fbpx

Τα πιο ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά ξενοδοχεία που έχεις δει!

Ο τουρισμός είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία και αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις εάν συγκρίνεις με το πώς ήταν 10 χρόνια πριν. Δεκάδες καταλύματα εμφανίζονται στην αγορά κάθε χρόνο, όμως το ζητούμενο τους είναι «τι διαφορετικό θα έχουν από τους άλλους». Ανά διαστήματα έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις στην ποιότητα, στο μέγεθος του καταλύματος, στο κοινό που στοχεύει, στην τιμή και άλλους παράγοντες, όμως το συγκεκριμένο άρθρο στοχεύει στην αρχιτεκτονική των ξενοδοχείων. Αρχιτεκτονική θεωρείται η τέχνη και η επιστήμη του σχεδιασμού μεθόδων και υλικών κατασκευών, δίνοντας έμφαση στην εργονομία και στην αισθητική. Παρακάτω θα παρουσιαστούν μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

#1 Atlantis the Palm, The Palm Jumeirah, Dubai, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Atlantis the Palm, The Palm Jumeirah, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
©Twardowski Adam, pinterest.com
Atlantis the Palm, The Palm Jumeirah, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
©pinterest.com

Χτισμένο στην πιο πρόσφατη βιομηχανική τουριστική περιοχή του κόσμου, το Ντουμπάι, το ξενοδοχείο Atlantis θυμίζει ένα απόρθητο κάστρο καθώς έχει δύο κεντρικούς πύργους, εμπνευσμένο από το μύθο της Ατλαντίδας, όπως απεικονίζεται στα έργα του Πλάτωνα. Το ξενοδοχείο Atlantis προσφέρει υπερπολυτελείς υπηρεσίες σε τεράστιες εκτάσεις (1.539 δωμάτια, 23 εστιατόρια, πολυτελείς μπουτίκ και ένα θαλάσσιο πάρκο 17 στρεμμάτων, τροπικούς κήπους με 250.000 φυτά και δέντρα).

#2 Marina Bay Sands, Bayfront Ave, Σιγκαπούρη
Marina Bay Sands, Bayfront Ave, Σιγκαπούρη
©pinterest.com
Marina Bay Sands, Bayfront Ave, Σιγκαπούρη
©Figoli Leonardo, pinterest.com

Αυτό το αρκετά μοντέρνο κτήριο θυμίζει τρεις πύργους που στην κορυφή του βρίσκεται ένα κρουαζιερόπλοιο, ονομάζεται Marina Bay Sands και από το 2010 που άνοιξε έχει γίνει πολύ γνωστό στη βιομηχανία του τουρισμού. Ο αρχιτέκτονας του κτηρίου, Moshe Safdie, εμπνεύστηκε τη δημιουργία του από τα φύλλα της τράπουλας. Εκτός από τα 2.561 δωμάτια και τα 120.000 τετραγωνικά μέτρα συνεδριακών και εκθεσιακών χώρων, διαθέτει mall (πολυκατάστημα), καζίνο, μουσείο, θέατρο και πίστα για skate.

#3 Tianzi hotel, Langfang Shi, Κίνα
Tianzi hotel, Langfang Shi, Κίνα
©pinterest.com

Το ξενοδοχείο Tianzi είναι ένα πολυώροφο κτήριο που εξωτερικά αποτελείται από τρεις κινέζους θεούς με πολύχρωμα παραδοσιακά ρούχα. Οι θεοί Φου, Λου και Σου, από αριστερά προς τα δεξιά στην εικόνα, συμβολίζουν την τύχη, την ευημερία και τη μακροζωία αντίστοιχα. Επίσης, το Tianzi θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία που απεικονίζουν πρόσωπα.

#4 Morpheus hotel, Estrada do Istmo, Macau, Κίνα
Morpheus hotel, Estrada do Istmo, Macau, Κίνα
©pinterest.com
Morpheus hotel, Estrada do Istmo, Macau, Κίνα
©pinterest.com

Παίρνοντας το όνομα του από τον αρχαία Έλληνα θεό, τον Μορφέα, το ξενοδοχείο Morpheus σου προσφέρει τη χαρά να φανταστείς ότι θέλεις σχετικά με την αρχιτεκτονική του. Ένα σύγχρονο κτήριο, ειδικά σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί εσωτερικές γέφυρες, ανελκυστήρες και γωνίες που κρύβονται από την μεταλλική κατασκευή του.

#5 Hotel Axis Viana, Viana do Castelo, Πορτογαλία
Hotel Axis Viana, Viana do Castelo, Πορτογαλία
©pinterest.com

Το Hotel Axis Viana είναι ένα εκθαμβωτικό κτήριο στην Πορτογαλία που αρκετοί θεωρούν πως το σχήμα του συμβολίζει μία στοίβα βιβλίων ή πέντε τεράστια ντόμινο. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε αυτό το ξενοδοχείο είναι πως όλα του τα δωμάτια διαθέτουν μεγάλα τζάμια με άπλετη θέα.

#6 Montaña Mágica Lodge, Panguipulli, Los Ríos, Χιλή
Montaña Mágica Lodge, Panguipulli, Los Ríos, Χιλή
©pinterest.com

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη μέση του δάσους και η αρχιτεκτονική του μπορεί πολύ εύκολα να σε μπερδέψει! Αναρωτιέσαι γιατί; Επειδή καταφέρνει ένα φοβερό συνδυασμό ενσωμάτωσης στην πανίδα του δάσους σαν ένα δέντρο, ενώ φαινομενικά είναι ένα δεντρόσπιτο με ηφαίστειο. Κι όμως, είναι όλα αυτά μαζί!

#7 Wigwam Motel, Arizona, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Wigwam Motel, Arizona, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
©pinterest.com

Το χωριό Wigwam ξεκίνησε ως πρατήριο καυσίμων και καφετέρια στον αυτοκινητόδρομο US 31E, πλέον όμως απαρτίζεται από μικρά δωμάτια από χαλύβδινο σκελετό και ένα σκυρόδεμα που μοιάζει με τα προσωρινά καταφύγια (=tipi) των νομαδικών Ινδιάνων.

Σκοπός μας ήταν να σου παρουσιάσουμε ξενοδοχεία που η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους εντυπωσιάζει! Αλήθεια, εσύ ήξερες κάποιο από αυτά;

Από την Άννα-Μαρία Σερεμετάκη

Διαβάστε επίσης:

Related Posts

Απάντηση