Τρίκαλα Κορινθίας: ένας εναλλακτικός χειμερινός προορισμός κοντά στην Αθήνα

Τα Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, πιο συγκεκριμένα βρίσκονται 145 χλμ. μακριά από την Αθήνα, δηλαδή περίπου 2 ώρες. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ένας εναλλακτικός χειμερινός προορισμός. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το χιόνι, ενώ μπορείτε να κάνετε και σκι.

Τι να δείτε στα Τρίκαλα Κορινθίας
Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρεια

Δημιουργήθηκε για το κοινό το 2007 και βρίσκεται μόλις 10 χλμ. από τα Άνω Τρίκαλα. Μπορούν να το επισκεφτούν και οι μικροί φίλοι καθώς υπάρχουν πίστες “baby lift”, δηλαδή πίστες με 100 μέτρα ύψος, ενώ υπάρχουν εκπαιδευτές για όσους τους χρειάζονται. Για τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν σκι υπάρχει μια μεγαλύτερη πίστα με υψόμετρο περίπου 700 μέτρα. Εάν όμως κουραστείτε, μπορείτε να χαλαρώσετε στο ξύλινο σαλέ που θα σας προσφέρει πρωινό, καφέ, φαγητό, ποτό, αλλά κυρίως τη μαγική θέα από το Οροπέδιο!

Λίμνη Δασίου

Η συγκεκριμένη λίμνη βρίσκεται δέκα λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο! Κοντά στη λίμνη η βλάστηση ποικίλει καθώς μπορείτε να δείτε έλατα, βελανιδιές και μανιτάρια. Ακόμα, μπορεί στη βόλτα σας να συναντήσετε αρπακτικά πουλιά, αλεπούδες, λαγούς, νυφίτσες, άγρια άλογα κι αγελάδες.  

Σπήλαιο Ερμή  

Σε αυτό το σπήλαιο φημολογείται ότι έχει γεννηθεί ο θεός Ερμής! Το σπήλαιο έχει έκταση 1200 τ.μ. και διαθέτει 8 θαλάμους! Επίσης, για να πάτε εκεί πρέπει να είστε προετοιμασμένοι καταλλήλως, δηλαδή να φοράτε ζεστά ρούχα, να έχετε σχοινί κι ένα φακό.

Μοναστήρι Αγίου Βλασίου

Θεωρείται ως το παλαιότερο μοναστήρι στα Τρίκαλα. Αυτό το μοναστήρι χτίστηκε όταν βρέθηκε μια “θαυματουργή” εικόνα του Αγίου Βλασίου σε κοντινή σπηλιά. Πριν φύγετε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα λουκουμάκια που θα σας προσφέρουν οι μοναχές στον κήπο του μοναστηριού.

Γκούρα

Η Γκούρα είναι ιδανική για μια κοντινή εκδρομή. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό μόλις 40 λεπτά από τα Τρίκαλα Κορινθίας. Εκεί πρέπει να δοκιμάσετε τον καφέ των παραδοσιακών καφενείων του χωριού!

Επίσης, εκεί κοντά βρίσκεται η γνωστή Λίμνη Δόξα. Η λίμνη αυτή είναι τεχνητή και βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων. Στο κέντρο της βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι, ο Άγιος Φανούριος.  

Μπορεί τα Τρίκαλα Κορινθίας να είναι γνωστά λόγω του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά η περιοχή κρύβει πολλά μυστικά, κοντινά ή λίγο πιο μακρινά!  

Από την Εβελίνα Μπραΐμη

Διαβάστε επίσης:

Related Posts