10 μουσικές επιλογές ιδανικές για Roadtrip!

Ο ερχομός της άνοιξης και του καλοκαιριού, φέρνει μαζί και σχέδια με φίλους, με συντρόφους, με την οικογένεια για εκδρομές και ξέγνοιαστες στιγμές. Κι ενώ οι συνθήκες σήμερα έχουν αλλάξει σημαντικά, όλοι μας αδημονούμε να επανέλθουμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς και να ξεκινήσουμε τα αγαπημένα μας roadtrips. Αναπόσπαστο στοιχείο για τέλεια roadtrips –εκτός του προορισμού- είναι η μουσική υπόκρουση της διαδρομής για ένα αξέχαστο ride. Σήμερα, διάφορες πλατφόρμες όπως το Spotify, το Kasetophono έχουν προνοήσει με έτοιμες playlist για τέτοιου είδους εξορμήσεις. Πολλοί όμως ταξιδιώτες προτιμούν την προσωπική επιμέλεια της μουσικής για την επιτυχία του roadtrip. Η επιλογή μπορεί να γίνει δύσκολη, αλλά οι παρακάτω επιλογές μπορεί να σε διευκολύνουν και να σε βάλουν στην ανάλογη διάθεση για ένα αξέχαστο, μουσικό roadtrip!

10.  Petit Biscuit – Sunset Lover

Ένα ορχηστρικό κομμάτι που από το όνομά του και μόνο σε μεταφέρει στην πιο ρομαντική στιγμή της ημέρας και σε προετοιμάζει να εξερευνήσεις καινούργια μέρη.

9. Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama

8. George Michael – Freedom! ‘90

Ένα σωστό σχέδιο roadtrip στις μέρες μας ισοδυναμεί με σχέδιο… ελευθερίας και ποιο κομμάτι είναι πιο κατάλληλο από αυτό του George Michael;

7.  Tracy Chapman – Fast Car

Ενώ οι δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή του καθενός είναι πολλές, τελικά ένα γρήγορο αμάξι και καλή παρέα είναι αυτά που χρειαζόμαστε για να αναπνεύσουμε και να ζήσουμε.

6. Khruangbin, Leon Bridges – Texas Sun

5. Queen

Τα άπαντα! Όλες οι επιτυχίες του συγκροτήματος σε βάζουν σε μία ενεργητική και γεμάτη ζωντάνια διάθεση για νέες περιπέτειες και νέες, αξιομνημόνευτες στιγμές.

4. Florence + The Machine – Dog Days Are Over  

3. Fun. Feat. Janelle Monae – We Are Young

Οι εκδρομές και τα ταξίδια έχουν τη δυνατότητα να μας κάνουν να αισθανόμαστε νέοι και έτοιμοι να κατακτήσουμε τον κόσμο κι αυτό το τραγούδι διοχετεύει ακριβώς αυτήν την ενέργεια.

2. Harry Styles – Watermelon Sugar

1. The Proclaimers – I’m Gonna Be (500 Miles)  

Ένα τραγούδι άμεσα συνυφασμένο με τις εκδρομικές στιγμές του Ted και του Marshall στη σειρά How I Met Your Mother, αλλά σίγουρα είναι ένα κομμάτι που θα ξεσηκώσει εσένα και την παρέα σου!

Tip: Εάν χρησιμοποιήσεις το Spotify για να δημιουργήσεις την playlist σου, μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις την ρύθμιση Crossfade. Με αυτήν την ρύθμιση τα κομμάτια θα εναλλάσσονται χωρίς να διακόπτεται η μουσική ούτε λεπτό!

Disclaimer: Οι μουσικές επιλογές που θα συνοδεύσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του καθενός είναι μία ιδιαίτερη και προσωπική υπόθεση. Η συγκεκριμένη λίστα απεικονίζει την δική μου ιδέα για αυτές τις ιδιαίτερες και ξέγνοιαστες στιγμές, με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλους ταξιδιώτες να γράψουν πολλά χιλιόμετρα, διασκεδάζοντας και τραγουδώντας, πάντα με ασφάλεια!

Από την Πολυξένη Πολύζου

Διαβάστε επίσης:

Related Posts