fbpx

Η Μάνη είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και για Πασχαλινές γιορτές. Με τον καινούργιο δρόμο απέχει μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα.

Λιμένι και Οίτυλο

Φτάνοντας στη Μάνη θα δούμε ένα σταυροδρόμι. Έχουμε την επιλογή είτε να πάμε στην Αρεόπολη είτε στο Λιμένι και στο Οίτυλο. Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι πηγαίνοντας προς τα εκεί. Είναι δυο περιοχές που είναι παραθαλάσσιες. Εάν τύχει και βρεθείτε εκεί κάποιο απόγευμα, είμαστε σίγουροι ότι θα ερωτευθείτε αυτό το μέρος, καθώς το ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό. Στο Λιμένι, όπως και στο Οίτυλο, μπορείτε να κολυμπήσετε και να απολαύσετε το γεύμα σας σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Έχουν κυρίως θαλασσινά πιάτα, με φρέσκα ψάρια κάθε προτίμησης. Ωστόσο, σας περιμένει μια έκπληξη. Και… ποια είναι αυτή; Έχουμε την χαρά και την τύχη να φιλοξενούμε δύο θαλάσσιες χελώνες στο Λιμένι. Οι πιο τολμηροί φίλοι μας θα κολυμπήσουν και μαζί τους!

Αρεόπολη

Άμα συνεχίσουμε ευθεία στο σταυροδρόμι που αναφέραμε νωρίτερα, θα βρεθούμε στην Αρεόπολη.Εκεί θα βρείτε μια πολύ όμορφη πλατεία, όπου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν στην παιδική χαρά. Όσο για τους υπόλοιπους, γύρω από την πλατεία υπάρχουν διάφορα μαγαζιά, όπου μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους κι άλλα παραδοσιακά εδέσματα, όπως τις τραβηχτές, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε πριν φύγετε από τη Μάνη. Χαθείτε στα στενά της Αρεόπολης άφοβα και απολαύστε τη διαδρομή, χωρίς αυτοκίνητο φυσικά! Θα δείτε πολλά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, καθώς και με μανιάτικη κουζίνα και γλυκά.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τις 3 εκκλησίες της περιοχής. Η πιο όμορφη, όμως, είναι αυτή των Ταξιαρχών που φαίνεται στο βάθος.

Αρεόπολη, Μάνη, Ηπειρωτική Ελλάδα
©Μπραΐμη Ευαγγελία, voyagingtheworld.com

Περπατήστε σε αυτό και σε όσα περισσότερα στενάκια μπορείτε. Μην ξεχάσετε να έχετε έτοιμη την φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σας! Πριν φύγετε από την Αρεόπολη, επισκεφτείτε το παραδοσιακό φούρνο (200 ετών) της κυρά-Μηλιάς, όπου θα βρείτε φρέσκα  ζυμωτά ψωμιά κι άλλα προϊόντα, όπως κουλούρια, παξιμάδια, μανιάτικα λαλάγγια, τυρόπιτες, χορτόπιτες και πίτες τραβηχτές, όλα ψημένα σε ξυλόφουρνο. 

Οδεύοντας προς το Διρό θα συναντήσετε ένα δρόμο, ο οποίος θα μας οδηγήσει σε μια άλλη περιοχή της Μάνης, τον Κότρωνα. Τον έχουμε επισκεφτεί μόνο μια φορά, αλλά μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά ότι είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε είτε για κάποιο γεύμα σας, είτε για να κάνετε μπάνιο σε κάποια παραλία! 

Να είστε προσεκτικοί, κυρίως τις βραδινές ώρες, καθώς στο δρόμο είναι πιθανό να δείτε κάποια αλεπού ή σκαντζόχοιρο. Μην φοβηθείτε, να είστε σίγουροι ότι μας φοβούνται περισσότερο απ’ ότι εμείς αυτά! 

Σπήλαια Διρού

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στη Μάνη, επόμενος προορισμός μας είναι ο Διρός. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή λόγω των σπηλαίων, τα οποία σας προτείνουμε να επισκεφτείτε. Είναι μια μοναδική εμπειρία. Η ξενάγηση ξεκινάει με μια μικρή βαρκούλα (χωρητικότητας 10 ατόμων περίπου) από ανθρώπους που γνωρίζουν τα πάντα για τα ορυκτά! Διαρκεί περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια θα σας αφήσουν να περιηγηθείτε μόνοι σας στο χώρο. Προσοχή! Καθώς θα πηγαίνετε τη βόλτα σας να χαμογελάτε, γιατί κάποια στιγμή, χωρίς να το καταλάβετε, θα σας βγάλουν φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορείτε να παραλάβετε στο τέλος κάθε διαδρομής.

Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στη θάλασσα, που βρίσκεται δίπλα από τα σπήλαια. Τα χρώματα της θάλασσας θα σας ενθουσιάσουν.

Υπάρχει κι ένα μουσείο για τα σπήλαια, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε πριν την αναχώρησή σας.

Βάθεια

Η Βάθεια είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό μέρος της Μάνης. Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελείται αποκλειστικά από πέτρινα σπίτια. Οδηγώντας θα βρείτε ένα σημείο, όπου μπορείτε να δείτε την Βάθεια από ψηλά και να βγάλετε φωτογραφίες, έχοντας ως φόντο τα πέτρινα σπίτια. 

Γερολιμένας

Ο Γερολιμένας είναι ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, όπου μπορείτε να τον επισκεφθείτε για φαγητό, καφέ, κολύμπι ή χαλαρό περπάτημα στην παραλία.

Γερολιμένας, Μάνη, Ηπειρωτική Ελλάδα
© Ian Kuik, unsplash.com
Μαρμάρι

Ο τελικός μας προορισμός θα είναι το Μαρμάρι. Βρίσκεται περίπου 40 λεπτά μακριά από το Διρό. Ο δρόμος είναι λίγο δύσκολος, καθώς πρέπει να ανέβεις και να κατέβεις το βουνό, όμως αξίζει τον κόπο! Μπροστά σας θα προβάλλεται ένα όμορφο και άγριο θέαμα. Το παρκάρισμα σε αυτό το μέρος είναι δύσκολο, αλλά αξίζει την ταλαιπωρία αφού είναι από τις λίγες παραλίες με άμμο στη Μάνη. Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία και ταβέρνες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά.    

Τέλος, υπάρχουν και άλλα όμορφα μέρη της Μάνης, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε. Σίγουρα θα μαγευτείτε με τους παραπάνω προορισμούς και θα επιστρέψετε ξανά και ξανά για περισσότερη Μάνη! 

Από την Εβελίνα Μπραΐμη

Διαβάστε επίσης:

Related Posts

Απάντηση