδυ, εάν το πρωί ξυπνήσουμε πιασμένοι, τότε αυτομάτως η εμπειρία καταστρέφεται.

© Gabriel Alenius, unsplash.com
2- Καθαριότητα

Η καθαριότητα σε ένα δωμάτιο είναι σίγουρα σημαντική. Κανείς από εμάς δεν προτιμά ένα λερωμένο μπάνιο ή ψυγείο. Το δωμάτιο ενός καταλύματος είναι για εμάς ένας προσωρινός χώρος διαμονής, που σημαίνει πως πρέπει να νιώθουμε όσο πιο κοντά στην ιδέα του σπιτιού μας, εάν είναι το δωμάτιο βρώμικο αυτομάτως η διάθεση μας αλλάζει.

© Jon Tyson, unsplash.com
3- Καλή/Κεντρική τοποθεσία

Καθώς όλοι ως τουρίστες επισκεπτόμαστε μέρη που δεν είναι η μόνιμη μας κατοικία, επιθυμούμε μία καλή τοποθεσία του καταλύματος και ιδανικά στο κέντρο της περιοχής. Επίσης, ως άνθρωποι προτιμούμε την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους και σίγουρα αποφεύγουμε τις απομονωμένες ή κακόφημες περιοχές.

4- Τιμή

Τέταρτο amenity, αλλά εξίσου σημαντικό είναι η τιμή ενός καταλύματος. Όλοι μας αναζητούμε την επιλογή που θα είναι value for money για εμάς. Η τιμή επηρεάζει καθοριστικά την επιλογή του καταλύματος που θα διαμείνουμε. Ένα μικρό τρικ που εφαρμόζουν τα ξενοδοχεία για να μας δελεάσουν στις διαδικτυακές πλατφόρμες είναι οι προσφορές. Πολλές φορές ενώ πάμε να κλείσουμε ένα δωμάτιο εμφανίζεται ένα μήνυμα ανάλογου περιεχομένου που σου δίνει τη δυνατότητα να μείνεις σε ένα καλύτερο ξενοδοχείο από αυτό που είχες στο μυαλό σου, όμως με χαμηλότερη τιμή.

© Christine Roy, unsplash.com

Άλλα σημαντικά amenities που αναζητούμε είναι η δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ, το πάρκινγκ, και εστιατόρια/μπαρ σε κοντινή απόσταση από το κατάλυμα. Τα είχατε σκεφτεί ποτέ;

Είναι σημαντικό στα καταλύματα που μένουμε, να μοιραζόμαστε την γνώμη και την εμπειρία μας, συνεισφέροντας στην συνεχή βελτίωση όλων των παρεχόμενων amenities, που στην επόμενή μας διαμονή, πιθανώς να απολαύσουμε!

Από την Άννα- Μαρία Σερεμετάκη

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version