Ticketing 101 – Bravo

Μα γιατί να πληρώσω 60€ για αεροπορικό εισιτήριο, ενώ η άλλη εταιρεία το δίνει 9,99€; Αυτό είναι μια ερώτηση ή ένα δίλημμα, αν μου επιτρέπετε, με το οποίο όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι.

Σήμερα, θα αναφερθούμε στις υπηρεσίες που σας δίνει κάθε αεροπορική εταιρεία, καθώς και στους λατρεμένους σε όλους κωδικούς αεροδρομίων.

IATA/ICAO

The basics. Who run the world? Them!

Πρόκειται για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αερομεταφορών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτοί οι οργανισμοί καθορίζουν την ασφάλεια των μεταφορών, καθώς και τις λεπτομέρειες προκειμένου να φτάσει ένα αεροπλάνο στον προορισμό του. H IATA ασχολείται κυρίως με τα εμπορικά πρότυπα της αεροπορίας, ενώ ο ICAO προσδιορίζει τα αεροδρόμια πιο γεωγραφικά. Δηλαδή, η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και οι πιλότοι, χρησιμοποιούν τους κωδικούς του ICAO για να προσδιορίσουν τη διαδρομή ενός αεροπλάνου πάνω στο χάρτη. Οι κωδικοί της IATA είναι τριγράμματοι και γνωστοί σε όλους, ενώ του ICAO τετραγράμματοι. Για παράδειγμα, MUD και EDDM είναι το ίδιο αεροδρόμιο, του Μονάχου. Ο ICAO, χωρίζει τον παγκόσμιο χάρτη σε ζώνες και δίνει ένα γράμμα ώστε να προσδιορίσει τον κωδικό. Τα δύο πρώτα γράμματα είναι η ζώνη και η χώρα και τα δύο τελευταία η πόλη ή το αεροδρόμιο.

© Σταύρος Βούρος, voyagingtheworld.com
Full service vs low cost

Πολλοί θέτουμε το βασικό ερώτημα στον εαυτό μας: τι χρειάζομαι για να ταξιδέψω;

Εδώ εμφανίζεται μια μεγάλη ποικιλία από αεροπορικές εταιρείες και τιμές. Η Ryanair (FR), Easyjet (U2) και πολλές άλλες, συγκαταλέγονται στις λεγόμενες εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost). Σε μια τέτοια εταιρεία, πράγματα που θεωρούνται δεδομένα χρεώνονται, αφού η τιμή του βασικού ναύλου μειώνεται. Όντας non IATA αεροπορικές εταιρίες, (δηλαδή ο τουριστικός πράκτορας είτε ο ταξιδιώτης κλείνει τα εισιτήρια αποκλειστικά από την ίδια την εταιρεία), γλιτώνουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα έδινε στις πλατφόρμες κράτησης εισιτηρίων (τα λεγόμενα GDS). Επίσης, υπηρεσίες όπως check in και κάρτα επιβίβασης, είναι δεδομένο πως θα γίνονται από τον επιβάτη, αλλιώς θα υπάρξουν χρεώσεις στο αεροδρόμιο. Σε αρκετές εταιρείες επιτρέπεται απλά μία χειραποσκευή, δηλαδή μεταφορά ενός τεμαχίου μόνο. Οτιδήποτε άλλο όπως δεύτερη τσάντα ή παραδοτέα αποσκευή χρεώνεται έξτρα.

Ωστόσο, ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει τη χαμηλή τιμή του εισιτηρίου είναι το αεροδρόμιο. Εάν κάποιος είναι παρατηρητικός, θα προσέξει πως το εισιτήριο για Βαρκελώνη καμιά φορά γράφει GRO αντί για BCN, που είναι ο διεθνής αερολιμένας. Οι εταιρείες χαμηλού κόστους αρκετές φορές προσγειώνονται σε μικρότερα αεροδρόμια, που βρίσκονται μακριά από την πόλη, ώστε  να γλιτώσουν τους φόρους και τα έξοδα στάθμευσης ενός μεγάλου αεροδρομίου. Τέλος, εάν θέλετε να ταξιδέψετε με τους μικρούς τετράποδους φίλους σας, θα έπρεπε να σκεφτείτε ξανά την επιλογή low cost, καθώς πολλές δεν επιτρέπουν την μεταφορά κατοικίδιων.

© Karl Köhler, unsplash.com

Πήραμε μια ιδέα για τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Τώρα θα αναφερθούμε στις πλήρους εξυπηρέτησης αεροπορικές εταιρίες (full service).

United, Singapore, Turkish, Air France. Αυτές είναι εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης που προσφέρουν περισσότερες παροχές, αλλά και η τιμή αυξάνεται αρκετά. Σε πολλές εταιρείες, η παραδοτέα αποσκευή είναι δεδομένη με τον βασικό ναύλο. Επίσης, η υποστήριξη είναι πολύ καλύτερη, καθώς διατηρούν γραφεία σε διάφορες πόλεις που εκτελούν πτήσεις και μπορούν να σας εξυπηρετήσουν σε τοπική τηλεφωνική γραμμή στην γλώσσα σας. Επιπλέον, προσφέρουν διακεκριμένη ή ακόμη και πρώτη θέση στο αεροσκάφος, κάτι που προσφέρει παραπάνω άνεση και Piece Concept, δηλαδή αποσκευές. Φυσικά σε μια εταιρεία πλήρους εξυπηρέτησης το γεύμα και η ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης (In Flight Entertainment) είναι δεδομένα, αναλόγως με την απόσταση που διανύετε. Στις μέρες μας, ακόμη και οι πλήρους εξυπηρέτησης αεροπορικές, προσφέρουν ναύλους με λιγότερη ευελιξία στην οικονομική θέση, ώστε να διατηρήσουν χαμηλότερο το κόστος του εισιτηρίου. Δηλαδή, μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο με ένα προσωπικό αντικείμενο και μια χειραποσκευή. Όσο προσθέτουμε υπηρεσίες ανεβαίνει και το κόστος.

Τέλος, τα προγράμματα τακτικού επιβάτη είναι ένας καλός λόγος να επιλέξει κανείς μια πλήρους εξυπηρέτησης  αεροπορική εταιρία. Περισσότερα γι’ αυτό στο επόμενο άρθρο.

© Σταύρος Βούρος, voyagingtheworld.com

Συνοψίζοντας, πρέπει να αναφερθεί πως ανάλογα με τον ναύλο, αλλάζουν και οι πολιτικές ακύρωσης ενός εισιτηρίου. Όσο φθηνότερο το εισιτήριο, τόσο δυσκολότερα αλλάζει ή επιστρέφεται. Σε μια χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία, θα πληρώσετε σχεδόν την τιμή μιας πλήρους εξυπηρέτησης εάν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα πιο ευέλικτο εισιτήριο.

Προς το παρόν σας προτείνω να κάνετε μια βόλτα στο νέο αεροδρόμιο της Κων/πολης (IST). Stay tuned!

Από τον Σταύρο Βούρο

Διαβάστε επίσης:

Exit mobile version