fbpx

Οι πιο τρομακτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί! (μέρος 1ο)

Έρημοι, συναισθηματικά φορτισμένοι, εγκαταλελειμμένοι ή στοιχειωμένοι προορισμοί είναι τοποθεσίες που γνωρίζοντας ή ακούγοντας την ιστορία τους είναι αρκετό για να σε τρομάξουν. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά και μόνο σε τρομακτικούς τουριστικούς προορισμούς που ακόμη και οι πιο σκληροί, με έστω έναν από τους παρακάτω, θα λυγίσουν.

Σύμφωνα με την επιστήμη, ο τρόμος και το μυστήριο συνδυάζονται με την ορμόνη της αδρεναλίνης και αυτό ωθεί μερικούς ανθρώπους στο να επιζητούν τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ποιον δεν θα δελέαζε και ταυτόχρονα τρόμαζε ο περίπατος πάνω σε μία ετοιμόρροπη σκάλα στηριζόμενη σε ένα βράχο ή η προσέγγιση σε έναν κρατήρα φυσικού αερίου;

#1 Όρος Hua, Huayin, Shaanxi, Κίνα
©Kate Wedge, pinterest.com

Το Όρος Hua είναι δημοφιλές για τους αναβάτες ή πεζοπόρους του. Εάν αποφασίσεις να ανέβεις με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε θα αντιμετωπίσεις ένα αρκετά ανασφαλές μονοπάτι κατά μήκος των βράχων. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα αναλυτικές περιγραφές για την κατάσταση και την επισκεψιμότητα του συγκεκριμένου μονοπατιού, μιας και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο τρομακτικό μονοπάτι πεζοπορίας, όμως μην ανησυχείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τελεφερίκ για μία άνετη και χαλαρή βόλτα.

#2 Το νησί των νεκρών κούκλων, Parque Ecológico de Xochimilco, Μεξικό
©Atlas Obscura, pinterest.com

Το συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται σε ένα μικρό νησί νότια του Μεξικό και κανένας δεν είχε φανταστεί ότι σήμερα θα αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο φύλακας του νησιού βρήκε ένα τετράχρονο κορίτσι πνιγμένο στο κανάλι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και κοντά της έπλεε μία πλαστική κούκλα. Ως ένδειξη σεβασμού, ο φύλακας κρέμασε τη συγκεκριμένη κούκλα σε ένα δέντρο και κάθε χρόνο κρεμούσε μία κούκλα προς τιμήν της. Αυτή η χειρονομία ξεκίνησε από καλοσύνη, αλλά πλέον έχει καταλήξει ως ένα από τα πιο τρομακτικά αξιοθέατα του Μεξικό. Ντόπιοι και τουρίστες αναφέρουν ότι έχουν δει τις κούκλες να κινούν τα κεφάλια τους, να ανοίγουν τα μάτια τους, ακόμη και να μιλούν. Οι κούκλες πλέον είναι βρώμικες και κάποιες από αυτές δεν έχουν όλα τους τα μέλη, αλλά σίγουρα σε κοιτούν επίμονα. Σήμερα θεωρείται ότι στο νησί κατοικούν πνεύματα.

#3 Kjerag cliff, Rogaland, Νορβηγία
©Ahmed Alshehhi, pinterest.com

Το Heliboogie είναι μία ετήσια μάζωξη φίλων των ακραίων αλμάτων. Έχει ξεκινήσει από το 1998 και μέχρι σήμερα όλοι οι συμμετέχοντες μοιράζονται το ίδιο πάθος, να πηδούν στο κενό από σταθερά αντικείμενα. Ένας ακόμη αρκετά τρομακτικός και επικίνδυνος προορισμός είναι ο γκρεμός Kjerag. Για να φτάσεις έως την κορυφή του γκρεμού χρειάζεσαι περίπου 3 ώρες και από εκεί μπορείς να πηδήσεις στο απόλυτο κενό. Κατά τη διάρκεια του heliboogie έχεις την ευκαιρία να πετάξεις έως και 10 λεπτά. Αρκετά τολμηρό ε;

#4 Κρατήρας αερίου Darvaza, Darvaza, Τουρκμενιστάν
©Becca Mitrisin, pinterest.com

Προχωράμε σε μία άκρως παράδοξη ιστορία. Κατά τη διάρκεια μίας γεώτρησης, στην περιοχή Darvaza, κατά λάθος τα μηχανήματα στράφηκαν προς μία μεγάλη δεξαμενή φυσικού αερίου, αρκετά μέτρα κάτω από τη γη. Το βλαβερό αυτό αέριο που αναδύθηκε αυξήθηκε δραματικά και οι επιβλέποντες του έργου σκέφτηκαν να τον πυρπολήσουν με σκοπό να σταματήσουν τη διαρροή, έτσι δημιουργήθηκε ο κρατήρας φυσικού αερίου Darvaza, όπου μέχρι σήμερα συνεχίζει να καίει συνεχόμενα για περίπου πενήντα χρόνια. Σκέψου ότι μπορείς να δεις τη λάμψη του κρατήρα από χιλιόμετρα μακριά και η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, γι’ αυτό έχει πάρει το όνομα “Πύλη της κολάσεως”. Ο χώρος είναι προστατευμένος και αποτελεί αξιοθέατο της περιοχής.

#5 Οστεοφυλάκιο Sedlec, Kutná Hora, Τσεχία
©Elizabeth McConchie, pinterest.com
©Libuse Addarova, pinterest.com

Σίγουρα έχεις καταλάβει από τον τίτλο ότι μιλάμε για οστεοφυλάκιο. Το ξεχωριστό όμως είναι πως, πρώτον βρίσκεται μέσα σε ένα ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσι και δεύτερον πως όλα τα οστά είναι σε σημεία που μπορείς να τα δεις σε όλη την περίμετρο του χώρου ως διακοσμητικά. Από το 1995 το κέντρο της πόλης Kutná Hora θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, λόγω του μπαρόκ σχεδιασμού του, άρα καταλαβαίνεις πως αξίζει να το επισκεφθείς έστω και μία φορά στη ζωή σου.

Τρόμαξες με κάποιον από τους παραπάνω προορισμούς; Αν όχι, στο 2ο μέρος των πιο τρομακτικών ταξιδιωτικών προορισμών σίγουρα θα βρεις κάποιον.

Από την Άννα-Μαρία Σερεμετάκη

Διαβάστε επίσης:

Related Posts

Απάντηση