fbpx

Οι πιο τρομακτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί! (μέρος 2ο)

Στο 2ο μέρος των πιο τρομακτικών ταξιδιωτικών προορισμών θα δεις μέρη που μόνο από την περιγραφή θα νοιώσεις έντονο και ιδιαίτερο ρίγος, γι΄αυτό … πάρε μια βαθιά ανάσα και φύγαμε!

Εδώ μπορείς να δεις το 1ο μέρος αυτού του αφιερώματος!

#5 Nagoro, Miyoshi, Tokushima, Ιαπωνία
©Le Vif Weekend Weekend.be, pinterest.com
©Daily Mail, pinterest.com

Το χωριό Nagoro βρίσκεται στην Ιαπωνία και είναι γνωστό με την ονομασία χωριό των σκιάχτρων. Ο λόγος που έχει ονομαστεί έτσι, κι αποτελεί έναν από τους πιο τρομακτικούς προορισμούς στον κόσμο, είναι ότι έχει πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων, μόνο που δεν είναι άνθρωποι, αλλά μεγάλες αληθοφανείς αυτοσχέδιες κούκλες! Αρκετά χρόνια πριν είχε τριψήφιο αριθμό μόνιμων κατοίκων, αλλά το 2015 με τις νομοθεσίες που έθεσε το κράτος, η μείωση πληθυσμού επηρέασε και το χωριό Nagoro φτάνοντας έτσι στους 25 περίπου κατοίκους. Το 2000, μία πρώην κάτοικος του χωριού αναγκάστηκε να επιστρέψει, για να φροντίσει το γέροντα πατέρα της και ξεκίνησε δημιουργώντας μία κούκλα, ίδια με τα χαρακτηριστικά του πατέρα της, ακόμα και στο ύψος του. Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει περίπου 400 τέτοιες κούκλες οι οποίες αναπαριστούν παλαιότερους κατοίκους ή φανταστικά πρόσωπα.

#6 Aokigahara, Narusawa, Yamanashi, Ιαπωνία
©Atlas Obscura, pinterest.com
©Viator.com, pinterest.com

Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε στην Ιαπωνία, αλλά αυτήν τη φορά στο δάσος Aokigahara. Το απίστευτο με αυτό το δάσος είναι πως κατάφερε να δημιουργηθεί σε μέρος που πριν υπήρχε λάβα από την τελευταία έκρηξη του όρους και ενεργού ηφαιστείου Φούτζι. Το δάσος έχει ιστορική φήμη ως το σπίτι του yūrei ( = τα φαντάσματα των νεκρών στην ιαπωνική μυθολογία), γι΄αυτό και υπάρχει η φήμη πως μέσα του κατοικούν φαντάσματα νεκρών! Εκτός όμως από αυτήν τη φήμη, θεωρείται ο νούμερο ένα προορισμός καταγεγραμμένων αυτοκτονιών. Έτσι, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που προσθέτει το δάσος Aokigahara στη λίστα με τους πιο τρομακτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία είναι αρκετά ψηλά στα στατιστικά αυτοκτονιών, συγκεκριμένα το 2020 υπήρξαν περίπου 21.000 αυτοκτονίες!

#7 Sagada, Mountain Province, Φιλιππίνες
©Jason Miller, pinterest.com

Εδώ, στο 7ο μέρος, θα σαστίσεις βλέποντας με έκπληξη δεκάδες φέρετρα να κρέμονται από το γκρεμό, είτε σε σπηλιές. Αυτά είναι πραγματικά φέρετρα και μέσα τους υπάρχουν νεκροί. Ο λόγος που στην περιοχή Sagada κρεμούν τα φέρετρα είναι λόγω της πεποίθησης πως όσο ψηλότερα τοποθετούνται οι νεκροί, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να φτάσουν τα πνεύματά τους σε υψηλότερη θέση στη μετά θάνατον ζωή. Αυτό το τελετουργικό ταφής ακολουθείται τουλάχιστον για 2 χιλιετίες από τους κατοίκους της περιοχής. Οι δε ηλικιωμένοι δημιουργούν μόνοι τους χειροποίητα φέρετρα για τους ίδιους με χαραγμένες συμβολικές λέξεις, φράσεις ή σύμβολα.

#8 Centralia, Columbia County, Pennsylvania, Η.Π.Α
©Diandy LeBlanc, pinterest.com
©The underground graveyard, pinterest.com
@Photorator, pinterest.com

Ο δήμος της Centralia, καθώς και το ομώνυμο ορυχείο στις ΗΠΑ, βρέθηκαν τυλιγμένα στις φλόγες το 1962. Από πληθυσμό περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων, σήμερα έχει λιγότερους από 5 κατοίκους καθώς οι φλόγες, οι αναταράξεις και οι κατεδαφίσεις κτιρίων δεν καθιστούν εύκολη την καθημερινότητα στην περιοχή. Όλα προκλήθηκαν από το μεγάλο όγκο απορριμμάτων που συγκεντρώνονταν στις 3 παράνομες χωματερές της περιοχής. Για την απομάκρυνση των απορριμμάτων χρησιμοποιούνταν καύση αυτών, με αποτέλεσμα η φωτιά να διαπεράσει το έδαφος και να καταλήξει στο ορυχείο της Centralia! Για αρκετές μέρες η πυροσβεστική προσπαθούσε με αρκετούς τρόπους να σβήσει τις φλόγες, αλλά μάταια. Δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα υπάρχουν φλόγες στους κατεστραμμένους και στα δύο κομμένους δρόμους και σίγουρα είναι ένας αρκετά τρομακτικός και επικίνδυνος προορισμός.

Με αυτά που διάβασες, για αυτούς τους προορισμούς, πώς νιώθεις τώρα; Σε έκαναν να τρομάξεις και να αναρωτηθείς για τα όσα συμβαίνουν στον υπέροχο, αλλά και τρομακτικό κόσμο μας;

Από την Άννα-Μαρία Σερεμετάκη

Διαβάστε επίσης:

Related Posts

Απάντηση